hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Obisnuiti sa colectionati diplome de radioamatori romanesti si straine?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 14-septembrie-2015 si s-a incheiat la 21-septembrie-2015

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (5)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-09-14 20:25:48 (ora Romaniei)
  • Am raspuns NU. Foarte multe diplome am dar toate am castigat prin conteste. Nu vanez diplome nu ravnesc nici dupa WAE sau alte similare diplome, nu vanez indicative rare sau DX, expeditii, pur si simplu particip la conteste cand am chef dar atunci dau totul din mine sa ma verific nivelul meu de stare fizica si psihica, preponderent pe 160m - cate-o data pe 40m dar in totdeauna in CW. Sa vad cum merge cate o antena noua sau modificata, cum rezista aparatura. Asta mi e "damblaua"....hi.

  • Postat de Vasile la data de 2015-09-15 06:27:12 (ora Romaniei)
  • Am votat la poz.2 !
    Nu sunt ahtiat dupa diplome deci nu cheltui banii pe asa ceva !Cheltui insa multi banuti pe o antena buna,pe un QRO sau un TRCV de top ! HI !
    Vorba lui Miki...fiecare cu damblaua lui !
    Doresc tuturor o viata lunga si cat mai multe legaturi interesante in fiecare zi !Sa ne auzim in banda !
    73 Vasile !

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2015-09-15 22:24:00 (ora Romaniei)
  • Eu am devenit radioamator datorita faptului ca am vazut la un prieten acasa, pe toate zidurile camerei lui, o multime de diplome si QSL-uri din intraga lume. In anul 1979 era greu sa pleci in strainatate , deci aduceam la mine acasa strainatatea prin QSL-uri ilustrate color sau diplome. Am peste 150 de diplome adunate de pretutindeni (Romania, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Japonia, Rusia, SUA, Franta, Italia si multe alte tari), obtinute ca student si mai tarziu ca salariat, platite cu mari eforturi prin expedierea de TIMBRE (Colite si serii complete ) cu tematici din arta, natura, istorie, sport, pe care Romania le facea la un nivel destul de avansat pentru acei ani. Am vanat diplomele speciale ale unor evenimente deosebite (Olimpiade, Campionate mondiale, Europene sau Balcanice), aniversari centenare sau date speciale ,diplome ale unor radiocluburi de mare succes din lume (DIG, Clubul marinarilor radioamatori din Italia, JARL). Si azi privesc cu placere la ele si-mi face placere sa mai lucrez ocazional cate o diploma rara pentru colectie. Am votat pentru primul punct.

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-09-16 10:52:52 (ora Romaniei)
  • Cata dreptate ai Cezar. In anii aceia singura posibilitate (pentru cei multi) de avea "acces" in afara cortinei de fier al lagarul socialist a fost calea undelor, ce-i drept zdravan monitorizat, si asta iti dadea in fel de fior....ca....sac! O realitate trista ca tot ce adunam d.ale radioamatorismului in viata, QSL. diplome, piese, aparaturi de parca tindem spre nemurire sau cel putin sa lasam dupa noi o amintire, in timp relativ scurt sau mai lung ajung in uitare si in neant - dar asta-i viata. De acea cate-o data ...."memeto mori" si sa ne respectam unii pe altii in aceasta viata trecatoare si scurta lasand o amintire de bine macar. 73 de Miki

  • Postat de rusu ioan la data de 2015-09-19 20:38:33 (ora Romaniei)
  • da ,ocazional ,daca indeplinesc conditile,daca nu las pe alti ca sigur au conditi si aptitudini mai bune cu stima Ionica

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact