l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in concursul ARRL DX International CW care se va desfasura in perioada 21-22 februarie?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 16-februarie-2009 si s-a incheiat la 23-februarie-2009

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (14)  

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2009-02-16 07:40:38 (ora Romaniei)
  • Eu voi face parte din echipa multi-multi de la NR4M si voi lucra in banda de 40 de metri.

  • Postat de Alex (yo9hp) la data de 2009-02-16 15:16:31 (ora Romaniei)
  • Fiecare concurs are ceva specific. Pentru mine ARRL-DX este atractiv din doua motive. In primul rand etapa de CW este foarte alerta, pentru ca majoritatea operatorilor americani si canadieni (si stiti ca statiile non-USA lucreaza numai statii W/VE) lucreaza la viteza mare. In al doilea rand este un concurs de 48 ore usor de abordat, pentru ca permite odihna (cel putin pentru participantii din zona noastra) in orele cand benzile sunt inchise catre catre W/VE. Este vorba de cele 5-6 ore, din momentul in care se inchide banda de 40 m, pana la deschiderea benzii de 20 m. Din punct de vedere al performantei, intrarea in top este foarte dificila, din cauza luptei “nedrepte” cu statiile situate in oricare din Insulele Caraibe (si chiar nordul Americii de Sud), care au pozitie geografica avantajoasa. Totusi se poate spera macar la o pozitie onorabila in topul statiilor europene, cu toate ca si aici se poate discuta de diferentele de propagare dintre vestul si estul Europei. Raspunsul este ferm: da, voi lucra in ARRL-DX-CW. Succes tuturor! Alex, YO9HP – YR9P

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2009-02-18 15:49:34 (ora Romaniei)
  • Procentele raspunsurilor puteau fi banuite inca de la intrebarea despre lucrul in telegrafie. Interesul pentru CW e tot mai mic, cauzele fiind evidente si ele.

  • Postat de teo la data de 2009-02-18 16:31:52 (ora Romaniei)
  • statistica 62% NU, spune ca modul CW are tot mai putini adepti? INTERESANT!
    73 de teo yo8ciy

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2009-02-18 17:28:36 (ora Romaniei)
  • YO2DNO: judecata absolut gresita. Titlul spune clar: participare la ARRL in CW. Deci 63 spun ca nu participa, nu ca n-ar sti telegrafie.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2009-02-18 19:57:32 (ora Romaniei)
  • A, deci nu exista nici o legatura intre faptul ca la intrebarea de acum citeva saptamini "cite legaturi in cw ati efectuat in 2008" majoritatea voturilor a fost la "nu lucrez in cw" si cele 66 de voturi curente la "categoric NU" ? Se poate, daca purtam ochelari de piele. Propun pe viitor o intrebare simpla, clara, despre modurile de lucru pe care le utilizeaza repondentii, sa vedem. Nu sint un anti-CW, am observat doar niste procente.

  • Postat de Francisc Grunberg la data de 2009-02-18 21:23:33 (ora Romaniei)
  • Un sondaj de opinie privind modul de lucru preferat s-a desfasurat in perioada 23-30 iulie 2006: «Care este modul de lucru favorit in traficul de radioamator?» Rezultatul sau se poate vedea la http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=79>http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=79 Nu cred ca repunerea pe tapet a intrebarii ar genera rezultate simtitor diferite, iar concluzii trase din combinarea rezultatelor mai multor intrebari nu au o relevanta reala.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2009-02-18 23:51:41 (ora Romaniei)
  • Francisc, din 2006 au trecut trei ani. Nu crezi ca ar fi interesant sa vedem care e trendul ? Si asa s-au pus aici destule intrebari irelevante, una in plus nu cred ca ar omori pe nimeni. Cit priveste concluziile, cred ca sint mai relevante cele care tin cont de mai multe intrebari asemenatoare decit cele referitoare la o singura intrebare.

  • Postat de Madincea B. Antal la data de 2009-02-19 02:58:01 (ora Romaniei)
  • Citind cele de mai sus, am impresia cã s-au luat întrebãri fãrã nici o legãturã între ele ºi s-a extras din fiecare bucata de rãspuns potrivitã pentru a susþine o anume concluzie. Sunt de acord cã din analiza mai multor întrebãri se pot trage concluzii mai profunde, DAR mare atenþie la cum sunt selectate acele întrebãri. Dacã nu sunt cele potrivite, nici concluzia finalã n-are vreo valoare.


    Pentru cazul de faþã propun sã studiem rãspunsurile sondajelor recente privind intenþia de participare la CQ WW DX Contest etapa de http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=200" target="_blank">telegrafie ºi etapa de http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=195" target="_blank">fonie. De fapt... nu cred cã este nimic de studiat. Din prima privire concluzia este foarte clarã: intenþia de participare nu are absolut nici o legãturã cu modul de lucru din acel concurs.


    Privitor la sondajul din 2006, n-am nimic împotriva unei eventuale reluãri a lui, dar îmi exprim scepticismul cã s-ar fi schimbat ceva de atunci. Nu percep nici o schimbare semnificativã petrecutã în ultimii 2-3 ani.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2009-02-19 12:33:27 (ora Romaniei)
  • Nu stiu daca s-a pus pana acum intrebarea "aveti statia pregatita sa lucrati in concursuri CW cu program dedicat pe computer ?" Cred ca multi nu participa, nu atat din jena ca nu vor fi in frunte ci pentru faptul ca e dificil sa tii evidenta logului si sa-l expediezi. Este extraordinar ca la sfarsitul concursului sa primesti in 5 secunde, de la robot, confirmarea de primire a logului.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2009-02-19 20:16:03 (ora Romaniei)
  • Din anii 60 si pana in 1990 am lucrat numai in CW cu putine exceptii in am prin 65 - si de multe "belele" am scapat stiind ca celor de la "cooperativa" ii era lehamite de CW. Asa ca raman fidel CW de si recunosc ca SSB poate reda mai mult anumite sentimente. Pentru concursuri CW este regina cel putin pentru mine.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2009-02-21 12:27:14 (ora Romaniei)
  • Un prieten radioamator dotat cu tot ce trebuie, mi-a spus ca nu intra in ARRL DXC pentru ca este si foarte ocupat, dar si pentru ca nu e un concurs cu multe entitati. El are pasiunea de a avea tzari, cat mai multe tzari !

  • Postat de Tony la data de 2009-02-21 14:27:14 (ora Romaniei)
  • Desi majoritatea legaturilor le fac exclusiv in CW,nu lucrez in concursuri,de nici un fel...pentru ca... pur si simplu nu am rabdare!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2009-02-22 13:59:05 (ora Romaniei)
  • ARRL DX contest e o mare provocare. Salivam la indicative auzite ca - VP5-HQ-si multe altele dar...aveam sentimentul unui om insetat care are in fata apa ravnita dar nu are voie sa atinga....hi. Pentru mine tocmai acest aspect este o mare provocare (seamana cu mazochism...hi) Intr-adevar acest contest pune la mare incercare rabdarea - dar este o autoverificare ale propriile capacitati psihice fizice si tehnice care in mod normal (in special cele fizice si psihice)cu trecerea anilor in mod normal si natural se scad numai ca unii - ca si mine nu vor sa recunoasca, cantarin de fie care data propria ambitia pusa la grea incercare pentru un scor cat mai bun posibil. Este frumos si chiar tonic...cel putin pt. mine la 70 de ani....hi.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact