hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Sunteti activ in APRS (Automatic Packet Reporting System)?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 23-septembrie-2013 si s-a incheiat la 30-septembrie-2013

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (2)  

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2013-09-28 01:18:13 (ora Romaniei)
  • Interesant este ca in ultimul an si jumatate am trecut prin toate cele patru faze ale sondajului. De la "Nu ma intereseaza" la "Activ in mod frecvent". Povestea este cam asa : Stiam ca trebuie un radio in 144, un TNC si un GPS. Radio si TNC aveam, mai trebuia un GPS dar nu aveam tragere de inima. Dar, un foarte bun prieten, care in vara lui 2012 a trecut ca o vijelie prin tara, m-a sunat din Bucuresti si mi-a spus ca nu are timp sa ma vada, dar ca mi-a adus o "jucarie" si sa o recuperez. Curiozitatea era mare. Ce mi-o fi adus ? Ca nu i-am cerut nimic ! Am ajuns sa am "jucaria" in mana. Pe ea scria: GPS Transceiver VX-8G. Manual de utilizare cu 165 de pagini ! M-am uitat pe internet la pret. Mi s-a ridicat parul in cap! Am plecat la Campulung Muscel. Nu citisem inca de APRS. Cu Mihai - YO7BEM, ne plimbam cu masina si ne amuzam privind viteza, inaltimea si coordonatele. Si YO3KSR-2 era functional in Bucegi !!! Pana sa plec am citit cum e cu setarile pentru APRS. La intoarcere in Constanta, cu VX-8-ul pe bordul lui Ticuta, setat YO4SI-7, am avut marea placere sa aud schimburile de pachete cu statiile din Bucuresti. Ajuns acasa am facut sapaturi pe internet, la aprs.ro si aprs.fi si am privit cu surprindere si satisfactie traseul parcurs cand am traversat Bucurestiul. M-a incantat in mod deosebit faptul ca atunci cand am intrat pe autostrada A2, m-a auzit din Bucegi YO3KSR-2. Le multumesc inimosilor care s-au cocotat pana acolo. M-a incantat faptul ca programul colaboreaza cu Google Map si se pot vedea imagini din punctele respective daca sunt in baza de date. Claudiu - YO4FYQ, un fel de copil minune, a facut ce a facut si a incropit un I-gate/Digipeater YO4FYQ-10, astfel ca puteam fi prezent mereu pe harta APRS. Apoi am vazut ca e un mijloc excelent de a vedea cum merge propagarea in 2m. Sunt sigur ca ati incercat de multe ori sa vedeti daca puteti deschide un repetor, fara a dori neaparat sa vorbiti cu cineva. Probe cu diverse puteri, antene sau din diverse locuri. Poate ati fost chiar apostrofat ca "mai lasa-l domnule in pace !". Ei bine, cu tramele de la APRS nu superi pe nimeni. Lansezi o trama si daca esti auzit ti se raspunde. Ca un ecou. Cu APRS-ul te simti si foarte liber. Am fost in Franta in luna iunie. YO4SI-7. Nu F/YO4SI-7. Nimeni nu m-a intrebat nimic. Acum stau si privesc imaginile pe unde am umblat. Nu sport, nu clasamente, nu diplome, nu qsl-uri. Alergi, dai trame si speri sa fi auzit. APRS-ul - simbol al libertatii ! Mircea = yo4si.

  • Postat de Sebastian Hojbota la data de 2013-09-28 11:44:32 (ora Romaniei)
  • APRS inseamna mai mult decat pozitionarea pe harta.
    APRS inseamna:
    Mesaje - poti transmite si receptiona mesaje text
    Buletine informative - toate statiile din frecventa pot receptiona simultan un text ce poate sa contina informatii utile
    Raportarea frecventei - in statusul tramei poate fi trecuta frecventa pe care poti fi contactat.
    Suport Info pt statiile mobile ce tranziteaza o zona - frecvente repetoare, echolink, adrese cluburi, evenimente, date meteo WX si multe altele.
    Si nu in ultimul rand, asa cum a precizat si YO4SI, o larga paleta de experimente de propagare.
    73 si cat mai multe statii APRS in YO.
    PS. Prima statie WX din YO a fost instalata in Suceava. Acum sunt 4 statii WX active intr-o raza de 50 km.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact