l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ati fost vreodata afectat pe timpul unei legaturi radio in desfasurare de perturbatii sau alte fenomene avand cauze naturale, care au condus la degradarea calitatii legaturii pana la intreruperea acesteia?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 2-noiembrie-2015 si s-a incheiat la 9-noiembrie-2015

Intrebarea acestei saptamani a fost sugerata de Emil, YO6HEM.

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (4)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2015-11-03 16:32:14 (ora Romaniei)
  • Am raspuns ca "frecvent" dar cum in cele mai multe cazuri uzez de 160m am referit la aceasta band. Daca dupa mult timp "vizitez" si benzile superioare peste 40m, diferenta de zgomot este uimitor. Atat de uimitor ca mi se pare net mai usor efectuarea unui QSO iar eu prefer in totdeauna prfer partea mai grea a "vietii", si asta nu din masochism, cauza de a pune pe cantar propriul meu nivel de anduranta....hi. 73 de Miki

  • Postat de Vasile la data de 2015-11-04 04:06:07 (ora Romaniei)
  • Am votat la poz.II-a !
    Eu vanez si nu stau sa pierd vremea pt nu stiu ce DX ! HI !
    Intro dimineata,cam acum un an si ceva... era cineva de prin Groenlanda si erau ciopor pe el americanii si canadienii si s-a pierdut...in neant !
    Niste glumeti au pus problema ca DX-ul a fost atacat de un URS !Si eventual....degustat ! HI !
    73 Vasile !

  • Postat de COATU CEZAR la data de 2015-11-05 10:15:52 (ora Romaniei)
  • Aparatura tranzistorizata impune o protectie mai mare in fata fenomenelor meteo extreme. Daca afara sunt fulgere si trasnete, e normal sa opresti traficul si sa opresti statia, sa o scoti din priza , iar antenele sa le pui la IMPAMANTARE. Au fost unele concursuri si activitati de vara-toamna in care am fost nevoit sa imi incetez activitatea din acest motiv. O intamplare dintr-o expeditie in sudul Romaniei: eram pe malul Dunarii, pe un dig inconjurat de ape si ceata la ora 7 dimineata ( ora Romaniei). Am montat statia, am ridicat antena GP pentru 14 MHz si am vrut sa ma acordez in banda. Era imposibil, iat la mufa de legatura cu cablul coazial se auzea un sfarait de arc electric. Umezeala era atat de mare, iar aerul atat de poluat incat nu am riscat sa mai transmit. Am asteptat 2 ore pana soarele a aparut din ceata si s-a ridicat ceata. Am testat din nou antena. Mergea perfect. Asa ca am decis sa nu mai fac legaturi de pe malul Dunarii sau al altei ape atunci cand e ceata ca sa nu ard tranzistorii finali ai statiei de emisie. S-a intamplat in 2013 , luna octombrie, cand am facut o mini expeditie YOFF in SUD unde am lucrat din 13 rezervatii naturale. Ceea ce a fost curios e faptul ca atunci cand am lucrat dimineata de pe malul lacului Scrovistea, deoarece nu era ceata, antena a mers foarte bine, prima legatura efectuata fiind cu o statie radio din VK5, apoi JA, UA0 si dupa ora 5 UTC au inceput sa apara si statiile Europene. Tot atunci am lucrat cu antena verticala si W1OW , mare pasionat de zone YOFF , cu care m-am reintalnit in activitatea de tafic din SUD in alte 6 locatii YOFF. Acelasi interval orar, dar alte zone, iata un posibil factor de aparitie a unor fenomene meteo ce creiaza QRN.

  • Postat de Vasile la data de 2015-11-06 00:24:14 (ora Romaniei)
  • Citind comentariul lui Cezar,mi-am adus aminte ce am patit in anul 1987 cand am fost cu YO9AFE la Babele cu "troaca" in 2m a lui YO3AVE.Negrea avea un TRCV home made in CW,el fiind convins telegrafist si mare DX-man,deseori in campionatele nationale si internationale de UUS (2m si 70cm ).
    Am instalat cortul si o antena rotativa cu 7 elemente sus pe o stanca in stanga drumului spre Costila !Nu am facut decat cateva legaturi (era noapte )si s-a pornit furtuna,cu tunete si fulgere !Am parasit cortul si aparatura si am alergat spre cabana Babele,distanta nefiind mai mare de cca. 200m !Din cauza cetii,am ratacit drumul si am bajbait cam 2 ore pana sa ajungem la cabana la caldura si siguranta !Furtuna a fost nemiloasa,a pravalit de pe munte spre apele raului Prahova,bolvani si stive de lemnne care au distrus calea ferata pe un sens de mers.O tabara de copii a fost maturata si niste copii accidentati impreuna cu instructorii lor.Am avut noroc a doua zi cand totul s-a linistit si am recuperat cortul si aparatura !
    Pt.mine a fost ultima aventura in portabil in 2m !
    73 Vasile !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact