l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Sunteti membru in grupul de discutie radioamator de la Yahoo Groups?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 27-aprilie-2009 si s-a incheiat la 4-mai-2009

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de Marius Alexandru la data de 2009-04-29 21:17:51 (ora Romaniei)
  • De ce se foloseste acest tip de grup de discutie pe yahoo group prin mailuri, fie ca e vorba de yodx fie ca e vorba de radioamator cand exista chiar aici o alta varianta mult mai potrivita si anume FORUM ?!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2009-04-29 21:23:32 (ora Romaniei)
  • Grupul de discutie este o forma mai standardizata decat forumul de la radioamator.ro. Foate multi prefera sa participe in discutii folosind doar emailul. In plus, grupul "radioamator" nu este conditionat de existenta sau starea de functionare a serverului radioamator.ro, fiind total independent. Numai intamplator acest grup este moderat de administratorul de la radioamator.ro. In viitor situatia poate sa se schimbe, functie de circumstante.

  • Postat de Marius Alexandru la data de 2009-04-30 10:54:06 (ora Romaniei)
  • Folosind emailul pentru discutii se ajunge de multe ori la situatia cand se pierde continuitatea, mesajele vin amestecate si e greu de urmarit un subiect anume. Dimpotriva, daca s-ar folosi rubrica FORUM, subiectele ar fi clare, s-ar sti cine si ce comentarii a facut si in plus un thread ar putea fi resuscitat chiar si dupa o perioada mai lunga de timp. Exista totusi o mica problema (rezolvabila) - forumul trebuie organizat pe categorii de subiecte si gasiti cativa moderatori care sa aplaneze conflictele (inerente).

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2009-04-30 11:40:08 (ora Romaniei)
  • Nu te impiedica nimeni sa folosesti forumul pentru discutii.
    Noi cei inscrisi la yahoogroup, preferam aceasta modalitate.

  • Postat de Marius Alexandru la data de 2009-04-30 12:24:04 (ora Romaniei)
  • Domnule Vasile YO6EX, am constatat si singur ca nu ma impiedica nimeni sa folosesc forumul pentru discutii. Fara sa doresc sa impun cuiva ceva, ma intrebam doar de ce cei inscrisi in grupul yahoo prefera modalitatea emailurilor, incercand in acelasi timp sa va aduc in atentie faptul ca mult mai potrivita, constructiva si mai ales eficienta mi s-ar parea folosirea forumului (reorganizat). Fiecare insa este liber sa procedeze dupa bunul plac, daca se prefera discutiile amestecate la gramada in locul unui mod organizat pe categorii... nu pot decat sa ma inclin in fata majoritatii.

  • Postat de Antal la data de 2009-05-02 18:52:35 (ora Romaniei)
  • Forumul ºi grupul de discuþii sunt douã forme diferite de dezbateri online. În timp ce pe forum subiectele sunt dezbãtute pe categorii ºi subcategorii, într-un grup de discuþii dialogul este liniar din punct de vedere cronologic. Este exact diferenþa dintre un sait ºi un blog. În timp de primul grupeazã articolele prioritar în categorii, al doilea le grupeazã cronologic, indiferent de categoria din care fac parte. Ambele îºi au rostul ºi locul lor. Pentru subiecte de moment cu valabilitate relativ scurtã în timp grupul de discuþii este o formã potrivitã. Pentru probleme tehnice sau alte subiecte atemporale forumul este mai potrivit. ªi cum existã ambele, nimeni nu este obligat sau forþat sã foloseascã ceva ce nu-i este simpatic.



    Ceea ce mã deranja pe mine la YODX ºi sunt convins cã va fi la fel ºi pe noul grup este modul de folosire dezordonatã a lui de cãtre unii membri. Titlurile mesajelor Yahoo le eticheteazã ca fiind categorii. Când rãspund la un mesaj cu un anumit titlu, automat cele douã mesaje sunt legate între ele. Dacã vreau pot urmãri toatã discuþia cu un click pe un asemenea titlu ºi indiferent câte subiecte se dezbat intercalat, pot urmãri cap-coadã doar unul anume din ele. Însã acest lucru nu mai are nici o utilitate când de exemplu un membru în loc sã creeze un mesaj nou, trimite ca rãspuns mesajului "Cutremur" un mesaj în care povesteºte despre viitoarea dxpediþie din Cucuieþii din Deal. La fel se rupe firul discuþiilor când cineva rãspunde unui subiect dezbãtut creând un nou mesaj, cu un nou titlu.



    Nu înþeleg de ce la "Group Information" apare ca fiind grup de limba englezã când de fapt este de limba românã. De asemenea nu înþeleg de ce la postarea fiecãrui mesaj se poate selecta limba în care se posteazã respectivul mesaj, dacã tot nu permite postarea cu diacritice. Cel puþin nu în limba românã. Dar asta probabil se va remedia pe viitor. În general Yahoo nu este la fel de meticulos ºi de atent la detalii ca alte companii din domeniu.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact