hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Sunteti preocupat in mod deosebit de calitatea semnalului audio pe care-l transmiteti in eter?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 23-ianuarie-2017 si s-a incheiat la 30-ianuarie-2017

Intrebarea acestei saptamani a fost sugerata de Morel 4X1AD

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (2)  

 • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2017-01-23 15:22:35 (ora Romaniei)
 • Calitatea semnalelor emise de fie care radioamator este emblema prsonala fie caruia. Este un fel de "igiena" personala. Daca acum 30 - 40 de ani am mai auzit "chirpi,s" in CW sau brum si instabilitate de frecventa, azi nu prea aud. Problemele dizgratioase insa apar in SSB unde procesoarele, compresarile impinse peste normal produc aspecte urate. Parerile corespondentilor referitor la calitatile emisiunii de regula sunt subiective dar in totdeauna trebuie luate in seama fara sa ne suparam. Cea mai buna metoda este o autoverificare, autocontrol. Una este setarea modulatiei pentru taclale cu prietenii si alta pentru DX - uri unde modulatie trebuie sa fie penetranta, cu timbru spre frecvente inalte de ex. In CW mode de regula micile aspecte calitative al literei T din RST pot lua aspecte catastrofale daca folosesti un PA sau excitatia este impinsa mult peste normal, improscand vecinii pe banda provocand suparari. De acea calitatea emisiunilor tin si de "ham spirit". 73 de Miki

 • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2017-01-28 01:11:58 (ora Romaniei)
 • In 1961, primul meu emitator cu 6P3S in final. Doar CW. Cand faceam acord, auzeam in casti pasii mamei mele, care trecea prin camera. I-am spus lui George Beaca = YO4PT, R.I.P., ca voi incerca ceva pentru fone, sa ciuleasca urechile. Si am inceput sa strig in fatza panoului frontal. Mi-a spus ca aude ceva, dar foarte slab modulat. Colegii spuneau ca am inventat modulatia de shasiu ! Apoi am incercat ce au incercat si altii la inceputurile radioului : Microfon cu carbune in serie cu antena. Un VS1AA. Stateam la distanta, nu-l atingeam. Mi se spunea ca sunt troznete, pocnete, foarte greu inteligibil. Apoi cand am trecut la G807, am facut modulatie pe grila ecran. Ca microfon foloseam difuzorul de radioficare din dotarea locuintei. Bunii mei parinti, R.I.P., au acceptat lipsa lui. Colegii mai in varsta (toti SK...) mi-au recomandat sa scot difuzorul din cutie si sa nu mai cer pareri, ci sa ma autocontrolez si sa fac reglaje. Controalele primite apoi, erau: "modulatie ca de radiodifuziune". Deci recomand si eu : faceti reglaje folosind autocontrolul. De altfel, autocontrol in toate, este necesar ! 73s ! Mircea = yo4si.

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact