hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Aveti o statie radio de unde scurte sau ultrascurte montata la bordul masinii dumneavoastra?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 28-mai-2012 si s-a incheiat la 4-iunie-2012

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (1)  

 • Postat de Dan-Liviu Voiculescu la data de 2012-05-29 19:37:55 (ora Romaniei)
 • Foarte buna intrebarea, eu am apelat la mijloace de comunicare in benzile de radioamatori incepand cu 1990, pana atunci nu am avut echipamente adecvate. Primul "mobil a fost un FT101 cu prefinal - finale tuburi, convertor 12V cu tranzistoare. Staia era chiar prinsa sub bord in partea dreapta, am confectionat un jug special avand in vedere greutatea apreciabila si dimensiunile. Ca ntena am confectionat din undita cu fir o verticala ce nu am stiut niciodata unde rezona dar...la final cu tuburi nu au fost probleme. Cu acest utilaj am fost radioghidat in banda de 80m prin Franta, la bordul Taunus din 82.
  Apoi am evoluat, o antena Hustler de mobil si un FT77, apoi un FT857 la care s-a mai montat un dualband 2m si 70 centi. Acum practic am echipamente dedicate pentru rulota, Nubira, Frontera, cu antene separate si acoperire toate benzile. Ca nu se stie nicidata cand ai nevoie de o comunicatie sigura, asta stiu din decembrie 89 cand "nu mai functiona nimic". In semn de respect am pastrat si transceiverul autoconstruit JX-ONE cu care am lucrat la Revolutie, dar nu in mobil...

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact