hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Aveti afisat intr-un loc vizibil la statia dumneavoastra de radioamator indicativul radio?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 8-iunie-2015 si s-a incheiat la 15-iunie-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

 • Postat de Silviu (yo9hrb) la data de 2015-06-09 07:33:23 (ora Romaniei)
 • De-a lungul anilor mi-am invatat indicativul pe de rost :) De ce ar trebui sa-l mai atarn la statie?

 • Postat de Stanescu Florentin la data de 2015-06-11 13:12:53 (ora Romaniei)
 • Si eu imi stiu si numele si prenumele, si indicativul, hi, hi.
  Dar mi le-am tiparit pe un carton impreuna cu QTHlocatorul, inclusiv gradele si minutele geografice.
  Stiu ca azi oricine intra pe QRZ sau alte asemenea ma gaseste imediat.
  Dar sincer, mi se pare mai comod..

 • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-06-15 17:07:14 (ora Romaniei)
 • Sa nu confundam afisarea indicativului propriu cu lipsa de modestie. Cu cati-va an de zile dupa 90 cunoscutul radioamator Gh. Pataki din USA a facut un amplu reportaj despre radioamatorii romani pentru o revista cunoscuta de radioamatori vizitand foarte multi radioamatori acasa si a fost extrem de impacientat unde nu a gasit afisat indicativul. Azi dau dreptate domniei sale care nu mai este printre noi. Indicativul personal la un moment dat (daca esti activ) devine ca si numele tau, radioamatorii mai intati aduc aminte de indicativul tau si mai putin de numele. Shack - ul tau te reprezinta prin ergonomie si aspect, daca vine la tine in vizita un ne radioamator (mai sunt si din astia...) vede indicativul tau si poti spune cu mandrie ca dupa asta te cunosc de pe "micul" nostru Terra.

 • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-06-15 17:19:50 (ora Romaniei)
 • Ca sa mai intaresc idea exprimata mai sus va spun ca cunosc radioamatori (din alte tari) care nu mai au aparatura dar indicativul confectionat extrem de aratos, cu lumini colorate si discrete pastreaza in loc de cinste, acel indicativ ramanand un izvor permanent de nostalgie din vremurile active in eter semnaland ca proprietarul indicativului a ramas in suflet totusi radioamator pe veci.

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact