l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce parere aveti despre numarul de concursuri romanesti de unde scurte si ultrascurte care urmeaza sa se desfasoare in anul 2010?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 1-februarie-2010 si s-a incheiat la 8-februarie-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (17)  

  • Postat de Manciu Romeo-Mihai la data de 2010-02-02 13:31:05 (ora Romaniei)
  • Problema cu aceste concursuri e ca nici unul nu e in banda de 2m fm si doar in banda de 2m fm asta ca sa atrageti si radioamatori mai tineri spre concursuri si spun asta deoarece o scula allmode sau una de scurte de obicei au preturi prohibitive. Abia astept un concurs doar in banda de 2m si doar in mod fm

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2010-02-02 21:59:41 (ora Romaniei)
  • Pentru YO3IES si, poate, multi altii. Este o propunere foarte interesanta, voi studia posibilitatea daca in editiile viitoare ale Cupei Brailei se poate introduce si o sectiune pe 2m fm only. Cred ca si alte cluburi care organizeaza concursuri, deci au experienta si logistica necesara, ar putea face acest lucru. O spun ca unul care acum 30---35 de ani in urma, ca incepator HAM, asteptam cu sufletul la gura orice concurs pe 2m unde majoritatea participantilor lucrau in modul am deoarece statiile erau in jur de 90% HM, foarte putine fm iar ssb nu prea avea ce cauta ca nu se intelegea cu mai nimeni si unde participau, pe un concurs complet, intre 10 si putin peste 100 de statii, cele multe apareau numai in YO VHF Contest. Si in astfel de conditii se obtineau trofee frumoase din care am si eu cateva in vitrina. 73 si felicitari pentru interes, YO3IES!

  • Postat de Dam la data de 2010-02-02 22:46:05 (ora Romaniei)
  • La cat de ultrascurtist sunt... asa ma voi baga si eu cu voxunu' meu :))

  • Postat de Adrian Voica (yo2bpz) la data de 2010-02-03 08:01:52 (ora Romaniei)
  • "Ziua Telecomunicatiilor" UUS a functionat multi ani cu doua categorii (A-numai FM; B- toate modurile). Participarea a fost excelenta in primii ani la "numai FM", dar apoi a scazut considerabil, majoritatea celor care ies "in portabil" si-au facut rost de statii SSB (sau nici nu mai ies, lucreaza de acasa). Asta a facut sa schimbam regulamentul.Deci, din experienta proprie (desi nici acum nu am o statie personala de UUS cu SSB) sunt sceptic in ceea ce priveste un concurs de anvergura in FM. Dar, pana sa ajungem la "Ziua Telecomunicatiilor", noi am instituit pe plan local ( e mult spus zonal, participau doar statii din HD si AB) concursul lunar in 2m FM "Cupa Anotimpurilor" , la care fiecare etapa purta numele vechi al lunii (Gerar, Faurar, Martisor, etc. ..), la care se acordau diplome si trimestrial se acorda o cupa ( Primaverii, Verii, Toamnei..) pentru statia care cumulat lua cele mai multe puncte in respectivul "anotimp". Participarea a fost foarte buna, s-au tinut 10 etape , pana cand a intervenit "plictiseala", dar cel mai mare castig a fost unul mult mai important: familiarizarea cu lucrul in concursuri, completarea si trimiterea fiselor! Eu zic ca , zonal, merita incercat!

  • Postat de Marius la data de 2010-02-03 11:34:15 (ora Romaniei)
  • Inevariabilele certuri si acuzatii de dupa concursurile nationale cat si ipocrizia in declararea puterile folosite, cu mult peste limita autorizatiilor, m-au tinut departe de acest gen de evenimente. In plus, imi lipsesc si priceperea si experienta necesara. Mai degraba m-ar tenta ceva gen "CUPA TOMISULUI" - totul la vedere, toata lumea QRP, indicative "trase din caciula", fara internet, fara cluster, fara log-uri aranajate prin telefon, fara QTH-locatoare trucate, fara QSO-uri selective... doar tu, statia radio, antena si manipulatorul.

  • Postat de Jim la data de 2010-02-03 13:04:54 (ora Romaniei)
  • Exagerat de multe concursulete , la care participa o mana de participanti cam 1-2% din numarul de amatori autorizati.

  • Postat de Cristi la data de 2010-02-03 16:58:10 (ora Romaniei)
  • Pentru Jim - la ora actuala sunt autorizati aproximativ 5000 de indicative. 1-2% reprezinta 50 la 100 concurenti, ceea ce la nivelul traficului din YO e multumitor ( a se vedea numarul de statii din CN).

  • Postat de LUCIAN DAMIAN (yo8ssb) la data de 2010-02-03 23:21:10 (ora Romaniei)
  • Sunt multe concursuri yo,unde nici macar daca esti pe locul 1 nu au bunul simt sa iti trimita o diploma,macar pe mail sa mi-o tiparesc singur.Am participat la" Floare de mina 2009 UUS "am ocupat locul 1 si.....nimic.in 2010 urc la concurs pe munte dar tot nimic ptr. ei.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2010-02-04 09:55:44 (ora Romaniei)
  • Eu am votat "prea multe" insa punctez idea ca si daca nu luam prea in serios adica nu in totdeauna ravnim pentru primele locuri aceste concursuri totusi sunt prilejuri excelente pentru "socializare" intre radioamatori YO - mai langa un foc de tabara unde avem ocazii la depanari nostalgice "dulci - amare"....si ne simtim bine - mai apropiati...."o tempora...."

  • Postat de Bucur Virgil la data de 2010-02-04 10:22:56 (ora Romaniei)
  • Cred ca cea mai mare problema la concursurile organizate de FRR este problema trimiterii logului. Acum cativa ani intr-o discutie la adunarea anuala am propus,introducerea ,logului prin accesarea unei adrese speciale ,unde un robot sa preia datele sa le transforme in Cabrillo,sa calculeze pe loc scorul si sa-ti transmita automat pe email acesta. Asa ceva functioneaza la vecinii nostri din HA,mi s-a replicat ca acest program costa 800 us dolar si federatia nu are bani.Cred si acum ca nu se vrea acest lucru si de aceia nu prea particip la concursurile YO dar imi face placere sa lucrez in HA DX contest.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2010-02-04 14:55:45 (ora Romaniei)
  • @ 9BCM... nici la HA situaþia nu este prea strãlucitã...În urmã cu cîþiva ani am ocupat un loc bun în HA Contest ºi n-am primit nici-o diplomã. Dupã multe poveºti ale unuia din organizatori, am primit ceva tras la xerox pe post de diplomã hi... Banii sunt rari ºi la ei.
    - O soluþie ar fi comasarea unor concursuri ºi organizarea prin rotaþie. Ar fi mai uºor pentru organizatori. Cã veni vorba, (YO8SSB), acum caþiva ani (2005) am participat la cupa Damboviþei. Locul-2. Diploma? aiurea... doar vorbe goale ºi promisiuni deºarte pe 80 m...

  • Postat de George la data de 2010-02-04 17:28:00 (ora Romaniei)
  • Eu unul nu cred in lipsa banilor, cred mai mult in incapacitatea manageriala a celor care conduc radiocluburile si in lipsa de activitate a mebrilor acestor cluburi. Acum un an am primit pentru locul ocupat in urma participarii la Cupa Silver Fox, o diploma imprimata profesional la tipografie si o frumusete de placheta obtinuta prin metaloplastie, colorata si emailata. Asa ca unde se vrea, se si poate. Un alt aspect, legat de multimea de concursuri, pe care nu il pricep este de ce nu avem, de exemplu, un concurs Cupa Moldovei care sa aiba ca organizator toate cluburile din zona. Problema e vasta, daca mai vorbim si de fobia unora in privinta fraudarii, redeschidem cutia Pandorei...

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2010-02-04 18:31:29 (ora Romaniei)
  • La concursul TOPS (TOP OF OPERATORS ACTIVITY CONTEST) din Decembrie 2009, organizat de PRO-CW-CLUB au fost acordate: 2 Trofee, 2 medalii de aur, 2 medalii de argint, 2 medalii de bronz ºi 92 diplome. Radioamatorii români au cîºtigat o medalie de argint ºi 21 diplome. Au fost disponibile înca 3 trofee ºi 9 medalii. Dar dacã românii nu s-au înghesuit sã le cîºtige...
    P.S. Concursul este ROMÂNESC!
    Rezultatele finale vor fi publicate sãptãmîna viitoare.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2010-02-04 18:31:32 (ora Romaniei)
  • Revin cu detalii privind calculul electronic al scorului la concursuri sau arbitrarea electronica, pentru ca tot s-a deschis si acest subiect. Personal am arbitrat electronic cu cca 15-17 ani in urma Cupa Brailei, folosind un 486DX programat de mine si introducand manual log cu log de la tastatura, acum fac deja acest lucru sub orice sistem de operare cu un program facut de mine in Delphi. Nu inteleg cum de un robot poate da scorul imediat, daca nu confrunta fisele tuturor participantilor ca sa poata aplica complet regulamentul, probabil ca cine spune ca robotul ii da scorul primeste de fapt o autentficare ca a completat corect logul si nu primeste scorul omologat in urma confruntarilor. Si aici este de fapt durerea arbitrarii electronice la noi. La Cupa Brailei 2009 am facut 14 programe de 'aducere la acelasi' numitor a formatelor electronice de log trimise de concurenti, din care multe versiuni chiar in Cabrillo. Cat nu se impune un format unic si obligatoriu pentru loguri, degeaba dorim arbitrare electronica, decat numai daca se gaseste cineva - precum echipa de la Braila - care sa prelucreze haosul, un lucru nu foarte placut si comod. Oricum, noi vom continua acest mod de rezolvare a concursului si in editiile viitoare.

  • Postat de George la data de 2010-02-05 12:13:25 (ora Romaniei)
  • Robotul poate face validarea datelor introduse si poate oferi acel "claimed score". Daca este implementat sub o interfata web, poate oferi un clasament provizoriu dupa fiecare log introdus. Un asemenea sistem nu poate valora 800 $ afara de cazul in care se apeleaza la o casa de software. Federatia ar putea face apel la radioamatorii ce sunt programatori profesionisti sau de ocazie si poate avea un asemenea sistem la pret modic.

  • Postat de Mihai la data de 2010-02-07 10:10:22 (ora Romaniei)
  • Cu mai mult timp in urma am participat la mai multe concursuri in 2m. Nu aveam aparatura decat in AM. Vedeam rezultatele cu intarziere iar despre diplome pentru participare ce sa mai vorbesc... Oare n-ar trebui sa participam numai la concursurile unde, ca o dovada de respect pentru participantzi, li se trimite acestora cate un clasament iar pentru locurile fruntashe se dau diplome ?

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2010-02-07 15:19:42 (ora Romaniei)
  • Intrebarea se refera la -numarul de concursuri romanesti-. Nu este obligatorie participarea. Este o ocazie excelenta de a testa echipamentul si antenele. Si propagarea la distanta mica este interesanta. O ocazie excelenta de a te testa si pe tine insuti. Nu dureaza mult. Cunosc radioamatori care nu participa dar asculta cu interes. Cand participi la toate, intalnesti mereu aceiasi oameni. Cand lipseste unul te gandesti ce-o fi cu el. Iti faci probleme. Lunea trecuta in "Cupa Carasului", bucurie mare: L-am reintalnit dupa aproape 40 de ani pe YO9AWV, Jean. Firav, in telegrafie. Mi-a spus ca are probleme cu RF-ul cu vecinii. Pacat ca ora de propagare optima in YO, este atunci cand elevii mari sunt la scoala. Dar sambata si duminica sunt mereu concursuri internationale. La Campionatele Nationale nu stiu de ce se mentin categoriile Seniori si Juniori. Mai corecta ar fi HP si LP. Chiar si QRP. Nu vor pricepe cei de la MTS ? (sau cum s-o fi numind acum...) Haideti domnilor ca sunt oameni cu scoala, vor pricepe ei. Si fara multiplicator judete. Clasamente separate pe judete si cluburi. Vedeti ca si eu am iesit din tema intrebarii ? Cu scuze, Mircea , yo4si.
    PS. Locul ocupat in clasament ? Ce importanta are ? In ultima vreme eu ma uit cu interes si simpatie in a doua jumatate a clasamentului!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact