l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cu aproximatie, cati membri are radioclubul (asociatia) de radioamatori din care faceti parte?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 7-martie-2011 si s-a incheiat la 14-martie-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (14)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2011-03-07 22:33:50 (ora Romaniei)
  • Culoarea mov e trist.... Ar fi insa interesant si o investigare "daca aveti legitimatia de sportiv".
    Apropo de gaselnita cu desfintarea radioclub la Cluj.

  • Postat de Dan la data de 2011-03-08 09:46:01 (ora Romaniei)
  • Legitimatia de radioamator in trening. :))
    Graficul mov reprezinta acei radioamatori care nu au avut unde sa se lipeasca, la vre-un club din diverse motive. Un fel de lupi singuratici lucru nu foarte benefic pentru radioamatorismul romanesc in general. Ar fi interesant sa vedem un motiv pentru care acestia au ramas fara vre-o, sa-i zicem afiliere.

  • Postat de Stanescu Florentin la data de 2011-03-08 13:08:13 (ora Romaniei)
  • Apropo de postarea lui Dan YO3IBW
    Sunt un "lup singuratic" pt ca:
    1)regret sa descopar apa calda si sa spun ca la radioclubul municipal din Bucuresti programul e total aiurea. Adica o singura zi/saptamana si pana la ora 16 si ceva. Cum sunt salariat, pot pleca de abia dupa 16 de la job. Asa ca pana ajung si parchez masina se face minim 17+.
    Iar dupa ce am admirat de cateva ori usa inchisa, am inteles ca nu mai are rost sa insist. Pricep ca sunt voluntari, dar pana la urma..
    Asta ca sa inteleaga si membrilor acestui radioclub de ce nu vreau sa le platesc cotizatia Nu pt ca as saracii cu cei cativa lei dati.
    2)Stiu sigur ca unele radiocluburi nu au nici macar un osciloscop. Iar aparatura minima am, la job sau personala. Cum constructiile si nu traficul sunt placerea mea, de ce sa imi pierd vremea socilizand aiurea cu unii care doar copy/paste de pe net...
    Dar cu orgolii, ca vezi Doamne stiu mai multe decat mine si ca atare ma crocodilesc. Ma rog, imi doresc sa merit acest apelativ, adica sa am performantele acestora.
    Nu am orgoliul sa scriu ca eu as sti totul, dar macar fac electronica de peste 33 de ani, inclusiv ca profesionist din 1982. Asa ca mi se pare normal sa accept critica doar unul din bransa mea care e mai bun decat mine, nu la unu care nu stie sa faca o cutie sau un cablaj, si se roaga de mine, iar dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta...
    De aceea am ales sa ma lipsesc de un radioclub.
    Asta-i parerea mea. Regret, e trist dar adevarat.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-03-08 18:35:36 (ora Romaniei)
  • Sunt radioamator autorizat de peste 42 de ani. Fara autorizatie, cu cca 10 ani mai mult. Constructiile au fost pasiunea mea de la inceput, in trecut existau trei categorii de autorizare: constructor, receptor, emitator. Pana anul trecut am lucrat numai cu echipamente HM, cand eram tanar ocupam intre poz. 2 si 6 la camionate sau cupe. Acum, la batranete, am vrut sa gust si din ce inseamna echipament de fabrica, chiar daca este destul de vechi si luat la mana a doua. Dar in tot acest timp am cautat mereu clubul, indiferent ca aveam domiciliul in GL, AG, BR. Chiar daca clubul nu avea laborator cu osciloscop ori frecventmetru, chiar daca nu avea decat o camera cu mese si cateva scaune, chiar daca nu avea nimic si ne intalneam la o carciuma de doua ori pe saptamana ani in sir, clubul inseamna, peste echipament, tovarasi de pasiune, singurii cu care te poti intelege in aceasta lume din ce in ce mai instrainata. Iar clubul inseamna in primul rand oameni, a caror calitate morala da calitatea clubului, apoi vin la rand peretii si sculele. Cand YO4KAK a ramas fara sediu cativa ani, tot noi, membrii clubului, ne-am unit fortele pentru a avea acum sediul nostru, privat, a contat foarte mult autoritatea si initiativa presedintelui care a stiut sa concentreze energiile. Fara angajati platiti clubul a oferit chiar si cand nu aveam sediu intalniri bisaptamanale, casuta postala, serviciu de QSL. Cine se declara neafiliat la club inseamna ca inca nu a reusit sa-si gaseasca tovarasi de idei, nu neaparat o baza materiala la club, poate mediul cultiva prea mult egoism si cred ca este dureros in primul rand pentru cel insingurat. Si aici la fel de important este atat caracterul individual dar si al clubului ca organizatie. Daca vrei sa-i unesti pe oameni, pune-i sa zideasca un turn, daca vrei sa-i dezbini arunca-le boabe, spunea Antoine de Saint-Exupery acum 70 de ani in urma. Iar un radioclub are si un turn. 73!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2011-03-09 09:45:48 (ora Romaniei)
  • Incredibil cat de nulti sant ne-radioamatori dar care totusi trag cu ochiul p,aici. Semne bune anu are?.....hi.
    Tavi - sunt in sincron cu Tine - felicitari pt. falul de a fi.

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-03-09 10:00:17 (ora Romaniei)
  • Mie , sincer, cel mai interesant mi se pare ca aproape jumatate din cititori se declara NERADIOAMATORI.

  • Postat de Vasile la data de 2011-03-09 14:12:39 (ora Romaniei)
  • Hello Florine !Cei care se declara NERADIOAMATORI cred ca sunt CB-isti sau cei care comenteaza dar nu au sira spinarii sa-si dea indicativul !Am dreptate ? Succes !73 !

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-03-09 14:46:47 (ora Romaniei)
  • TNX Miki YO5AJR, ai fost si ai ramas tot la inaltime (Transelectrica, de), activ si spontan la evenimentele zilei! 73!

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2011-03-09 17:02:39 (ora Romaniei)
  • S-a detectat o serie de votari nelegitime pentru optiunea "nu sunt radioamator". Situatia a fost corectata.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2011-03-10 00:09:15 (ora Romaniei)
  • Buna seara . Intrebarea era pentru cluburile din tara sau pentru orice cluburi ? Am votat ca nu sunt afiliat la nici un club cu gandul ca intrebarea se referea la cele din tara ( unele considerente se pot regasi printre ideile lui Florentin yo3few ) , dar sunt afiliat la cateva in strainatate . 73 , Dan

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2011-03-10 06:59:36 (ora Romaniei)
  • Eu m-am gandit la radiocluburile/asociatiile din Romania, care pot fi, dar nu neaparat, afiliate la FRR.

  • Postat de eugen la data de 2011-03-11 00:59:38 (ora Romaniei)
  • Deci: Intrebarea este pusa celor care sunt membrii ai unui radioclub s-au asociatie de radio-neprofesionisti.Daca nu esti in gasca de ce mai ai tupeu sa comentezi? Radioamator este acela care se intilneste cu cei de o teapa cu el undeva. Eu locuiesc la tzara si din 3(trei) am ramas doar doi adica numai eu Al doilea club al nostru era crisma din coltzul satului. Acolo se puneau bazele unui super transaiver sincro cu tripla schimbare.Si avea si defajaj.Acum le luam de la careful.Hai la club.Mni 73. GL.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2011-03-11 21:21:29 (ora Romaniei)
  • Ok Ciprian, deci am votat bine :) ...bafta in continuare la site !

  • Postat de Florentin la data de 2011-03-13 22:39:24 (ora Romaniei)
  • si putem dezvolta ... scriptic MULTI, faptic (COTIZANTI) putini, asa ca pentru mine nu este relevant sondajul. Dar ne mai intalnim la o barfa MICA si la noi la Campina, de cele mai multe ori, spatiul se dovedeste a fi neincapator.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact