l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: De unde va procurati cu precadere informatii in diverse domenii ale radioamatorismului?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 9-iunie-2008 si s-a incheiat la 16-iunie-2008

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (12)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe (yo4bkm) la data de 2008-06-09 17:26:26 (ora Romaniei)
  • Inspirata intrebare a saptamanii si, din prima zi, un o serie de raspunsuri foarte strans focalizate. Este evident rolul tot mai important al surselor virtuale de documentare in orice domeniu, de la retete culinare si mersul trenurilor la domenii foarte specializate. Cat despre cantitatea, calitatea si rapiditatea informatiei nici nu mai incape comentariu. Imi pun totusi o intrebare: de cand lumea se stie ca unirea face puterea, chiar si in zilele noastre. In cazul unirii virtuale, puterea creata sa fie tot virtuala? Are aceleasi virtuti ca cea cultivata in echipe reale, fie ele cluburi sau grupuri de discutii, unde componenta sufleteasca constitue un alt fel de liant? Azi tot mai multi tineri (dar si mai varstnici) se iubesc virtual, populatia participa in mod virtual la problemele omenirii, sufletul este inlocuit cu butoanele unei masini reci, sentimentele sunt digitizate iar radiocluburile devin simple entitati pe hartie. Internetul vine cu oferte fantastice si deosebit de facile in intampinarea dorintei firesti de comunicare a oamenilor, dar radioamatorismul nu inseamna numai comunicare. Pe de alta parte radioamatorismul are putine manifestari publice din cauza multiplelor lui particularitati si, scazand interesul pentru cluburi, risca radioamatorii sa devina tot mai solitari? 73 de Tavi, YO4BKM!

  • Postat de mihai (yo3hui) la data de 2008-06-10 04:09:31 (ora Romaniei)
  • din prima zi cind am luat examenul de radioamator clasa a 3 a.SINGURELE informati si documentati care mi-au fost de mare ajutor au fost din RADIOAMATOR.RO DE aici am invatat si am plecat ca radioamator pot sa spun ca acest sit ma ajutat mult in activitatea mea.BINE ca restul le parcurgem de la sine aparatura antene si problemele de zi cu zi.TIN SA multumesc autorului ca acest sit la ora actula este NR1,CHIAR daca uni mai il critica,DAR sa nu uitam ca acest sit ne este de foarte mare ajutor noua ,radioamatorilor mai vechi.si in primul rind proaspetilor hami care vor sa mai candideze.SA ne auzim cu bine 73

  • Postat de Dan la data de 2008-06-10 10:42:10 (ora Romaniei)
  • Asa este , info o gasesc si eu in general pe site-urile de radioamatori : radioamator.ro , radioamator.eu, hamradio.ro , site-urile personale ale radioamatorilor straini si romani, sau : http://www.arrl.org ,www.amsat.org , http://www.dxzone.com , etc .... '73 DAN, yo3gh

  • Postat de YO3JW, Pit la data de 2008-06-12 10:19:43 (ora Romaniei)
  • Cu riscul de a fi numit iar carcotas! Stimati colegi, noi care avem acces la aceasta resursa minunata numita internet trebuie sa intelegem ca nu toti au inca posibilitatea de a parcurge toate informatiile existente aici(~200-250 votanti). In aceste conditii intrebarea "daca iti iei info din revista" este pur teoretica si rezultatul se vede deja. Probabil de aceea tirajul revistei a scazut. Multe articole apar in timp real aici si de abia ulterior in revista. Astfel cei care il vad aici numai au nevoie sa-l mai citesca inca odata in forma tiparita. Cat priveste "digitalizarea" in virtual... poate o sa ajunge sa facem si generatia viitoare tot asa.... Nu cred ca un club poate fi inlocuit cu o tastatura!
    73
    Pit

  • Postat de vASILE (yo6ex) la data de 2008-06-12 13:56:20 (ora Romaniei)
  • PIT...AFERIM!...

  • Postat de Mihai la data de 2008-06-12 16:42:47 (ora Romaniei)
  • Pit, nu intentionam sa comentez, dar uite ca nu ma lasi... De ce oare nu se transforma revista intr-una electronica? Nu pot accepta argumentul ca nu toata lumea are acees la internet, dupa parerea mea numai cine nu vrea nu are. In afara de retelele de cartier care sint esentialmente gratis, un acces internet lunar costa doar citiva lei, comparabil cu pretul revistei. Avantajele ar fi multiple: reducere de costuri la nivel FRR, publicare mult mai facila, promptitudine etc. Sa nu mai vorbim de copacii astfel salvati de la taiere! 73!

  • Postat de George la data de 2008-06-12 21:00:49 (ora Romaniei)
  • Nu sunt de acord cu YO3JW, articolele cu caracter tehnic si practic sunt rare pe radioamator.ro - mai degraba revista nu prezinta interes prin continutul sau intrinsec. De vreo trei numere urmaresc un articol general despre liniarizarea etajelor finale. Foarte general. Nu era mai bine daca se prezenta un articol complet in care cineva, inarmat cu acele cunostinte necesare, sa prezinte modul complet de calcul si proiectare al unui etaj final cu tub in clasa AB1. va asigur ca am avea cu totii ce invata. Asa sunt nevoit sa tot citesc literatura rusa cu toate complicatiile de rigoare.

  • Postat de YO6EX la data de 2008-06-13 06:53:01 (ora Romaniei)
  • YO9HSW: George, una din intrebari din sondaj se refera la site-uri de radioamatori, deci nu numai la radioamator.ro...Consider utila o revista, dar calitatea articolelor tehnice din R&R este slaba, fiind scrise doar sa umple spatiul respectiv.
    Pe diversele site-uri gasesti tot ce vrei, cu conditia sa stii o limba straina. Afirmatia mea se refera la ultima propozitie a lui Pit.

  • Postat de Ilie Matra la data de 2008-06-13 08:22:27 (ora Romaniei)
  • Prin anii 197x la inceput ma informam mai ales de la club (radiocluburile Brasov, Ploiesti, Timisoara)si de la colegii sau prietenii radioamatori cu care stateam de vorba. Apoi din reviste, Tehnium si o serie de reviste rusesti (Radio, etc) cehesti, poloneze si bulgaresti, ale caror colectii le-am pastrat pina azi. Acum e normal ca majoritatea informatiei vine de pe internet. Referitor le sondaj, e normal sa arate asa, toti cei care raspund la sondaj au internet, iar ceilalti care se informeaza din alte surse si nu au internet si nu raspund la sondajul acesta.
    73 Ilie

  • Postat de Internautul la data de 2008-06-13 11:37:23 (ora Romaniei)
  • Internetul poate fi comparat cu fosta Bilblioteca din Alexandria ,care a disparut cu multi,multi ani in urma!Daca stii cat de cat o limba straina si cum sa cauti...poti intra in mintea a milioane de oameni!Bafta!

  • Postat de Sa ne rugam deci: la data de 2008-06-15 00:31:59 (ora Romaniei)
  • Avand in vedere procentul celor ce se informeaza din internet propun o sedinta de rugaciune:

    "Tatal Nostru, care esti pe Internet, Sfinteasca-se rooterele tale, Fie fibra Ta optica, Faca-se conexiunea Ta , Precum la aia cu antene, Asa si la noi cu modemul. Viteza noastra, pe care o prindem doar noaptea, Da-ne-o noua si ziua Si ne iarta noua conturile noastre pirat, Precum si noi iertam facturile providerilor nostri. Si nu ne duce pe noi spre "flood" Si ne izbaveste de "lag"! Acum si-n veci vecilor ,@dmin!

  • Postat de George la data de 2008-06-16 03:25:35 (ora Romaniei)
  • @"Sa ne rugam deci" - scuza-ma, esti la varsta gradinitei sau esti retardat?

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact