hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Liniarele pe lampi sunt utilizate pe scara larga. Dar mai folositi transceivere pe lampi?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 17-iulie-2017 si s-a incheiat la 25-iulie-2017

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (2)  

 • Postat de Silviu (yo9hrb) la data de 2017-07-18 17:41:19 (ora Romaniei)
 • Transceiverul meu de zi cu zi (inclusiv concursuri) este un FT250. Am la el in set de lampi de rezerva - unele obtinute cu greu din US - asa ca inca mai are de tras. Imi place foarte mult cum functioneaza. Nu are diverse optiuni cum au cele moderne, dar e al meu si imi fac treaba cu el. In rest alte cateva HM, dar tranzistorizate.

 • Postat de Gheorghe Oproescu - Tavi (yo4bkm) la data de 2017-07-20 08:02:30 (ora Romaniei)
 • Am inceput cu echipamente integral pe lampi, primul receptor de trafic (HM) pe cand eram SWL a fost un 0V1 cu doua tuburi 3V4 care mergeau excelent la o tensiune anodica de 9 V (doua baterii plate). Primul emitator a fost tot pe tuburi la o putere de 15 W. In afara de unele inconveniente precum gabaritului mare, tensiuni mari si multiple de alimentare precum si degajarea de caldura tuburile ofereau la receptie un zgomot mult mai scazut comparativ cu semiconductorii, mai ales cei cu germaniu iar la emisie suportau fara probleme nedaptari ale sarcinii. Chiar si azi am intalnit pareri - sau chiar convingeri - ca zgomotul redus al tuburilor, mai ales al celor cu catod rece, nu poate fi atins inca de semiconductori, nici macar de cei cu efect de camp. 73!

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact