l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum ati dori sa fie organizata asociatia noastra nationala de radioamatorism?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 25-aprilie-2011 si s-a incheiat la 2-mai-2011

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (15)  

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2011-04-25 22:17:02 (ora Romaniei)
  • Sondajul nu valoreaza nici macar un cent gaurit, atit timp cat votantii nu cunosc diferentele dintre cele 3 modele propuse.

  • Postat de Costi la data de 2011-04-26 12:13:22 (ora Romaniei)
  • Imi pare rau, singura data cand nu am votat.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2011-04-26 18:18:38 (ora Romaniei)
  • Cred ca forma de asociere - cluburi sau persoane - este mai putin importanta in comparatie cu statutul de drept public sau de drept privat. Daca ne uitam ca marile cluburi nationale (DARC, ARRL etc) sunt de drept privat si, daca am vedea ca si la noi sunt destule radiocluburi locale de drept privat care desfasoara o activitate de calitate fara sa primeasca vreun ban de la buget (unul din ele fiind si YO4KAK al carui membru sunt), poate ca ar constitui un exemplu bun si pentru organizatia noastra la nivel national. Oricum, un chestionar pe aceasta tema ar testa care ar fi opinia fata de o organizatie nationala de drept privat. Si ar mai trebui sa aflam ceva pentru a decide in completa cunostinta de cauza: cate radiocluburi finantate de la buget mai functioneaza si care este alocatia bugetara anuala a tuturor acestor cluburi. Se poate afla cumva si raportul dintre investitie (alocatie bugetara) si profit (o grila cu rezultate ale intregii activitati din fiecare club) in cluburile finantate de la buget comparativ cu cluburile de drept privat? Acesta ar fi cel mai edificator element pentru a trage concluzii. Cat priveste intrebarea saptamanii, eu am votat pentru varianta mixta. 73!

  • Postat de ion la data de 2011-04-26 19:53:40 (ora Romaniei)
  • Sa fie PRIVATA.Atunci problemele noastre se vor rezolva. Daca e alba neagra,nu se va rezolva nimic,va ramine cum a fost inainte,ca la o sedinta a PCR-ului,uni conduc sedinta {iar cateii voteaza}.Cind asociatia nonstra de radioamatori va fi PRIVATA sper?,ca se vor schimba muuuulte probleme 73 si toate cele bune.

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-04-27 12:47:19 (ora Romaniei)
  • Recunosc ca simt tendentioasa aceasta votare si refuz sa ma pronunt.De aceasta data sunt in acord cu YO6EX.Astept cu aceeasi placere urmatoarea propunere de vot.

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2011-04-27 20:41:20 (ora Romaniei)
  • Am votat no. 2 . No. 1 sau 3 este o asociere in care trebuie iti trebuie calitatea de membru al unui radioclub ( ce comunist suna ! ) , probabil doresc multi asa ceva dar scuze , mie imi aduce aminte de comunism . 73 de YO3GH , Op. Dan

  • Postat de Ciprian (n2yo) la data de 2011-04-27 23:28:21 (ora Romaniei)
  • Aceeasi intrebare http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=132
    >a mai fost pusa acum 3-4 ani si nimeni nu a comentat ca ar fi fost neclara sau tendentioasa. Este interesant de observat schimbarea optiunilor radioamatorilor o data cu trecerea timpului.

  • Postat de Florentin. (yo9cho) la data de 2011-04-29 11:30:03 (ora Romaniei)
  • Mea culpa, deci...cum ar spune poetul.
    Inca nu s-a definit daca radioamatorismul este sport sau hobby sau amandoua.De exemplu, in NZ, chiar astazi am stat de vorba cu un radioamator "bastinas", numai in URSS si tarile satelite a fost considerat ca sport , mi s-a spus.Este un exemplu.
    Abia dupa definirea acestui punct cred ca ar trebui analizata si propusa noua organizare, luind in considerare avantajele si dezavantajele pentru viitorii membri.
    Aici este un poll foarte neclar atata timp cat nimeni nu stie ce s-ar putea intampla in cazul alegerii uneia din cele trei posibile optiuni.Deci se voteaza "sufleteste", de aceea consider ca fiind un "poll" tendentios si neclar in tendentiozitatea sa.
    Saptezeci si trei.
    P.S.Dovada e data de comparatia cu acum 3 ani.
    Dar, cum ziceam, Mea culpa.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2011-04-29 20:36:45 (ora Romaniei)
  • Nu pot intelege inversunarea sa definim ce este radioamatorismul. Cei care mereu cauta raspuns si definitivari sunt sigur ca nici-o data nu au "gustat" din toate formele de radioamatorism. Vor sa lamureasca ceva pentru care de fapt nu au termene de comparatie, deci hai sa ne aflam in treaba. Deci sa catalogam odata toate - ca e constructor - vanator de DX - contestman - comunica doar in moduri digitale - sta la taclale pe US sau numai in UUS - studiaza si experimenteaza antene pe US sau UUS - lucreaza only fone sau CW - etc. Constructorii atat de pretiosi in ridicarea performantelor tehnice nu poti cataloga ca sport dar sunt radioamatori ca si categoriile enumerata mai sus dar cei care fac vanatoare de vulpi sau concursuri de anvergura in fone sau CW consider ca fara un anumit nivel de pregatire psihica si fizica nu pot ajunge la performante (si asta e una dintre scopuri)si nu doar dintr-un moft. Noi radioamatorii avem nevoie unii de altii, de cunostintele pe care le impartasim intre noi indiferent in ce ramura gasim placere. Nu este nimeni mai inferior sau mai superior intre noi dar trebuie sa ne comportam cu respect spre colegul nostru. radioamator

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2011-04-29 20:57:47 (ora Romaniei)
  • Ptr Miki . Desi ne indepartam un pic de intrebare , enumerarea ta nu are legatura cu faptul ca radioamatorismul este sport sau hobby . Ai enumerat niste” ramuri ‘ din radioamatorism , f corecte . La noi inca este considerat un sport ptr ca in comunism nu dadea bine sa ai pasiuni ( hobbies ) , sa te asociezi ptr anumite pasiuni ca in vest , ca la aristocrati cu acele cluburi celebre , etc .. URSS si-a spus cuvantul ... asa a ajuns sa fie sport , sa fie organizat pe cluburi si nu individual ( nici din FRR nu poti sa faci parte daca nu esti mebru al un radioclub “ afiliat “ , cum suna ! ) , inainte de 1989 , trebuia sa fie totul sub control , hi, hi ! Nu se inversineaza nimeni Miki , Florentin stie ce spune , este istoerie acest concept si trebuie inteles , hi, hi ! .... Revenind la intrebare , numai o asociere privata poate schimba ceva , tot ce apartine de stat nu mai are valoare si ... se duce pe apa sambetei in scurt timp ... ... insa atentie , si la o asociere privata se pot naste personaje care ” stiu totul “ , decid ptr ca sunt “ actionari “ , isi aleg colaboratorii pe alte criterii , ...alt pericol ... am studiat fenomenul privat al radiocluburilor si ...m-am lamurit ..... nu suntem pregatiti ca ...natie , .... , ne “ iubim “ si ne respectam prea putin ....! 73 , YO3GH, Op. Dan

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-04-30 00:51:27 (ora Romaniei)
  • Draga Miki, pentru informatie personala am activat in toate ramurile enuntate de tine, din placere(hobby) si slava cerului sunt vreo 40 de ani.In rest poate ca Dan a fost mai explicit.Chestiunea legata de "valoare=mai destepti", nu se aplica.Toti sunt egali, numai viata reala face diferenta.
    Saptezeci si trei!

  • Postat de Florentin (yo9cho) la data de 2011-04-30 12:58:20 (ora Romaniei)
  • Draga Miki, detalii in pagina: http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=745

  • Postat de ion la data de 2011-04-30 18:26:50 (ora Romaniei)
  • DANE. Ai perfecata dreptate,inca nu sintem pregatiti de a lua taurul de coarne,va mai trece multa apa pe Dimbovita pina vom intelege ce-e bine si ce-e rau.Acum sintem {de abia la faza de discutii},orcum,toti facem comentarii{pro si contra}DAR??..Adevarul se afla undeva la mijloc,parerea mea este de a fi FRR privat, unde toti{radioamatorii}isi vor expune problemele pe care le au.Orcum la acest mic comentariu pe care le-am facut. Se vor gasi multi destepti,care vor spune ca nu am scris gramatical etc.etc Asta este parerea mea,si mi-am expuso,daca cineva ma va intelege E BINE daca nu iar e bine 73 si la reauzire

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2011-05-01 10:51:34 (ora Romaniei)
  • Ciprian, acum 3-4 ani intrebarea nu a venit dupa un Apel revolutionar. Sau...?

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2011-05-01 20:12:32 (ora Romaniei)
  • Ioane ( YO9CEB ) , eu sunt optimist. Din 1993 am trecut cu job-ul in sectorul privat, considerand ca acesta este viitorul ... 73 si numai bine ! Dan, YO3GH

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact