hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce parere aveti despre proiectul de regulament de radiocomunicatii pentru serviciul de amator din Romania, recent propus de IGCTI?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 16-octombrie-2005 si s-a incheiat la 23-octombrie-2005

Proiectul de regulament de radiocomunicatii pentru serviciul de amator Acualizat la data de 19 octombrie 2005

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (5)  

 • Postat de David MOLDOVAN la data de 2005-10-18 15:06:00 (ora Romaniei)
 • Am votat "Necesitã modificãri majore"!
  Propun înfiinþarea unei delegaþii de radioamatori care sã negocieze proiectul de regulament articol cu articol ºi alineat cu alineat cu reprezentanþii IGCTI. Al dvs. David.

 • Postat de Pit YO3JW la data de 2005-10-19 10:23:48 (ora Romaniei)
 • Surprinzator vot!
  Multi vor modificari MAJORE, PUTINI vin cu propuneri. Ce credeti ca trebuie modificat?
  Concret!..........
  Vedeti la rubrica REGULAMENT NOU. In curand va apare o noua varianta care tine cont de propuneri primite. Probabil spre sfarsitul saptamani. Veniti cu observatii la varianta noua !
  Un posibil raspuns pentru YO5BTZ referitor la schimbarea autorizatiilor din 5 in 5 ani
  Autorizatia noua va avea pe ea fotografie. Se doreste a se verifica periodic actualitatea adreselor celor autorizati. Multi au uitat de prevederea regulamentara de a anunta adresa
  noua. Si binenteles plata necesara. Cu o simpla chitanta nu poti avea toate aceste informatii. Apoi eu nu ii plang pe cei ce trebuie sa faca schimbarile. Odata la 5 ani o sa aiba de tras!
  Mai cu seama ca va fi pe printare! Mai greu o sa fie cu lipitul pozei si stampilare + semnatura...
  Pit

 • Postat de David MOLDOVAN la data de 2005-10-20 12:43:05 (ora Romaniei)
 • Dupã QTC-ul de asearã m-am calmat ºi nu mã mai agit pe tema proiectului de regulament. Am aflat cã existã deja o delegaþie de radioamatori care negociazã cu IGCTI: apg, jw, etc. Am încrederea ºi convingerea cã aceºti HAMi vor rezolva bine aceastã problemã delicatã. David

 • Postat de marian la data de 2006-04-09 21:01:58 (ora Romaniei)
 • da,noul regulament nu corespunde...nu se reglementeaza controalele la echipamente,in trafic,sanctiuni aplicate...examenul de radioamator seamana cu o testare auto ca ptr analfabeti...probele practice care stau la baza examenelor in tari avansate,la noi se exclud(vezi radioamatori clasa 1 care nu cunosc telegrafia)sau sunt superficiale...despre informatica,comunicatii moderne(sstv,psk,etc) nici vorba la tematica de examinare...si multe alte deficiente

 • Postat de yo9cxa la data de 2007-01-04 20:44:58 (ora Romaniei)
 • rog pe yo9fmp sa vada modul de autorizare usa http://www.qrz.com ... daca cel care stie telegrafie este mai istet ca un tanar care lucreaza si telegrafie si alte moduri digitale ....care este analfabet?

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact