l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care este modul de lucru favorit in traficul de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 16-martie-2015 si s-a incheiat la 23-martie-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (12)  

  • Postat de ARON la data de 2015-03-17 09:54:36 (ora Romaniei)
  • am bifat: altul, prin asta inteleg cite putin din fiecare: CW, SSB, PSK, SSTV, etc

  • Postat de Razvan la data de 2015-03-17 10:20:37 (ora Romaniei)
  • Cred ca se potrivea mai mult o varianta de chstionar cu alegeri multiple :). SSB si JT65 pentru mine.

  • Postat de Valentin Mayer la data de 2015-03-18 02:09:18 (ora Romaniei)
  • Nici un mod nu poate egala eleganța CW, odată mușcat de acest "bug" toată viața vei iubi CW...
    Am învățat CW la YO4KCA în anii '60 și nu l-am uitat niciodată...În CW poți scoate stații care poate numai în moduri digitale ar fi lizibile. Dar modurile digitale mi se par prea impersonale, computerul meu comunică cu computerul corespon- dentului, dar unde este nota personală ???

  • Postat de KELEMEN ADRIAN EMIL la data de 2015-03-18 03:12:29 (ora Romaniei)
  • CW a fost intodeauna marea mea iubire dar dupa un AVC ,culmea abilitatile in SSB si acelea destul de mari inainte,prin posibilitatea de a memora cateva indicative, audio timp de cateva zeci de secunde ,am ajuns de nu putea memora indicativele doar daca sunt spuse rar pentruca timpul de inregistrare pe creier este de o zecime de secunda,in telegrafie n-au fost afectate abilitatile anterioare ,deci poti trage concluzia ca CW-ul este inregistrat in alta parte a creierului si timpul de inregistrare asisderea.Asa ca lucrez in SSB in concursuri doar foarte rar.Toate rezultatele in DX ,cu puteri mici si antene simple le-am reusit in CW si datorita rabdarii si tenacitatii.Am chemat indicative DX ore in sir pana am reusit.

  • Postat de Florin la data de 2015-03-18 22:40:28 (ora Romaniei)
  • Am lucrat in toate modurile din curiozitate, mai tot timpul cu puteri sub 100W.
    Din 2012 lucrez aproape numai CW. Nu sunt inca interesat de concursuri si QSO sub 1 minut.
    CW ajuta sa ma detasez de stresul unei saptamani din zilele noastre. Probabil pentru ca sunt satul de calculator si telefon.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-03-19 10:37:11 (ora Romaniei)
  • CW - "for ever". In anii 60 - 89, 99% am lucrat in CW pe considerente - "nu-mi umla gura nu ma doare capu", stiind ca cei care aveau "ordin" sa ne monitorizeze le era lehamita de CW - cu toate ca printre ei au fost si asi in CW dar in majoritat in suflet au simpatizat cu radioamatori. In anii 60 aproape zilnic aveam QSO pe 40m in CW cu un ham din HA care intr-o zi cu bucurie mi a povestit ca nevasta sa a nascut un baiat. Dupa acest QSO nu am mai auzit de el pana in anul 1995 cand la o intalnire la Sopron (Westul HA) am fost invitat la o intalnire. Purtem indicativul meu si am fost oprit de un ham care m-a imbratisat si mi a spus indicativul. Cu el am corespondat prin CW in anii 60. Langa el un tanar, fiul lui despre a carui nastere in anii 60 m-a anuntat in 40m. Am intrebat ca de ce nu am mai auzit atatia ani, mi a spus ca din cauza acelei "informatie" cu nasterea fiului autoritatile au suspendat mult timp autorizatia. Am vazut lacrimi in ochi.....vremuri.....73 de Miki

  • Postat de Gheorghe Oproescu-Tavi (yo4bkm) la data de 2015-03-19 12:04:30 (ora Romaniei)
  • Depinde de ce fel de trafic este vorba. In cazul vânării de DX-uri, entităţi rare etc este binevenit orice mod, numai să se poată stabili o legătură bilaterală. Dacă este vorba de diplome obţinute pe moduri specificate, sigur după obţinerea diplomei pe modul cel mai folosit apare dorinţa de a o obţine şi pe alt mod, apoi altul etc. Pentru mine, ca pentru mulţi alţii, modurile "învechite" precum PH sau CW sunt de preferat deoarece oferă posibilităţi de a transmite operativ şi altceva decât un simplu NAME, QTH, RST, TNX, 73. În modurile digitale exprimarea liberă este lentă, chiar mai lentă decât în CW (şi eu am viteză, am tastat peste 5000 de pagini de cărţi sau reviste, de regulă termin de tastat mesajul următor înainte de a se fi termionat cel aflat în emisie, ce fac alţii mai începători?) şi se apelează la expresii scrise dinainte, click ici, click colo şi gata. Eficient în concursuri sau în alte scopuri unde contează cine ştie ce interese. Am încercat să lungesc nişte QSO-uri în modul digital, să aflu mai multe despre nişte probleme tehnice care mă interesau şi de fiecare dată a trebuit să fac CL deoarece am primit mesajul de încheiere, in forma sa stndard. 73!

  • Postat de Vasile (yo6ex) la data de 2015-03-19 12:24:11 (ora Romaniei)
  • "Telegrafia pentru radioamatorism, este ca sarea în bucate"...

  • Postat de Marcel Vasile la data de 2015-03-19 21:07:08 (ora Romaniei)
  • Acum cw ,cu toate ca lucrez si in celelalte moduri cu mare placere,dar in cw sunt mai multe statii interesante si mai usor de lucrat cu putere mica si este si mai multa liniste in casa pentru restul familiei.

  • Postat de Vasile la data de 2015-03-20 17:24:38 (ora Romaniei)
  • In anul 1986 era CW,dar nu am perseverat si am uitat !
    Nu este ca mersul pe bicii !HI !Se uita !
    As dori sa fie si digitale...dar deocamdata ramane SSB-ul cel mai tentant mod...simti emotia partenerului...in CW sau digitale...simti emotia....robotului ? ( PC ).
    Fiecare cu parerea lui !
    Important sa ai aparatura,antene si .... timp !
    Ca putere...100 W ajunge daca stii sa profiti de antene si propagare !Am QRO IC-2KL de 500W,dar nu am smtit nevoia sa apelez la putere !
    Cine are antene rotative performante poate imi da dreptate !
    73 Vasile !

  • Postat de Adrian (yo5bfj) la data de 2015-03-20 19:02:01 (ora Romaniei)
  • Nici o alta forma de semnal radio nu se va compara niciodata cu frumusetea semnalului CW.

  • Postat de Cristi la data de 2015-03-21 19:24:18 (ora Romaniei)
  • Toate aceste moduri sunt frumoase,au frumusetea lor aparte si functie de placerea fiecaruia exista inclinatia catre un anumit mod cu preponderenta;unii il pastreaza o viata altii descopera frumusetea altui mod si-l adopta sau si-l pune pe primul loc.Prefer SSB gratie placerii de a vorbi mai multe limbi straine fluent,dar si de a auzi glasul corespondentului in toata splendoarea lui.Glasul unei YL sau unui copil dau cea mai frumoasa culoare in frecventa deloc comparabile cu 599 X.Aceste voci animeaza frecventa si iti dau ghes sa crezi ca acolo frecventa este mai "tanara" ,mai colorata si mai plina de viata decat in alta parte a benzii.73 and GL in orice mod !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact