l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum apreciati in general revista FRR - "Radiocomunicatii si radioamatorism"?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 18-octombrie-2010 si s-a incheiat la 25-octombrie-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (20)  

  • Postat de Codrut Alecsandrescu la data de 2010-10-19 22:52:02 (ora Romaniei)
  • Calitatea unei reviste este data de calitatea articolelor prezentate. Pentru a avea articole interesante este nevoie de autori si/sau cointeresarea acestora. La bugetul existent nu cred ca se poate face pe bani... Din pasiune am vazut articole interesante, dar din pacate la tehnoredactare s-au pierdut din desene, nomograme... E foarte greu de scos o revista la bugetul asta... asa ca dupa buget este remarcabila, comparativ cu altele din pacate spre mediocru... Oricum transmit multumiri celor care o redacteaza in conditii atat de dificile!

  • Postat de Dan la data de 2010-10-19 22:53:14 (ora Romaniei)
  • Exceptand momentele cand in lipsa de materiale subiectele articolelor sunt paralele cu radioamatorismul, mi se pare o revista foarte OK. Vreau sa reamintesc ca cel putin pana in prezent este singura revista de profil tiparita pe hartie.
    Multa bafta redactiei si la cat mai multe numere!

  • Postat de kiss vasile la data de 2010-10-20 16:55:45 (ora Romaniei)
  • Este de apreciat efortul cu care se face aceasta revista luna de luna.Pacat ca de cauza "DREPTULUI DE AUTOR" nu sunt preluate articole si din alte reviste sraine cu e "REF"magazin.etc.Pacat ca se axeaza numai la Concursuri nationale,si nu la cele internationale. Nici un cuvant despre "Oceania DX" dar articole intregi despre concursul "FLORICICA DE MINER". Concluzie? Nimic nu sa schimbat din mentalitatea "UNORA" de 21 de ani. LA MULTI ANI" 73'Vasile

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2010-10-20 21:17:41 (ora Romaniei)
  • RADIO-REF Magazine? Oare mai apare?.....

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2010-10-20 23:16:32 (ora Romaniei)
  • RADIO-REF mai apare. 73,50 Euro/an...

  • Postat de Margarit Ionescu la data de 2010-10-21 09:14:08 (ora Romaniei)
  • Amintesc celor care au votat pentru o "revista foarte slaba" ca avem multi "muncitori cu microfonul"

  • Postat de ghita (yo8cln) la data de 2010-10-21 09:57:47 (ora Romaniei)
  • Bine ca (mai) exista, asa buna, mediocra sau slaba cum este.Nu am niciun numar lipsa! 73!de yo8cln

  • Postat de Morel (4x1ad) la data de 2010-10-21 17:43:34 (ora Romaniei)
  • In primul rand, cred ca li se cuvin aprecieri celor care in mod voluntar isi doneaza din timpul liber comunitatii, isi impartasesc din experienta si cunostiinte si contribuie cu materiale la revista si-i fac posibila aparitia.

    Banuiesc ca in ziua de astazi, este foarte dificil sa scoti o revista tiparita. Ma gandesc insa, daca n-ar trebui cantarita oportunitatea trecerii la format electronic.

    Materialul uman talentat necesar editarii si intretinerii unui astfel de site, exista din belsug in YO. Poate ca editorii, eliberati de multe din problemele logistice inevitabile scrierii si tiparirii unei reviste, precum si de stresul presiunilor bugetare, s-ar putea focusa mai mult pe continut.
    In format electronic, s-ar rezolva cu mai multa usurinta si parte din nemultumirile legate de estetica "look-ului" actual.

    Este adevarat insa, ramane problema celor care nu au acces direct la internet sau nu poseda un calculator. Cu putina bunavointa, cred ca s-ar putea rezolva in mare masura si aceasta problema, daca o data pe luna, fiecare ar printa 1-2 exemplare pentru vecinii sau amicii mai putin "dotati" informational. 73 si succes in orice format, de Morel, 4X1AD

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2010-10-21 20:21:55 (ora Romaniei)
  • Nimeni nu va da nici-un cent pe o revistã virtualã. Experienþa asta au fãcut-o alþii ºi s-au lãmurit. Ziare virtuale care beneficiau si de publicitate n-au rezistat mai mult de un an. Nici eu nu dau bani pe virtual. Dar sunt abonat la reviste pe hârtie. Imi place sã simt hârtia în mîini. De aceea cumpãr ºi cãrþi. Pe hârtie. O carte printatã acasã costã de zece ori mai mult ca una de la tipar.
    Cît despre ideea cã vor fi voluntari la printat revista pe hârtie pentru nu ºtiu cine, mai va...
    E bine sã venim cu idei, dar sã fie realizabile.

    Nu este usor sa faci o revista.

  • Postat de Morel (4x1ad) la data de 2010-10-22 19:32:52 (ora Romaniei)
  • YO6EX: Da, ai dreptate Vasile: nimeni nu va da nici-un cent pe o revistã virtualã. Nici nu va fi nevoie, eu am plecat de la premiza ca o revista virtuala se poate face fara costuri in bani, doar nu vorbim de “Wall Stret Journal” si nici de “Le Monde”. Cei care o fac astazi voluntar, o vor face voluntar si in continuare, dar vor fi degrevati de problemele logistice ale tipariri si expedierii. Dar si pentru o revista virtuala, trebuie spirit de voluntariat, ceva altruism si putin entuziasm. Si nu in ultimul rand, schimbata putin mentalitatea. Iar in ceea ce priveste voluntariatul, mai sunt radioamatori YO inimosi, n-au disparut cu totii. Nu e mare lucru sa printezi o data pe luna, un document de 10-20 de pagini si sa-l dai unui vecin radioamator mai varstnic sau fara acces la internet.
    Sa vorbim putin despre http://www.radioamator.ro . Eu vad acest site ca pe o revista cu continut dinamic, articole si postari din domenii diverse, arhive, Forum de discutii, rubrici diverse, scurte noutati, informatii si grafice de propagare in real time, anunturi precum si o Mica Publicitate extrem de activa. Daca acest site nu este o revista virtuala, atunci probabil ca eu nu stiu ce inseamna revista virtuala. Si totul e facut in jurul activitatii voluntare a lui Ciprian si a celor care contribuie dupa puterea si stiinta lor scriind articole. Si mai sunt si alte site-uri in YO, mai sunt si alti oameni care-si dau din timpul lor liber pentru comunitate si posteaza materiale si informatii utile pentru radioamatorii YO. De exemplu, site-ul si forumul SRR de la http://www.radioamator.eu; YO HD ANTENA DX GRUP de la http://www.yohddx.ro, portalul de la http://www.radioamator.info si alte cateva site-uri locale. Mai exista si blogul lui YO4PX de la http://yo4px.blogspot.com care pune la dispozitia hamilor YO o serie de traduceri si eseuri. Ce sunt acestea, daca nu reviste virtuale realizate fara bani, doar prin voluntariat ? Exista deci baza, exista oameni talentati si dispusi sa contribuie, exista multi cunoscatori in administrarea unui site, in grafica, in editare etc.. Deci, este mai mult decat evident ca se poate !
    Si mie imi place enorm cuvantul tiparit pe hartie palpabila, insa nu in mod exclusiv.
    Iar in ceea ce priveste ideile irealizabile, iar ai dreptate draga Vasile, imi fac mea culpa. Varsta, bat-o vina. Inca mai am idei din acestea fanteziste, n-am ajuns inca la varsta cand orice schimbare ma inspaimanta, nici o initiativa nu e buna, totul e negru si imposibil. Banuiesc ca voi ajunge si eu in acest stadiu, dar pana atunci imi voi mai permite din cand in cand sa te necajesc sugerand tot felul de aberatii menite sa-mi intarzie pe cat posibil fosilizarea inevitabila.
    73,
    Morel
    4X1AD

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2010-10-22 20:58:39 (ora Romaniei)
  • @ 4X1AD: Saitul lui Ciprian este o excepþie de la regula: aºtept sã facã alþii... (ºi io sã profit). În general ai dreptate, dar cele spuse de mine, sunt din experienþa mea cu radioamatorii. Din pãcate la noi spiritul de echipã cam lipseºte. Cît priveºte idei fanteziste, am ºi eu. Doar cã am renunþat sã le mai clamez, cã n-am cu cine sã le pun în practicã. Iar ca sã vorbesc în pustiu... pierdere de vreme.

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2010-10-22 21:02:21 (ora Romaniei)
  • @ Morel, P.S. Cît priveºte o revistã (sau o carte) pe hârtie, am o vorbã: scripta manent...
    73's


  • Postat de Lari la data de 2010-10-22 21:25:38 (ora Romaniei)
  • O parte din ceea ce am vrut sa scriu au postat colegii radiomatori.Am votat optiunea a doua.Sunt abonat de la inceputul aparitiei,in prezent nu ridic pretentii pentru ca nici eu nu intreprind nimic prin articole,materiale sa public in revista,asa ca ma multumesc ca majoritatea sa studiez ceea ce publica altii.De multi ani incoace ma abonez cu doua exemplare la YO9KPM ,unul pentru mine si celalat pentru un prieten ham care locuieste in mediu rural si nu are posibilitatea sa se aboneze.Revista este citita si de xyl ul meu,ham si ea si multa vreme a fost pentru mine singurul contact cu acest hobby cand abia imi puteam permite datorita job ului sa merg o data pe luna la club(internetul nu era prezent in asemenea maniera in acea perioada).Am speranta ca prin efortul conjugat al tuturor colegilor hami, prin abonamente in anul de criza maxima 2011 vom salva revista de la trista disparitie de pe piata.Cu o aleasa consideratie pentru toti colegii radioamatori. Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2010-10-22 21:45:03 (ora Romaniei)
  • Eu am colaborat cativa ani la aceasta revista , acum din lipsa de timp nu am mai trimsi articole. Eforturile celor care o scot sunt mari : buget mic , colaboratori putini , sponsori / reclame greu de gasit , mentinerea unui pret acceptabil pentru cumparatori ..... Sa ne dorim sa aiba o viata cat mai lunga ... 73!

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2010-10-22 21:46:31 (ora Romaniei)
  • Scuze pentru greseli : "trimsi" si " aiba " ...din viteza.. 73 !

  • Postat de Francisc Grunberg, YO4PX la data de 2010-10-23 01:32:28 (ora Romaniei)
  • @4x1ad, multumesc pentru mentionare. Cu toata modestia: eu imi consider blogul o adevarata revista virtuala, cu toate caracteristicile unei reviste pentru radioamatori: aparitie regulata de noi materiale, orientare spre mai multe fatete ale radioamatorismului, incercarea de a satisface interesele unui numar cat mai mare de cititori, un continut diversificat care nu se limiteaza la traduceri, ci cuprinde si numeroase materiale proprii. Nu este vorba de “eseuri”, ci de un numar de peste 240 de articole publicate cu incepere din ianuarie 2010, categorisite pe 7 domenii: “Concursuri si diplome”, “Articole de opinie”, “Echipamente si software”, “Umor”, “Intamplari adevarate, filme, ham radio video”, “Expeditii si DX, DXCC”, “Materiale educationale, Din istoria comunicatiilor radio”, precum si rubrici permanente, unele actualizate periodic: Calendar DX, Lista entitatilor DXCC, Concursurile lunii, Alocarile internationale ale seriilor de prefixe, Prefixe vechi = prefixe noi. Merita amintite si “Practicile de operare” de ON4WW si “Ghidul de conversatie pentru radioamatori in 6 limbi” - resurse valoroase spre uzul incepatorilor. Sper ca vei fi de acord cu mine ca toate acestea sunt mai mult decat simple “traduceri si eseuri”. Intreaga publicatie este realizata de o singura persoana, pe baza de voluntariat. Deci, ai dreptate: se poate… Lectura placuta si 73 de YO4PX!

  • Postat de Morel (4x1ad) la data de 2010-10-23 03:40:11 (ora Romaniei)
  • Da Fery, rectific: traduceri si o gama diversa de articole si materiale, informatii si resurse in lb.romana, puse la dispozitia radioamatorilor YO. Evident, inca o revista virtuala in peisajul mioritic.

  • Postat de vasile la data de 2010-10-23 19:58:51 (ora Romaniei)
  • Þin sã mulþumesc tuturor celor care reuºesc sã facã eforturi în acest sens,indiferent din ce motiv. Este lãudabil ca sunt multi care reuºesc. Vã mulþumesc prieteni(sper cã mi se permite sã vã numesc aºa)
    73 Vasile

  • Postat de Vasile la data de 2010-10-25 01:53:49 (ora Romaniei)
  • La aceasta intrebare nu poate fi decat un raspuns subiectiv. Este singura revista pe hartie, o astept in fiecare luna, o rasfoiesc si se intampla sa si gasesc ceva de citit. Doar o simpla apreciere critica asupra unei activitati de voluntariat poate fi considerata deplasata si sa te considere un rau voitor.
    Acest voluntariat, in care unii scriu, alti publica doar ce vor, cui ii foloseste?
    As plati mai mult pentru o revista a FRR, o revista care sa fie un vector in pasiunea noastra comuna. Lipsa analizelor activitatii CA-lui, mereu trecerea neiplinirilor de seama tuturor membrilor FFR-ului si imlicit asupara radioamatorilor, nu poate duce dacat spre compromisuri, lamentari, lehamite pentru voluntariat.

  • Postat de Vasile la data de 2010-10-25 03:45:37 (ora Romaniei)
  • Eu nu mai cumpar revista din 1997,atunci eram f.activ si voiam de la revista in timp real totul despre concursurile internationale,care ma pasionau atunci...!Dar,negasind decat dupa concurs la mult timp ceeace doream,am renuntat !Ma mai uit pe ea la un coleg din cand in cand !Am votat pt O REVISTA BUNA !Acum citesc materialele de pe http://www.radioamator.ro cand am timp si semnal pt internet mobil...! HI !Este greu sa scoti o revista lunar in conditiile actuale de CRIZA si FRR trebuie laudat pt acest lucru !73Vasile

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact