l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cat de des participati la activitati in cadrul radioclubului local din care faceti parte?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 15-ianuarie-2012 si s-a incheiat la 23-ianuarie-2012

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (10)  

  • Postat de Stanescu Florentin la data de 2012-01-15 20:07:50 (ora Romaniei)
  • Am raspuns cu "nu sunt membru al unui radioclub". Desi vorba aia sunt capitalist, adica in YO3, hi, hi, cel din str. Popa Tatu are un orar care nu imi permite sa il frecventez. Cum programul meu de la job incepe la 9 se termina oficial la ora 17, ma rog, asa ar trebui, rezulta ca practic cel mai devreme as putea sa ajung acolo dupa 17.30. Dupa cateva tentative m-am lamurit ca la ora aia usa e inchisa de mult. Iar la cel privat, datorita a cel putin o persoana, am ales sa NU. L-as ruga pe initiatorul discutiei ca sa aprofundeze intrebarea. Ce anume v-ar faca sa va doriti sa mergeti la un radioclub? Dorinta de socializare? Cautarea unor informatii tehnice? Cautarea/vanzarea de componente, aparatura, ma rog tehnica? Cautarea unui coleg mai priceput la rezolvarea unor mutari/instalari/depanaride aparatura? Dorinta de implicare in proiecte in beneficiul comunitatii radioamatoricesti? alte motive, etc..

  • Postat de ZARNOIANU GIGI la data de 2012-01-16 22:13:22 (ora Romaniei)
  • Din pacate vizitele mele la radioclub s-au rarit tot mai mult in ultimele luni. De ce? foarte simplu: nu reusesc sa mai gasesc un motiv intemeiat care sa ma faca sa renunt la alte activitati pentru a merge acolo unde nu mai gasesc acea atmosfera din anii trecuti. Nu vreau sa fac alte comentarii si nici nu cred ca este aici locul sa arat pe cineva cu degetul dar un lucru este clar: lipseste liantul, acel "liant " cu spirit de closca. Mai rabd o vreme (nu prea lunga) si daca nu se schimba ceva, atunci probabil voi cauta alta soluti sau nu voi mai cauta nimic. Personal am facut ceva eforturi dar probabil nu m-am priceput suficient. Pacat ca au inceput sa moara radiocluburile si radioamatorismul se stinge incet. As vrea sa ma insel.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2012-01-16 22:48:09 (ora Romaniei)
  • Sunt membru fondator al Clubului Sportiv al Radioamatorilor din judetul Braila, statia colectiva YO4KAK. Este un club de drept privat, care se finanteaza integral (chirie, utilitati, casuta postala, birou de QSL, achizitii de aparate) din cotizatii sau din fonduri atrase (2%, prestatii proprii etc), de remarcat stradania lui YO4AH, YO4SCY, YO4GNJ. Motivul pentru care ne intalnim la club, chiar in numar destul de mare, este simplu: pentru asa ceva l-am infiintat, nu ne-a obligat nimeni altfel, mai ales dupa ce am pierdut sediul in care functiona clubul cand era finantat de la buget si avea alt statut. Si cand faci un lucru prin forte proprii, te trage inima spre el. Cand ti se ofera facut de altii, te porti mai cu indiferenta, ca cu un lucru strain. Si chiar daca pare ca este terminat, mai apare mereu cate ceva de facut: antene, amenajari interioare, multe altele. Antoine de Saint Exupery scria in "Citadela", in prima jumatate a secolului trecut: daca vrei sa unesti pe oameni, pune-i sa zideasca un turn, daca vrei sa-i dezbini, arunca-le boabe! Personal frecventez clubul de 1-2 ori pe saptamana cand sunt cu domiciliul in Braila, cand sunt plecat luni de zile la tara, pe Valea Buzaului, il frecventez zilnic, pe bune! 73!

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2012-01-17 09:47:24 (ora Romaniei)
  • Menirea cluburilor in esenta este sa uneasca radioamatorii. In cluburi se intalnesc, se discuta probleme tehnice, se largesc orizonturile in domeniul radioamatorismului. Mergi acolo ca acasa la tine....teoretic. In club trebuie sa dai de la tine....sa-i ajuti care are nevoie cahiar si cu sfaturi sau sa primesti idei tehnice. In club se pun la cale proiecte, idei, in club dai de la tine ce e mai bun pentru idei comune spre realizare. Paradoxal chiar in acest domeniu de COMUNICARE incet se pierde comunicarea intre radioamatori, noile vremuri au adus tendinte de dezbinare si implicit "victime colaterale" adica "lupi singuratici - radioamatori care ard mocnit caldura pasiunii in singuratate trista. In tendintele de regrupare a actualului societate a radioamatorilor este nevoie de o mentalitate revizuita, este o mare nevoie de "re-socializarea" conexiunilor intre noi, este nevoie de purificare care in nici un caz nu poate veni de la "forurile superioare".

  • Postat de Lari la data de 2012-01-17 21:58:36 (ora Romaniei)
  • Din pacate, asa cum am repetat de "n" ori in diverse interventii aici pe acest site,miscarea de radioamatorism este "victima societatii in care traim" de douazeci si ceva de ani incoace,urmand "trendul" acesteia, nefiind nici mai buna ,nici mai rea(am vrut sa fiu mai elegant fata de ceea ce am scris in luna mai,tot aici pe acest forum,aceeasi rubrica,
    http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=329">http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=329 cand am suparat colegi de la clubul din care faceam parte de 33 de ani si cand m-am retras ..............de parca trebuia sa cer voie cuiva sa scriu aici, la varsta de 51 de ani......."? !!!).
    YO4BKM are dreptate,cluburile private sunt viitorul,iar YO5AJR parca a "ghicit" gandurile mele cand in urma cu aproximativ o saptamana am spus colegilor de la ex club ca raman "un lup singuratic",nu ma mai intereseaza nicio forma asociativa pentru acest hobby,cel putin pentru o perioada de timp mai mare de acum incolo.
    YO9DMN,prietenul meu "de-o viata",nu pot decat sa il aprob si SINCER, ARE DREPTATE.
    Cand "liantul" care ne va uni va fi descoperit,voi incerca sa particip din nou in viitor daca Bunul Dumnezeu imi va da zile sa traiesc,la activitatile unei forme asociative de profil.Pana atunci, fiecare din colegii de hooby,vor fi tratati cu acelasi respect,stima si prietenie,dar ca membri individuali ai acestui hooby si nu ca membri ai vreunei forme asociative de profil.
    Nu pot renunta la acest hobby,a intrat adanc in venele mele acum aproape treizeci si ceva de ani si am devenit incurabil la vaccinul "antiradioamatorism".
    Cu regret,cu inima zdrobita si totusi increzator in viitor,salut respectuos pe toti colegii hami.Lari,YO9CSM,ALEXANDRIA.
    PS-NU DORESC sa intru in polemica cu niciun coleg radioamator.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2012-01-18 09:29:37 (ora Romaniei)
  • Postarea lui Lari demonstreaza prezenta sindromului "lupilor singuratici" care incet incet se generalizeaza, dar din moment ce multi avem aceasi "filling" teoretic formam un club virtual pentru ca avem sincronism in gandire. Am indragit radioamatorismul in anii 57 in acelas timp cu aviatia sportiva dar in anii 82 "organele" mi au infrant aripile chiar cand faceam tentativele pentru insigna de argint - pana in 90 nu aveam voie nici sa calc pe aerodrom pazit de "organe" dar mi a ramas radioamatorismul ca un refugiu la YO5KAD unde am fost o vreme presedinte ales, apoi din cauza comportamentelor dictatoriale si oportunism din parte unui "sef" am dat demisia alaturandu-ma cu alti radioamatori clubului din Judetul vecin Zalau. Dar la acest club s-a mai afiliat si altii din Oradea din aceleasi motive. In mod sigur viitorul radioamatorismului merge spre cluburi private unde "seful" nu-ti va tranti in nas usa pretextand ca face totul dupa muschii lui pentru ca reprezinta o institutie a statului....hi. Capul sus toti "Lari,s" din YO - speranta moare ultima!

  • Postat de Eduard Banariu la data de 2012-01-20 23:07:08 (ora Romaniei)
  • Merg la club cat se poate de des. Merg la club de placere , sa mai mesterim ceva, sa ne intalnim la o discutie, sa mai punem tara la cale, cum se spune. Avem in "program" doua intaniri saptamanale, dar pentru ca ne place la club a aparut "neoficial" si a treia , duminica dimineata la cafea. Suntem aproximativ 40 de membri in club si cam la fiecare intanire suntem 10-12 prezenti. Avem acelasi sediu de aproximativ 6 ani, ne autofinantam si ne gospodarim singuri. L-am infintat si-l intretinem pentru ca l-am dorit si pentru ca ne place.

  • Postat de Kiss V. la data de 2012-01-21 13:21:44 (ora Romaniei)
  • Am citit cu atentie toate comentariile de mai sus.Am ajuns la concluzia ca "ALTII" au fost mai norocosi ca mine.M-am inscris in "SINGURUL" radioclub din jurul Raionului Somcuta Mare, la Baia Mare (yo5kad).in 1966,impreuna cu YO5LE. Dupa un an am plecat in Bucuresti cu serviciul,iar acolo nu am avut timp de activitate extraprofesionala,dar mi-am procurat un receptor de la 10 RT, si cu ajutorul unui coleg am modificat sa-l pot asculta in SSB 80.de metri. Era o placere sa ascult noaptea traficul.In 1977 dupa cutremur m-am inscris din nou la radioclubul din Baia Mare,secretar fiind Alexa Liviu. Dupa un an de zile am depus CERERE de examinare. Nefiind MEMBRU p.c.r.,nu mi-sa aprobat. Am ramas fidel convingeri mele politica,si RECEPTOR,platind cotizatia maideparte.Din cand in cand mai lucram cu indicativul YO5LP.,si urmaream QSL.-urile primite,si retrimise de la club,ca "STATIA NELUCRATA" de proprietarul indicativului.Dupa schimbarea regimului ,am obtinut si indicativ de emisie-receptie Cl.II. Acum ma ocup cu placere cu 180M,si mi-am procurat si aparatura pentru 136Khz. Cu Stima si respect celor care fac ceva pentru Radioamatorism,si nu pentru BUZUNARUL LOR. 73/88 5ODU.

  • Postat de Vasile ! la data de 2012-01-22 16:32:58 (ora Romaniei)
  • La YO9KAG nu am mai fost din 2009 cand mi s-a reprosat:indicativul YO9FEH nu-mi spune nimic !Ce sa-ti spuna dupa 9 ani de abandon ? ( 2000-2009 )Am depasit situatia si acum ma pot lauda ca mi-am revenit,am participat in 2010 si 2011 la cate concursuri nationale am putut iar la cele internationale...numai la cateva ...lipsa QRO !Poate anul 2012 va schimba in bine participarea pe la radioclub !Dar depinde...nu numai de mine ci si de viitoarele reprosuri !
    73 tuturor !Vasile

  • Postat de Dan (yo3gh) la data de 2012-01-22 18:53:26 (ora Romaniei)
  • Am votat ultima varianta . Nu sunt multe optiuni in YO3 , cel al FRR din Popa Tatu are un program total neadecvat ptr cei care sunt la job pana tarziu ( aceeasi parere ca si 3few ) iar o alta varianta aparuta mai recent cu un program mai " larg " nu ma atrage din motive personale ref sef radioclub . Sa vedem ce cluburi mai apar in YO3 :) ..... 73 !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact