l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Care credeti ca este ziua ideala din saptamana pentru desfasurarea concursurilor interne de radioamatori pe unde scurte?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 14-ianuarie-2019 si s-a incheiat la 21-ianuarie-2019

Intrebarea a fost propusa de Liviu YO3DLL.

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (9)  

  • Postat de Emil (yo6hem) la data de 2019-01-15 22:49:24 (ora Romaniei)
  • Din partea mea nici una din zilele saptamanii...nu se cere argumentarea raspunsului asa ca 73!

  • Postat de Milan (yo8bdw) la data de 2019-01-16 08:44:42 (ora Romaniei)
  • Argumente pro si contra:
    Concursurile locale YO au cca 50-60 participanti si varsta medie a participantilor cam tot atata ! Mutarea in alta zi nu va duce la revigorarea lor. In afara de YO Dx am impresia ca doar Concursul Bucuresti are oarece participare internationala.Daca analizez calendare de concurs se observa ca cele locale (de liga a doua)sunt plasate majoritatea in timpul saptamanii, lasand loc in weekend concursurilor serioase,memoriale,etc (concurs serios = numar mare de prticipanti, posibiltatea de a face qso interesante pentr DXCC, diplome etc.). O ascultare a benzilor de 3,5 si 7 arata ca si tarile din jur EU au cam aceeasi abordare.
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-01-16 11:52:44 (ora Romaniei)
  • Sigur că acest subiect generează comentarii din cele mai diverse, la care mai adaug și eu.
    Cu ceva ani în urmă remarcam în unele comentarii făcute aici dezavantajul desfășurării concursurilor în zile lucrătoare pentru cei care erau la muncă în perioada programată, acum aceste comentarii apar destul de rar sau nu mai apar. Dar se poate ca tocmai programarea concursurilor în zile de lucru să aibe ca efect și vârsta medie a participanților destul de ridicată sau numărul lor destul de redus.
    Sunt unele concursuri care, prin obiectivul lor, trebuie să se desfășoare strict la anumite date, indiferent ziua din săptămână, dar sunt foarte puține.
    Rămân la dispoziție zilele libere de la sfârșit de săptămână. Un dezavantaj al acestora ar fi suprapunerea peste concursurile străine sau internaționale, ceea ce îngreunează folosirea frecvențelor consacrate concursurilor locale YO. Dar acest dezavantaj apare, de cele mai multe ori, începând cu sâmbăta după-amiază până duminică seara. Așa că se poate dispune de un interval favorabil de vineri seara până sâmbăta la prânz, interval care poate fi exploatat și în care, cu ceva timp în urmă, se desfășurau concursuri în 3.5 și 7 MHz. Ar apare și aici impedimente legate de programarea în weekend a diferitelor activități cu familia sau acumularea unei stări de oboseală înainte de începerea altor competiții străine care prezintă interes. Numai că la acestea din urmă participarea YO este chiar mai redusă decât la concursurile locale (cu expția YO HF DX), ceea ce face ca o astfel de motivare să nu se susțină.
    La momentul când scriu acestea văd ca ziua de sâmbătă este preferată de 39,2% și, la mare distanță este ziua de luni cu 24,2%. Ziua de duminică atrage votul a 22,5 %. Înclin să cred că o reorientare pentru sâmbătă (la care adaug perioada de dimineață, din motivele explicate) ar aduce mai mulți participanți. 72!

  • Postat de Petru (yo8cdq) la data de 2019-01-18 22:46:24 (ora Romaniei)
  • Intrebarea pusa nu este prea clara.Sunt concursuri doar in fonie dar mai sunt si cele in CW. Aici este dilemma, cum spunea si Tavi mai sus ziua de sambata este rezervata concursurilor mari, internationale, cu mare participare si aici ma refer in special la banda de 80 si 40 de metri. In acest caz pot sa se pronunte mai clar organizatorii concursurilor YO.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-01-19 15:30:03 (ora Romaniei)
  • Ziua de sâmbătă ia avans, acum are 46,3 procente fata de 21,2 cat are ziua de luni. Suprapunerea cu marile concursuri internationale deranjează nu prin faptul că participa multe stații YO la acestea (participarea YO este mai redusă decât la cupe) ci prin faptul că benzile sunt ocupate de mulți străini ocupați cu alte concursuri și pot apare confuzii la înregistrarea corecta a legăturii. Dar acest lucru se întâmplă abia după prânz, se poate dispune de cele 2 ore bune pentru propagare oricând pe parcursul dimineții. GL & 73!

  • Postat de Milan (yo8bdw) la data de 2019-01-19 17:26:50 (ora Romaniei)
  • Pentru cei nehotarati sau pentru cei foarte siguri pe ei. urmariti activitatea in CW acum, 3,5 MHZ la ora asta , concurs HA DX si imaginati-va ca lucram si noi in Cupa *******. Statii Ua,UR si nu numai 59+20. Si noi, printre ei 599 SV ??
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-01-19 19:31:03 (ora Romaniei)
  • YO8BDW, am fost destul de clar în cele două postări, am precizat ziua de sâmbătă până în prânz. HA DX a început la ora 12:00 UT, ca cele mai multe concursuri straine. Sunt foarte sigur pe ce am scris, așa arată regulamentele acestor concursuri. Poate vei urmări și ce se întâmplă in benzile inferioare si sambata dimineața.
    Cu totul opțional - și secundar - am mai arătat că se poate folosi și intervalul de vineri seara până sâmbătă la prânz, pentru a putea participa și cei care lucrează.
    Văd că voturile pentru sâmbătă iau distanta.

  • Postat de Eduard (yo2lsp) la data de 2019-01-21 08:08:14 (ora Romaniei)
  • Votat Duminica

    1. Vineri seara, Sambata se mai pleaca in week-end, mai iesi cu familia in oras.Si da, aglomeratie mare in banda.
    2. In cursul saptamanii iese din discutie, am servici HI, mai devreme de ora 18.30 nu ajung acasa.
    3. Duminica seara, chiar daca am fost plecat, ma intorc acasa, concursurile internationale se cam termina, pentru mine cel putin e perioada ideala.

    73!
    YO2LSP.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-01-21 08:44:14 (ora Romaniei)
  • Cu o zi înainte de schimbarea întrebării votul arată astfel: 48,9 procente (136 voturi) pentru sâmbătă, 19,4 procente (54 voturi) pentru luni. Numărul de voturi pentru ziua de luni este cam egal cu media participărilor din cupe, sa fie cele 136 de voturi pentru sâmbătă un indiciu al unei revigorări a participării? Eu sunt convins că da și ar merita făcute câteva schimbări de date în regulamente. Pentru că mai rău nu poate fi! 72!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact