hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce pondere au in activitatea dumneavoastra constructiile electronice in domeniul radioamatorismului?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 22-iulie-2013 si s-a incheiat la 29-iulie-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

 • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2013-07-22 19:12:30 (ora Romaniei)
 • De cand am fost autorizat in feb. 1969 pana acum 3 ani am lucrat numai cu echipament integral HM, respectiv surse, TX si RX, antene, in benzile de la 3,5 la 432MHz. De trei ani detin un TS-130S pentru US procurat la mana a doua de la un radioamator german si un IC-T22A pe 144MHz procurat prin mica publicitate pe radioamator.ro. Antena-tunerul, antenele si o parte din surse sunt HM. Ca rezultate, nu am sesizat nicio deosebire intre traficul facut cu RIG HM si cu cel de firma, singura deosebire constand in miniaturizari. Dar, daca ar trebui sa ma apuc acum de radioamatorism de la zero, as prefera echipamnet de fabrica, performanta la care am ajuns cu echipamnete HM plecand de la RX de tip 1V2 cu tuburi si TX pe frecvente fixe pana la RX cu dubla schimbare si emitatoare cu filtre XF9A a necesitat decenii de experimentare, in mare parte impusa de lipsa altor posibilitati, de la cele materiale pana la cele comerciale. 73!

 • Postat de Dan la data de 2013-07-23 10:24:29 (ora Romaniei)
 • Trebuie sa ai timp si rabdare pentru a bibili electronice. Din pacate in ultima perioada, stau destul de prost la aceasta categorie. Poate cand am sa ies la pensie, voi avea timp si de sarme. Momentan am votat, Inexistenta. 73.

 • Postat de Codrut Alecsandrescu la data de 2013-07-24 21:40:33 (ora Romaniei)
 • Prin '84, cand m-am autorizat, trebuia sa construim totul... transceiver-e (emiceptoare pentru nostalgici), aparate de masura, antene s.a.
  Nu se gaseau piese, daca faceai rost de ele te pastea puscaria (cunosc exemple)...
  Am facut o pauza (~20 ani) si dupa ce am revenit cu echipament industrial (scump platit :), am mai confectionat antene, adaptoare de antene, aparate de masurat RUS(SWR)... am cateva proiecte in lucru... dar este extrem de greu sa gasesti timpul necesar existand o mare competitie intre sarcinile de serviciu incitante si placute si pasiunile personale...
  Ii invidiez pe cei care reusesc sa stea maximum 8 ore la serviciu si dupa aia sa faca tot ce doresc... :) ... eu nu am reusit niciodata...

  73 de YO8RAC!

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact