l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Va tipariti singur cartile de confirmare QSL, sau le comandati la o firma care le tipareste in serie mare (tipografie)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 11-mai-2009 si s-a incheiat la 18-mai-2009

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (12)  

  • Postat de kiss vasile la data de 2009-05-11 10:06:58 (ora Romaniei)
  • Am facut un model cu cele doua indicative (si a lui XYL.)in programul AUTO Cad,si am pus pe o discheta incan din 1996. Pe vremea respectiva foloseam o imprimanta cu ace,EPSON,cu care pe o coala A4 scoteam 4 buc,QSL,utilizand carton colorat,si m-a costat 1Leu /4.QSL. Acum utilizez acelas discheta si acelasi carton,doar le tiparesc la o firma,oentru 0,4lei/4bucQSL.Este un pret acceptabil.! 73'Vasile

  • Postat de Nick la data de 2009-05-12 10:01:47 (ora Romaniei)
  • La inceput foloseam QSL-uri facute de FRR.Dupa citiva ani,am tiparit QSL-uri cu ajutorul lui Pit(yo3jw),dupa conteptia mea.Multi din Europa,dar si din tara,au primit asa ceva,aproape 200 buc. in acest an.Mai expediez QSL-uri prin eQSL.73 Nick

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2009-05-13 08:53:15 (ora Romaniei)
  • Dupa ce mi-am epuizat stocul de QSL tip FRR, cu peste 10 ani in urma, am trecut la tiparirea propriilor QSL-uri pe imprimanta cu jet si carton de minimum 160g/m.p. Pe un format A4 scot 4 QSL-uri fata-verso plus niste deseuri iar costul este acceptabil. 73 de Tavi!

  • Postat de Coatu Cezar la data de 2009-05-13 23:15:57 (ora Romaniei)
  • Am facut un model in WORD pe care-l completez cu toate datele din legatura. Apoi il salvez in pdf si-l duc la un XEROX color din Brasov unde mi-l scoate pe o imprimanta laser la circa 0,28 lei/ buc.(carton lucios). Are avantajul ca pot schimba lunar pozele de pe el si deci pot prezenta noutati. In plus datele fiind tiparite, nu pot fi modificate si deci e un QSL sigur.

  • Postat de nic la data de 2009-05-14 00:03:35 (ora Romaniei)
  • Inca mai am stampila cu indicativul, numele, etc. Nu se stie niciodata (HI)

  • Postat de Lacy la data de 2009-05-14 19:48:26 (ora Romaniei)
  • Am votat "Le comand in alta parte" pentru ca nu se poate vota doua posibilitati, dar utilizez si confirmari electronice(Lotw, Eqsl).

  • Postat de Octavian-Tavy Dragomirescu la data de 2009-05-15 05:46:22 (ora Romaniei)
  • De când aștept aceastã întrebare?!. Va transmit o adresã: http:/www.eQSL.cc. ATENȚIE!: grupul 'eQSL.cc.' este 'case sensitive'.Dupã ce deschideți pagina, încercați sa deshideți toate ferestrele, inclusiv "why join?(stânga jos). Casetele albe ,din susul paginii sunt pt. logare/înregistrare, iar cea din colțul stânga-jos are un rol special:înscrieți-vã indicativul-n2yo, apoi click pe 'search'. Se va deschide o nouã paginã din care aflãm: "n2yo is not registered yet". Dedesubt este o clapetã pe care scrie: 'find if cards waiting to be retrieved'. Click pe ea și aflãm cã, n2yo, has 1457 eQSLs, WTBR.Din lista afișatã, sunt unele pe care, eu cred, ca nu le aveți nici in varianta 'pe hârtie'. Și asta fãrã IRC, green-stamps, diverse pericole de contaminare, pierderi pe drum, etc.
    Una din trãsãturile de caracter ale națiunii americane este PRAGMATISMUL și dta poți fi mândru de aceasta. Am putea oare sã-i ajutãm pe radioamatorii YO sã se bucure de binefacerile tehnologiei IT?. Este necesar sã vã înegistrați la eQSL.cc. Dupã înregistrare, vã rog sã navigați prin tot site-ul, în special paginile 'community' și 'comments from members'. Dacã, în zilele urmãtoare, am sã constat o scãdere a soldului de eQSL-uri, WTBR, am sã vã introduc în universul CQ100. Sãnãtate, TDR.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2009-05-15 10:15:13 (ora Romaniei)
  • @YO5RE: De ce nu spui totul? Ca de la un moment dat serviciile e-qsl nu sunt gratuite, ci se platesc. Din alt punct de vedere, un QSL primit de la posesor reprezinta cu totul altceva decat unul virtual. Povestea cu tehnologia si pragmatismul american nu tine in Europa. Cat despre CQ-100... cine este doar purtator de indicativ, n-are decat sa se plictiseasca cu QSO-uri virtuale. Pe romaneste CQ-100 are o denumire plastica..."lucru manual"...

  • Postat de Feri la data de 2009-05-15 17:19:50 (ora Romaniei)
  • @YO6EX va rog nu dezinformati - eQSL.cc e gratuit si nu se plateste de la nici un moment incolo. Pe bani se poate face upgrade la bronze/siver/gold Member, care mai ofera niste facilitati suplimentare, dar cine nu vrea, ramane regular member si gata. Nu va avea cele mai neobisnuite poze pe eQSL sau alte trufandale, dar serviciul de baza este si ramane gratuit. Exemplu personal.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2009-05-15 19:11:55 (ora Romaniei)
  • @YO6OWN: eu am scris romaneste: de la un anumit miment sau upgrade cum zici dta, se plateste. Si la cei 5 10 sau 20 USD se adauga si comisionul de transfer bancar.

  • Postat de Florin la data de 2009-05-17 11:52:37 (ora Romaniei)
  • EQSL - nu se plateste deloc. Decat daca vrei si nu de la un moment dat. Aplicarea unei sume modice (o singura data si nu lunar, anual etc.)implica niste avantaje si nimic mai mult. Modul de confirmare, electronic sau clasic ramane la latitudinea fiecaruia. Sunt inscris acolo din anul 2000 si nimeni nu mi-a cerut nimic. Totodata nu trebuie respins ca sistem atata timp cat numarul de utilizatori este imens (e afisat pe pagina de start). Nu tot ce e nou e si prost si nici nu te omoara (vezi SDR unde din pacate putini au priceput ce inseamna si e confundat cu Ecolink)Apropo: http://websdr.ewi.utwente.nl:8901/ Butonati bine inainte si concluzionati dupa cel putin 30-40 de teste. Sistemul de eqsl e la fel de bun ca cel clasic atata timp cat e recunoscut de un numar imens de organizatii si asociatii radio, inclusiv de clubul meu de cw(tot pe pagina in dreapta) Eu le folosesc cu placere pe amandoua.
    73!

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2009-05-17 21:40:47 (ora Romaniei)
  • Folosesc QSL-uri tiparite de Pit ( yo3jw )dupa o conceptie proprie inainte de '89 . Folosesc si e-QSL care este gratuit ( YO6EX nu are dreptate , nu exista " la un moment dat " , daca nu vrei nu platesti asa cum bine spunea YO9GJX ! )si care merge ok. '73 , Dan, yo3gh

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact