hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce fel de calculator folositi la statia dumneavoastra de radioamator?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 16-septembrie-2019 si s-a incheiat la 23-septembrie-2019

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (5)  

  • Postat de Miki (yo5ajr) la data de 2019-09-17 09:36:14 (ora Romaniei)
  • Pentru mine, care folosesc PC - ul (consider ca laptopul nu asigura aceasi operativitate ca tastatura PC la cavalcade serioase) mai mult pentru conteste, folosesc desktop - am obisnuit sa folosesc tastatura preponderent (dar nu exclusiv) cu mana stanga, dreapta pentru a folosi bug - ul la nevoie, dar si schimbarea directiilor la antena EWE. Tot stanga folosesc mai mult si pentru butonari, si uneori chiar "frenetice" al TRX - ului.In general este foarte important asezarea aparaturii pe masa dar acest lucru este in functie de fie care operator. Acest aspect insa poate fi in detrimentul operativitatii in cazul a mai multor operatori la aceas ergonomie al aparaturii. Fie care dupa instinctul si obiceiurile cu care a obisnuit. La 80 de ani "urasc" PC-ul dar azi nu mai poti trai fara el daca vrei sa fii competitiv...hi.
    73 de Miki
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Noni (yo2dno) la data de 2019-09-17 11:34:39 (ora Romaniei)
  • Laptop pe post de desktop. Am prins o promotie de i7 la pret chiar promotional, imediat dupa lansare si acum ma bucur de investitie. Tastatura externa wireless, mouse la fel, 3 hub-uri, 2 interfete audio externe (una legata la statie, cealalta la amplif-boxe), 2 hdd-uri externe, rtl dongle pt. tuner tv, altul pt. sat. Oscar 100, monitor extern (monitorul laptopului folosit ca second monitor, la tunerul tv)... un fel de desktop care nu ocupa loc si nu face zgomot si caldura.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-09-17 12:59:03 (ora Romaniei)
  • Folosesc si eu un laptop, dar cu i5 si Windows 10, cu tastatura si mouse wireless, amplasare confortabila. Pentru o statie TS-130s care nu se poate cupla prin CAT nici nu-mi trebuie mai mult. Pentru digitale (dar si pentru SSB asistat de calculator, cu mesaje generate integral electronic ca la digitale, dar in loc de text cu vocea mea) folosesc cuplarea prin porturile de difuzor si microfon ale calculatorului conectate la microfonul si difuzorul statiei, comutarea pe emisie prin VOX. Folosesc aplicatii HM pe laptop precum editor de log on-line si off-line in CABRILLO, editor log off-line EDI si ADIF, converter CABRILLO-ADIF si invers, evidenta si analiza descarcarilor de pe eQSL si LoTW. 73 de Tavi YO4BKM!

  • Postat de Vali (yo2vg) la data de 2019-09-21 12:01:09 (ora Romaniei)
  • În locația unde am emisia, folosesc un desktop serios cu 16M Ram și procesor I7, dar care este destul de sensibil la nivele mari de RF. Dar pentru lucrul în remote întotdeauna folosesc un laptop care este indiscutabil cea mai bună opțiune pentru portabil. Am probleme doar cu sincronizarea logurilor în N1MM pe laptop și desktop,dar uit de asta pentru că lucrul în remote îți oferă o satisfacție deplină.

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2019-09-22 09:33:59 (ora Romaniei)
  • Mi s-a intamplat cu ani in urma ca la nivele mari de RF cablul de la mouse sa introduca in calculator perturbatii care mergeau pana la blocarea functionarii mose-lui chiar daca am bobinat cablul pe un tor de ferita. Am mai remarcat ca perturbatiile se produc mult mai usor chiar la nivele mici de RF in modurile RTTY sau FT4. Cred ca mouse era cauza deoarece perturbatiile dispareau cand il deconectam si foloseam touchpad-ul de pe laptop. Pe de alta parte, cablurile de legatura dintre porturile de difuzor si microfon ale calculatorului cu statia radio, care sunt si ele bobinate pe toruri de ferita, nu produc niciun deranj.
    73 de Tavi YO4BKM!

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact