l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cum considerati activitatea Federatiei Romane de Radioamatorism desfasurata in anul 2005?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 1-ianuarie-2006 si s-a incheiat la 8-ianuarie-2006

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (34)  

  • Postat de Francisc Grünberg la data de 2006-01-01 17:18:34 (ora Romaniei)
  • Activitatea FRR mi se pare mai mult decat nesatisfacatoare. Consider ca FRR constituie cauza principala a situatiei dezastruoase in care se afla radioamatorismul YO. Pentru o renastere a acestuia ar fi necesara o conducere noua, competenta si - mai ales - colectiva. Oameni noi si curati, tineri si priceputi, fiecare adevarat specialist in domeniul sau: aceasta ar fi sansa pe care ar trebui sa se cladeasca viitorul. Radiomatorismul trebuie condus profesional, nu cu amatorism.

  • Postat de George Pataki la data de 2006-01-01 23:13:38 (ora Romaniei)
  • De acord 100% cu absolut fiecare cuvant din comentariul lui YO4PX.

  • Postat de Dreghici Ioan la data de 2006-01-02 13:05:22 (ora Romaniei)
  • Activitatea FRR o consider foarte buna,in conditiile actuale,atat politice cat si financiare. Va urez mult succes,multa sanatate si putere de munca. ,,LA MULTI ANI"<<2006>>

  • Postat de eu la data de 2006-01-02 13:32:30 (ora Romaniei)
  • S-a dat semnalul pentru atacul lingailor...o sa aveti un spectacol oribil.

  • Postat de Alex (yo9hp) la data de 2006-01-02 15:16:21 (ora Romaniei)
  • Stimati colegi,
    Salut aparitia acestui sondaj de opinie care doreste sa evalueze activitatea FRR in 2005.
    Opiniile mele vor fi incarcate de subiectivism, intrucat in anul 2004 si partial in 2005 am facut parte din CA al FRR, dar nu voi ezita sa public aceste opinii. (Am luat decizia de a demisiona din CA, intrucat m-am aflat foarte putin timp in tara si nu am putut participa activ la activitatea CA sau la alte activitati ale FRR).
    Cei care participa la sondaj sau care posteaza comentarii ar trebui sa consulte statutul FRR si sa-si aminteasca faptul ca FRR este o structura sportiva integrata in Agentia Nationala pentru Sport (succesor al Ministerului Tineretului si Sportului).

    <<<<<<< Art.3 Federatia Romana de Radioamatorism este structurasportiva de interes national, constituita prin asocierea tuturor cluburilor cu sectii de radioamatorism, a asociatiilor judetene de radioamatorism si a Municipiului Bucuresti, afiliate si recunoscute de aceasta.

    Art.6 Federatia Romana de Radioamatorism organizează sau tutelează competitiile oficiale de radioamatorism cu caracter national si cele internationale care au loc pe teritoriul Romaniei; are drept scop dezvoltarea activitatii de radioamatorism pe plan local, national si international în domeniile:
    - unde scurte si ultrascurte,
    - telegrafie viteza,
    - radiogoniometrie de amator
    - creatie tehnica >>>>>>>>

    In mod evident principalele actiuni ale FRR sunt orientate catre activitati sportive. In acest context, putem sa reinterpretam intrebarea daca in anul 2005, suntem multumiti de activitatea FRR.
    Daca ne amintim rezultatele de exceptie ale radiotelegrafistilor de viteza la CM (coordonator YO8WW) sau rezultatul in crestere al echipei nationale in CM IARU-HF (coordonator YO3APJ), sau ecourile internationale foarte pozitive ale participantilor la YO-DX-HF, atunci calificativul nu poate fi decat “Foarte Bine”.
    Daca ne uitam la rezultatele internationale ale echipei de RGA atunci calificativul corect ar putea fi “Nesatisfacator” sau “Satisfacator” (totusi trebuie sa avem in vedere bugetul redus sau inexistent alocat pentru aceasta disciplina si participarea cu eforturi financiare proprii).

    Daca analizam participarea in competitiile interne de unde scurte, unde ultrascurte, RGA, RTG si creatie tehnica observam multe comentarii si opinii care impun modernizarea regulamentelor de concurs. Totusi participarea la competitii este in crestere, asa ca as acorda acestui domeniu calificativul “Bine”.
    Sunt si alte activitati coordonate de FRR, care in 2005 au inregistrat evolutii pozitive. Ma refer la autorizarea de noi radioamatori (sub patronajul IGCTI, dar gazduite de cluburi si asociatii, membre ale FRR), apoi organizarea de simpozioane nationale sau regionale, expozitii si prezentari de promovare a radioamatorismului, colaborarea cu alte structuri pentru a activa eficient Reteaua Nationala de Urgenta a FRR.

    Nu as ignora interventia benefica a reprezentatilor FRR in elaborarea unui act legislativ de importanta capitala pentru noi toti: Regulamentul de Radiocomunicatii pentru Serviciul de Amator din Romania.

    Tot la calificativul “Bine” sau “Foarte Bine” as incadra autofinantarea realizata de conducerea FRR. In conditiile in care bugetul alocat de ANS nu ar fi acoperit integral nici macar participarea echipei nationale la CM de Telegrafie, FRR a reusit sa gaseasca surse suplimentare si sponsori generosi (majoritatea fiind de fapt radioamatori cu suflet mare) pentru finantarea majoritatii competitiilor si altor activitati specifice.

    Multi radioamatori isi indreapta nemultumirile sau frustrarile catre FRR. Dar nici unul din noi nu este mebru direct al FRR, ci al unei structuri locale afiliata la FRR. Asa ca m-as gandi in primul rand daca Radioclubul la care sunt membru a realizat ceea ce as fi dorit. Si totodata daca mi-am adus chiar eu contributia la bunul mers al Radioclubului.

    Perceptia gresita pe care multi o au fata de rolul si obligatiile FRR se desprinde si din corespondenta sau opiniile exprimate de-a lungul anului pe diverse forumuri de discutii. Unii ar fi dorit ca FRR sa ii reprezinte in instanta pentru rezolvarea unor litigii cu diverse institutii sau cu functionari corupti, sau sa intervina pentru scoaterea din vama a unor aparate, sau sa patroneze magazine de aparatura radio la pret redus, sau sa faca descinderi la vecini radioamatori care perturba benzile de radioamatori, etc. Cam prea mult fata de prevederile statutului FRR si fata de bugetul alocat de ANS.
    Asa ca inchei acordand calificativul “Bine”. Deci este loc de “Foarte Bine”.
    Criticii activitatii din 2005 sunt invitati sa devina "jucatori activi" in 2006. FRR va asteapta...
    La multi Ani! Alex - YO9HP

  • Postat de Francisc Grünberg la data de 2006-01-02 16:30:41 (ora Romaniei)
  • Mi se pare o flagranta lipsa de fair-play calificarea criticilor drept "frustrati" si incercarea explicarii demersului lor critic prin includerea lor jignitoare si generalizatoare in categoria unora care «ar fi dorit ca FRR sa ii reprezinte in instanta pentru rezolvarea unor litigii cu diverse institutii sau cu functionari corupti, sau sa intervina pentru scoaterea din vama a unor aparate, sau sa patroneze magazine de aparatura radio la pret redus, sau sa faca descinderi la vecini radioamatori care perturba benzile de radioamatori, etc.» Dadaceala savanta de la inaltimea unei catedre iluzorii si invitatii la "joc activ" exprimate in numele unui FRR - din care, nu-i asa, nimeni nu face de fapt parte - mi se par complet neavenite si contraproductive.

  • Postat de vasile nicola la data de 2006-01-02 19:19:36 (ora Romaniei)
  • Mie mi se pare cam exagerat calificativul "dezastros ". Cred ca anul acesta a fost mai bun decat 2004. Si cred ca un calificativ " bun " ar fi cel mai potrivit. Sunt de acord ca toti dorim mai mult si ca se poate mai mult. Sunt de acord ca ar trebui mai multa tinerete in conducerea federatiei. Dar sa ne gandim cum se alege aceasta conducere. La adunarea de alegeri participa reprezentantii delegati ai cluburilor afiliate. De regula radioamatori destul de cunoscuti, nu chiar un oarecine. Candidaturile pe diferite functii se anunta cu anticipatie, fiind libera inscrierea. Daca conducerea federatiei este necorespunzatoare sa tragem concluzia ca cei care au ales-o sunt nepriceputi, necunoscatori sau in caz contrar nu au curajul opiniei? Oricum rezultatul ne reprezinta de fapt pentru momentul respectiv. Nu neg ca pot fi, si sigur sunt, oameni mai buni, nu unul ci multi, dar din pacate nu s-au facut remarcati suficient, sau nu vor din diverse motive, vreau ca cred justificate, sa iasa in fata pentru a fi alesi. Din pacate nu scrie pe fruntea nimanui calitatile pe care le are asa ca trebuie sa le arate in timp. Oricum, chiar cu acest risc, tot trebuie incercat. Cel mai important lucru ramane activitatea cluburilor si a "palmasilor" fara de care nu se face nimic. Ar mai fi de adaugat ca este foarte important spiritul de echipa care trebuie sa existe de sus si pana jos. Cu scuze pentru timpul pe care l-am luat, Vasile ( ca este si el radioamator)

  • Postat de Gabi la data de 2006-01-02 20:27:38 (ora Romaniei)
  • Bun gasit!
    Ne este foarte usor sa gasim critici. Nici eu , personal, nu sunt multumit de activitatea FRR. Cu regret spun ca nici implicarea mea nu ma satisface. Dar nu ma trage inima. De ce? Mi-e greu sa va explic. Am incercat sa-mi fac treaba mea cum trebuie si atat.
    Daca tragem linie si suntem exigenti, nu a fost un an chiar asa de rau. Au fost altii si mai rai. Insa greselile care au fost (unele chiar persista an de an) ar fi bine de analizat si eventual indreptate.
    Mai concret: Avem PRESEDINTE doar cu titulatura. Avem un secretar general care vrea sa faca tot (numai el), insa nu e constient ca nu se poate implica chiar in toate. Si di aceste defecte, apar "belele". ...bineinteles urmate de nemultumirea maselor.
    Ca o paranteza, FRR supravietuieste datorita ANS-ului care finanteaza salariile, chiriile spatii si activitate sportiva de performanta si c o alta paranteza, daca nu avem rezultate in competitii oficiale internationale care puncteaza, vom pierde acesti bani. Si atunci sa vedeti "belea" cand vom fi nevoiti sa dam cotizatii consistente din buzunar. Sistemul administrativ national se indreapta spre descentralizare si autofinantare, incearca sa-si ia mana de pe cei mici, va sprijini numai performanta sportiva. Ori noi, radioamatorii, nu facem performanta. Ne bucuram ca am luat legatura cu "X" sau cu "Y" lucru care nu-i intereseaza pe cei din sport. Asa cum ANS nu sprijina pe cel ce face alergare prin parc, sau joaca fotbal de placere, asa nu va face nici cu noi. Ideea e ca ANS va finanta vreo 10-12 centre in tara care vor face performanta, restul urmand sa se descurce pe cont propriu.
    As face un apel la toti cei ce citesc aceste randuri si cred ca se mai poate salva ceva din FRR, sa puna "umarul" cu idei inovatoare, eventual sprijin material si sa aducem FRR-ul pe o linie ascendenta, care sa supravietuiasca tranzitiei.
    Sunt multe de spus, insa sunt foarte greu de realizat.
    Succes in 2006

  • Postat de Marian - YO7CEG la data de 2006-01-02 23:44:16 (ora Romaniei)
  • " sub patronajul FRR "...ca unul implicat direct,in desfasurarea si organizarea activitatilor de club, am observat sub ambele sisteme, ce inseamna "patronaj"...vorbe goale,de cele mai multe ori cu "inverse".Verificate.Repetat! Ne putem lipsi de astfel de " patroni".Comunitatea noastra are nevoie,de alta organizare,cu principii si scopuri realiste.Altfel=>Faliment.

  • Postat de Ghita la data de 2006-01-03 09:36:11 (ora Romaniei)
  • Se vorbeste aici de cluburi puternice. In ce se masoara puterea cluburilor?. De exemplu Dorna dx grup
    a investit anul trecut peste 5000 de euro in echipamente si dotari, inclusiv o mini cabana pt. concursuri, cu toate ca nu s-a reusit obtinerea certificatului de identitate sportiva!. Poate la anul sau " La Multi Ani"

  • Postat de Alex (yo9hp) la data de 2006-01-03 12:58:32 (ora Romaniei)
  • Draga Feri – YO4PX,
    Aici este un forum, dumneata ai exprimat o opinie, iar eu, la randul meu, am exprimat o opinie, in care nu am intentionat nici un atac la persoana. Nu inteleg de ce te simti vizat direct.
    Eu nu am folosit termenul de “frustrati” ci expresia “nemultumiri si frustrari” si sunt connvins ca fiecare din noi le avem. Exemplele enumerate de mine exista in comentariile unor radioamatori, exprimate chiar pe acest site si ti le pot pune la dispozitie.
    Am invitat pe critici sa se implice in actul de conducere a FRR si nu vad nimic jignitor in aceasta invitatie.
    In schimb vad ca ai o atitudine foarte transanta la adresa conducerii FRR:
    <<<<<<< Consider ca FRR constituie cauza principala a situatiei dezastruoase in care se afla radioamatorismul YO. Pentru o renastere a acestuia ar fi necesara o conducere noua, competenta si - mai ales - colectiva. Oameni noi si curati, tineri si priceputi, fiecare adevarat specialist in domeniul sau: aceasta ar fi sansa pe care ar trebui sa se cladeasca viitorul. Radiomatorismul trebuie condus profesional, nu cu amatorism>>>>>>>
    Eu am fost convins tot timpul ca majoritatea membrilor CA al FRR sunt chiar amatori. Oameni cu diverse nivele de pregatire, din domenii profesionale nelegate strict de radioamatorism, dar cu intentii nobile si altruiste. Sa deduc din comentariile tale ca actuala conducere a FRR a “manipulat” electoratul pentru interese proprii, murdare? Mi se pare chiar nedrept sa judecam astfel pe cei care sacrifica timpul liber pentru binele comunitatii radioamatoricesti din YO. Si nu este vorba numai de timp liber. O parte din sponsorii de care vorbeam in primul meu comentariu, sunt chiar membrii CA, incriminati de tine, draga Feri. Cu ajutorul lor s-au completat fondurile necesare pentru participarea echipei nationale de RTG la Camp. European din 2004 si la Camp. Mondial din 2005. Si acesta a fost doar un exemplu.
    Reprosez actualei conduceri a FRR ca nu este suficient de transparenta. Poate ar trebui sa aflam toti situatiile umilitoare prin care trec angajatii FRR, pentru a gasi bani pentru plata chiriei si utilitatilor, sau pentru premierea binemeritata a campionilor. Poate ar fi bine sa fie publicate si salariile angajatilor FRR. Sa constatam toti cum oameni cu pregatire superioara si cu peste 25 ani vechime, sunt retribuiti doar cu putin peste salariul minim pe economie.
    Draga Feri, inchei invitandu-te sa mai citesti inca o data statutul FRR si sa iti aduci contributia la imbunatatirea activitatii FRR cu propuneri concrete, realiste. Este "contraproductiv" sa stii cum se face ceva foarte bine, dar sa lasi pe altii sa greseasca.
    Regret ca a trebuit sa incep anul 2006 cu un gust amar... 73, Alex YO9HP

  • Postat de Ilie Matra la data de 2006-01-03 12:59:15 (ora Romaniei)
  • Pentru a vedea care este procentul de reprezentare de catre Federatie a radioamatorilor YO as propune celor care dispun de date concrete sa publice datele exacte privind:
    1. Citi radioamatori sint membri ai unor Radiocluburi, adica platesc cotizatia respectiva la acel club si participa in functie de posibilitatile lor la activitatea competitionala si cea de club (intilniri, activite tehnica, de ce nu munca pe baza de voluntariat pentru acel club). Parerea mea este ca activitatea de radioamator, desi este in general individuala, ar trebui sa fie neaparat inclusa in cea de club, cu alte cuvinte s-ar cuveni ca fiecare dintre noi sa faca parte activa dint-un club de radioamatori.
    2. Daca cluburile mai sus mentionate sint afiliate Federatiei de Radioamatori.
    Abia dupa ce vom vedea EXACT citi radioamatori sint inclusi in Federatia Romana de Radioamatorism vom putea incepe sa aratam cu degetul, sa acuzam, sau sa ne exprimam o parere bine argumentata ca aceea a lui Alex YO9HP, la care subscriu in totalitate cu observatia ca, in conditiile actuale in care a fost elaborat un nou regulament la care Federatia si multi radioamatori au contribuit, un calificativ FOARTE BINE este mai potrivit.
    Iar pe cei care posteaza comentarii fara indicativ, sau nu aduc nici un fel de argument in comentariile lor ci doar acuze, eu zic sa nu-i luam in seama.
    Tuturor un AN NOU FERICIT, cu bucurii si realizari frumoase in hoby-ul nostru comun. De fapt NOI SINTEM FEDERATIA!

  • Postat de Alt EU la data de 2006-01-03 13:09:46 (ora Romaniei)
  • "Idei novatoare":
    Putere restrinsa la "alte" concursuri organizate de FRR. La viitoare sedinta a C.A. se va hotara ca si in campionate sa se lucreze cu maxim 100 de W, inclusiv YO DX, doar este campionat pe mai multe, benzi!
    Prin mai 2006, C.A. al FRR va hotara ca YR0HQ sa lucreze cu 100 de W, doar sunt multi radioamatori YO care au facut DXCC si WAZ cu aceasta putere, si nu este nevoie de mai mult pentru a "atinge" orice punct al globului!!!
    Si doar se practica in toata europa lucrul Low Power!
    Pentru exemplificare va rog sa vizitati pagina:
    http://www.i5uxj-2.cln.it.

  • Postat de Alt EU la data de 2006-01-03 13:22:49 (ora Romaniei)
  • Echipa Nationala de RGA!
    Care echipa nationala!
    Sponsorul a trimis "o echipa" ce "s-a remarcat" la Campionatul National din jud. SV!
    In ce s-a remarcat?
    Intrebati-l pe responsabilul cu RGA in C.A. al FRR! Asa se explica si rezultatul "obtinut" de "echipa nationala"!
    Scuze, Alex vorbea de echipa nationala de RTG, care merita sincere felicitari, nu de RGA!, cum gresit am inteles eu!

  • Postat de Vasile Nicola la data de 2006-01-03 13:26:36 (ora Romaniei)
  • Revin pe scurt.Scuze pentru interpretarea termenului "dezastros" drept calificativ pentru activitatea FRR. Cred ca nici pentru radioamatorism nu este tocmai potrivit.
    Stimabililor, de acord ca < sunt multe de spus si foarte greu de facut >, ca < Comunitatea noastra are nevoie ,de alta organizare,cu principii si scopuri realiste > dar hai sa incercam sa spunem efectiv ce trebuie facut si eventual cum. Alfel este practic imposibil de facut " ceva, cumva, care sa faca altceva ". Imi cer scuze pentru exprimarea de mai sus, dar trebuie inceput cu un obiectiv oricit de mic dar bine definit. FRR-ul nu poate fi reorganizat daca el insusi nu vrea. Trebuie ales unul care sa vrea asta. Dar ce reorganizare sa vrea ?. Altfel iar vom fi nemutumiti. Eu personal, cu parere de rau, nu pot spune ceva in acest sens. Cel putin acum. Cu scuze pentru timpul rapit, Vasile.

  • Postat de Tataia la data de 2006-01-04 11:04:41 (ora Romaniei)
  • Bravo lui YO4PX.Sincere felicitari pentru opinia ta.Pe bune!!!!De ce? Vezi standul Romaniei de la Friederichshafen de anul trecut.Rusinos.Si cate si mai cate.Sint multe de spus.Multe.Activitatea de uus activitatea de us .Bravo lui Gabi cu echipa de CW.

  • Postat de Mihai la data de 2006-01-04 12:07:41 (ora Romaniei)
  • Nu am crezut ca un distins si elevat coleg sa faca asemeni aprecieri unei structuri din care si domnia sa banuiesc a face parte.Nu stiu de ce nu ne intrebam daca aportul nostru a fost cit de cit in a schimba starea de fapt;ca presedintele este aproape inexistent,dupa unii,consider ca s-a impus si se impune implicarea in "toate" a secreatarului general,de altfel in buna sa intentie de a salva ce se mai poate salva,sperind a tine unita marea si nobila familie a radioamatorilor YO.Cit despre tineri multe de comentat dar as aminti colegului din primele rinduri ale comentariilor urmatorul citat din Coran:"Asculta-i mereu pe batrini:ei au experienta,tu doar timp"
    La multi ani si sa auzim de bine.

  • Postat de Cristi la data de 2006-01-04 13:59:23 (ora Romaniei)
  • Tot respectul pentru opiniile exprimate de YO4PX. Evident ca sint de acord cu ele. Punct

  • Postat de MITRUT MARIUS la data de 2006-01-04 19:50:36 (ora Romaniei)
  • Dl.YO4PX.Nu stiu daca un radioamator care nu face parte din structurile federatie de radoiamatorism poate face comentarii.Daca nu dati bani ca taxa de club si atunci putem discuta de la egal la egal.Aveti o obsesie de titlurile la care a-ti renuntat si acum le vreti inapoi.Nu contes valoarea de radioamator dar ca om mai aveti de judecat.In consilul de administatie suntm oameni de afaceri care incercam sa donam si sa ajutam federatia.Ce face un om ca tine pentru federatie.In afara de criti si articole copiate nimic.Daca doriti un razboi cu federatia eu accept sa-l purtati cu mine un mambrul al consilului de administratie si un participant activ al radioamatorismului romanesc.La multi ani.Vy 73 Marius.

  • Postat de TOT EU la data de 2006-01-04 22:16:41 (ora Romaniei)
  • Eu nu inteleg, cum un anagramat ca YO3CZU, poate sa-l judece pe omul si radioamatorul YO4PX. Daca in tara asta, am avea majoritatea ca YO4PX, am fi departe.

  • Postat de TOT EU la data de 2006-01-04 22:20:41 (ora Romaniei)
  • Rectific indicativul din comentariu de mai inainte.
    Nu este YO3CZU, ci anagramatul YO3CZW.
    II cer scuze lui YO3CZU.

  • Postat de Francisc Grünberg la data de 2006-01-05 02:43:21 (ora Romaniei)
  • In atentia elevilor din clasele I-IV: Copii, nu luati exemplu de la nenea YO3CZW, ca tanti invatatoarea se va supara ca n-ati invatat si va va pune nota 3 la limba romana.

  • Postat de George Pataki la data de 2006-01-05 04:57:21 (ora Romaniei)
  • Sunt probleme multe si grele cu FRRul dar unii nu vor sa le vada. Un nomenclaturist care se intituleaza om de afaceri si se lauda cu donatiile si ajutoarele date federatiei se evidenteaza doar cu nefolosirea corecta a limbii romane. Cum are el tupeul sa calomnieze pe cel care cu articolele foarte interesante si valoroase publicate in Radioamator.ro a facut mai mult pentru radioamatorismul YO decat a facut el in toata cariera lui de "participant activ". In afara de cativa care au ramas cu obiceiurile vechi de a aplauda conducerea si care nu doresc sa recunoasca deficientele, majoritatea radioamatorilor vad clar ca "imparatul nu are haine". Cu cat se merge mai sus in ierarhia federatiei cu atat se afirma ca mai totul merge perfect. Daca insa se coboara la masa amatorilor atunci greutatile ies la iveala. Daca nu se identifica problemele atunci nu este nimic de corectat. Se acorda mult timp si energie la justificari, dezvanuiri si impingerea gunoiului in alte ograde dar prea putin la cautari de solutii. Iata cateva din durerile cele mai cunoscute ale radioamatorilor YO: secretarul general, o persoana intr-adevar foarte simpatica, nu lasa loc pentru alte opinii, initiative si actiuni, dar nici radioamatorii nu se inghesuie sa participe la munca. Mereu se mentioneaza ca datorita supraestimarii propriei capacitati si subestimarea celor din jur el nu delegheaza munci si atributii, cica vrea sa faca totul de unul singur, ceace evident este imposibil. Conducatorii in general promit multe dar realizeaza putin, acest lucru nu este doar o caracteristica a FRRului ci a multor politicieni din toate timpurile si toate locurile. Sa vedem alt exemplu: cui ii place Web site-ul federatiei? Cred ca nici nomenclaturistii cei mai devotati conducerii nu pot spune ca este satisfacator. Cine raspunde de acest lucru si dece nu se face treaba? Alt exemplu ar fi redactarea`organului oficial al federatiei: Radiocomunicatii si Radioamatorism. Pe hartie exista un comitet de redactie, in realitate este o singura persoana care se zbate luna dupa luna, fara mult succes, sa scoata la timp o publicatie macar mediocra. Care este aportul celor din comitetul de redactie si a amatorilor din tara? Revista are aceasi deficiente de ani de zile, au fost discutate, redactorul le-a recunoscut, a promis imbunatatiri, dar ca si multe din promisiunile lui, nu s-au realizat.

  • Postat de Cristi la data de 2006-01-05 11:09:37 (ora Romaniei)
  • Pentru ca am avut o opinie diferita fata de yo3czw, m-am trezit cu un mesaj destul de jignitor pe adresa personala. Nu inteleg ce doreste. Daca ar mai avea de zis ceva, s-o faca aici si nu in alta parte. Deasemeni vreau sa fie foarte clar ca nu doresc sa fac polemica cu "domnia sa". Nu voi mai reveni asupra acestui subiect.

  • Postat de Ilie Matra Yo3bbw la data de 2006-01-05 11:23:47 (ora Romaniei)
  • Pentru Domnul George Pataki, WB2AQC: In virtutea faptului ca am fost Yo2bbw si am trait multi ani in Timisoara si in acesta perioada l-am cunoscut bine pe tatal Dumneavoastra pe care l-am vizitat de mai multe ori pe str. Gh Doja, numarul nu-l mai retin exact, era 20 sau 29, si de la care am aflat multe lucruri interesante, atit in domeniul tehnic cit si din viata, inclusiv povestea fiului sau George, urmaresc cu mult interes tot ceea ce scrieti si spuneti, articolele si postarile Dumneavoastra. Nu fac comentarii la acestea, este stilul Dumneavoastra si opiniile de asemenea, scopul acestei postari este o propunere care ar ajuta mult activitatea noastra de radioamatori si de ce nu, ridicarea calitatii activitatii Federatiei care de fapt este suma tuturor celor afiliati. De mult timp se simte nevoia de a atrage radioamatorii YO mai mult spre activitatea competitionala, in acest sens ar fi mare nevoie de cineva competent si cu excelente cunostinte de romana si engleza pentru a traduce in limba romana regulamentele de concursuri de pe unul din site-urile bune si complete, cum ar fi: http://www.hornucopia.com/contestcal/
    sau http://www.sk3bg.se/contest/ Aceste regulamente ar putea fi plasate pe unul din site-uri, de exemplu al Federatiei, ca tot are el nevoie de revigorare sau aici pe Radiomator.ro si de ce nu, poate chiar ca o varianta in limba romana la unul din cele amintite mai sus. Va intrebati de ce nu incerc eu aceasta: simplu, pentru ca am facut 12 ani l. rusa, 10 ani l. franceza si 10 ore un curs din care am luat cunostinta ca exista si l. engleza, hi. Si in acesta situatie sintem destui dintre cei mai in virsta. Poate ca si altii, cum ar fi YO4PX, Dl. Grunberg, ne-ar putea ajuta la aceasta treaba, mai ales ca dinsul are experienta in publicatii pentru radioamatori. Va multumesc pentru atentie, sanatate si ani multi!

  • Postat de MITRUT MARIUS la data de 2006-01-05 11:42:55 (ora Romaniei)
  • Dl.Grunbeg YO4PX.Va cer scuze pentru mesajul de aseara.

  • Postat de Francisc Grünberg la data de 2006-01-05 17:24:57 (ora Romaniei)
  • Intotdeauna am fost dispus sa muncesc in folosul comunitatii, am facut-o si o fac si in prezent. Din pacate, cu exceptia "Ghidului de conversatie", toate intentiile si ofertele mele prezentate in decursul anilor au fost in mod sistematic respinse de secretarul general.

  • Postat de Birinyi Csaba-Franz la data de 2006-01-06 14:57:36 (ora Romaniei)
  • Stimati radioamatori , colegi, prieteni!

    Am citit cu interes mare, comentariile voastre.
    Eu sunt de parere, cunoscind activitatea lui
    MRASZ si OVSV cel a lui FRR este buna...spre
    foarte buna.
    De ce ? Aveti un contact saptaminal foarte buna
    cu membrii FRR-lui prin QTC-uri.
    Aveti foarte multe activitati atit direct ca
    radioamator pe US sau UUS coordonat direct
    sau indirect de FRR.Asta este destul de rara
    in tariile amintite.Aveti activitati cari acumuleaza tineri char si scolari in rinduriile noastre.Asta este foarte buna si din pacate aici
    mai rar de vazut asa ceva!
    La noi virsta medie este undeva la 50 de ani!
    Daca luam revista de specialitate ,
    este mult mai mult apreciat deja decit Radiotechnika ect...
    Asta este reala si daca faceti un bilant corect
    puteti masura ori care dintre dvs.
    Pagina WEB RADIOAMATOR este apreciat de noi cari
    mai rar, dar vizitam din strainetate.Asta nu este
    nuimai aprecierea mea personala.
    Cum este FRR ul cu buget dotat habar nu am dar
    daca atit poate realiza este frumos si in mod
    sigur greu de coordonat.Asta numai acel poate
    aprecia care a facut macar odata in viata lui.
    Aceste au fost citeva puncte care de mine sunt
    foarte apreciate. Prin acest cale doresc tuturor
    membriilor de la FRR UN AN NOU FERICIT cu succese
    la fel de bune si sanatate pentru toti.
    Domniilor sus cu frunte , va felicit pentru tot
    cea ce faceti si ati facut pina acum

    73
    Csaba

  • Postat de V. Nicola la data de 2006-01-06 21:05:57 (ora Romaniei)
  • Stimabililor ! Suntem ca niste licurici. Fiecare este mai sclipitor decat altul. Nu ne putem aduna insa sa facem lumina. Si este pacat.Romanul nu a avut niciodata minte cand ia trebuit. Doar cea de pe urma. Dar nu pentru mult timp, fiindca uita repede. Chiar nu putem sa discutam constructiv si fara patima ? Cu cele mai bune intentii, Vasile.

  • Postat de Marian - YO7CEG la data de 2006-01-07 11:05:19 (ora Romaniei)
  • Salutare Tuturor ! Sigur ca Da,prietene Draga, VASILE !!! Absolut superb si perfect mesajul si comparatia...dar...Intunericul este mare si multi "Intunericiti"...credeam ca a fost doar unul...stim noi care...Ne trebuie un "FAR"( toti "licuricii" impreuna)ptr. a face lumina peste intuneric si "intunericiti"...Hi...Hi...!Ganduri bune tuturor...cele BUNE sa se ADUNE,cele Rele sa se Spele...!

  • Postat de Margarit Ionescu la data de 2006-01-07 17:26:18 (ora Romaniei)
  • Dragi prieteni,
    Este foarte usor sa critici mai ales cand nu ai ajutat cu nimic Federatia! Am senzatia ca privesc la TV oameni care cauta un umar pe care sa planga ca"n-a venit nimeni de la primarie sa-mi scoata apa din casa!

  • Postat de Costi la data de 2006-01-07 23:00:39 (ora Romaniei)
  • "Cum considerati activitatea Federatiei Romane de Radioamatorism desfasurata in anul 2005?"
    Care activitate? Prea generala intrebarea. Poate se reformuleaza.

  • Postat de Lingvay Iosif la data de 2006-02-09 10:36:19 (ora Romaniei)
  • NU exista activitate PERFECTA - este bizar sa acceptam intr-un domeniu sau altul ca s-a obtinut PERFECTIUNEA! Dar - asa cum au remarcat unii distins colegi - FRR suntem de fapt NOI cei inscrisi in cluburi afiliate FRR! - si avem organele noastre de conducere democratic ALESE! Deci ceea ce face FRR, succesele si/sau insuccesele sunt ale NOASTRE! In acest context - Domnilor! - inainte de a critica, uitativa in OGLINDA si analizati , puneti-va intrebarea: EU - ce am facut pentru FRR in 2005? Cu ce am contribuit la succese si mai ales cu ce am FRANAT , perturbat activitatea organelor alese (pana la urma urmei si ei niste VOLUNTARI!) Asta rog sa se faca in fata oglinzii! Cu stima, Joska

  • Postat de gheorghe gheorghe la data de 2006-05-22 12:09:16 (ora Romaniei)
  • FRR..???O fi vreun indicativ nou ne cunoscut mie??? posibil ..daca e vorba de federatia romana de radioamatorism ....este inexistenta si comentariile dv sunt de prisos . Sa auzim de bine!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact