hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Daca ar fi sa participati la unul din concursurile majore internationale pe unde scurte la categoria Single Band, care ar fi banda pe care o preferati?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 10-mai-2022 si s-a incheiat la 17-mai-2022

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (2)  

 • Postat de Petru (yo8cdq) la data de 2022-05-10 20:03:54 (ora Romaniei)
 • Am votat banda de 40 m, deoarece o cunosc foarte bine,stiu cat de zgomotoasa este, dar in aceasta banda am lucrat marile concursuri in CW. Desigur am obtinut de a lungul timpului, rezultate frumoase, diplome si medalii. Trbuie sa mentionez ca aceste rezultate le-am obtinut cu o dotare modesta; un Tx cu CW si DSB in final 2x GU-50. Ca RX am folosit un receptor universal, care avea la intrare filtre de banda LC. Acest receptor a fost folosit de marina franceza in anul 1955. 73' Petrica

 • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2022-05-11 20:57:45 (ora Romaniei)
 • Cu exact 50 de ani in urma aparea cartea "Traficul radioamatorului" de Ioan Mihail Iosif, Editura STADION, Bucuresti, 1972. Din ea am retinut o afirmatie care m-a fascinat, asa cum era scrisa la capitolul I.14 (pg. 161-162, POSIBILITATILE BENZILOR DE UNDE SCURTE), citez: "Banda de 14 MHz. Este de-a dreptul profilata pentru traficul DX". M-a atras atat de mult asa cum era descrisa pe cand eram un incapator care nu avea acces la ea incat, cel mai important motiv care m-a facut sa trec repede la avansati, a fost tocmai aceasta banda, in niciun caz puterea care, nici acum, nu trece de 20-25 W. Iar in concursuri nu particip pentru trofee, ci pentru a folosi ocazia sa realizez legaturi cu zone sau entitati care imi lipsesc.
  73 de Tavi YO4BKM!

  Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

  Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
  Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
  Comentariu *
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact