hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Ce anume v-ar determina mai mult sa frecventati un radioclub?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 12-iulie-2022 si s-a incheiat la 19-iulie-2022

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (9)  

  • Postat de Stefan Stefan (yo3cbz) la data de 2022-07-12 13:14:24 (ora Romaniei)
  • Era frumos odata la radioclub,abia mai aveai loc, acum vine doar Nini.

  • Postat de Csiki Mihail Adalbert Misi (yo6aei) la data de 2022-07-13 20:49:30 (ora Romaniei)
  • ”Era frumos odată la radioclub, abia mai aveai loc”
    Era frumos în foarte multe radioclub. Dar de ce nu se poate amenaja și acum un club atrăgător? Cum este Clubul Sportiv de Radioamatorism HAM SPIRIT
    din Toplița, și multe altele. Nu aș putea să evidențiez și altele, dar sunt, chiar și mai frumoase, decât a noastră.
    Vă doresc sănătate, 73! Misi yo6aei

  • Postat de Dan (yo3ibw) la data de 2022-07-13 23:12:43 (ora Romaniei)
  • Mai exista Radioclubul Municipal de pe Popa Tatu din YO3? Ultima data cand am fost pe acolo era cu regim inchis...

  • Postat de Cristian Sandor (yo6ppx) la data de 2022-07-14 09:30:40 (ora Romaniei)
  • Frecventarea unui radioclub depinde de disponibilitatea membrilor radioclubului respectiv.

  • Postat de Dan (yo3fvs) la data de 2022-07-15 08:20:05 (ora Romaniei)
  • Radioculubul Municipal Bucuresti are un program ? Am trecut de cateva ori pe acolo si am gasit inchis,asa ca am renuntat !

  • Postat de Petrica (yo9rij) la data de 2022-07-16 11:46:41 (ora Romaniei)
  • Radiocluburile ca element component al structurii centrale sunt in moarte clinica ceea ce demonstreaza ca forma de organizare este perimata! Ma uit la concursurile interne unde ar fi trebuit sa fie inghesuiala la categoria echipe! Din pacate la aceasta categoria bate vantul! Aici e bine de spus ca ele sustin artificial o alta forma de organizare a radioamatorilor romani la fel de absenta!
    Concluzia este ca suntem martori la o nevoie de reinventare a formelor de organizare ce pot aduce beneficii radioamatorilor si raspunsuri la problemele cu care se confrunta!
    73! de YO9RIJ Petrica

  • Postat de Silviu (yo8tk) la data de 2022-07-16 14:03:26 (ora Romaniei)
  • Ptr.YO9RIJ.Te contrazic cu privire la moartea clinica a radiocluburilor.Intradevar sunt radiocluburi finantate din bani publici afiliate la FRR, care nu au activitate,pracic exista doar pe hartie si se activeaza cand sunt alegeri la FRR.Se stie de ce.Dar sunt si radiocluburi cu rezultate foarte bune ,chiar surprinzator de bune pentru vremurile care le traim. Poti sa pui in calcul si rezultatele pe indicativ personal a unor radioamatori care apartin de radiocluburi afiliate FRR..Pana la urma radioclubul e format din membrii.E usor sa comentezi si sa tragi concluzii subiective,de pe margine,gen chibitz.Poate stii sa dai exemple de radiocluburi care nu apartin de FRR si au rezultate asemanatoare.Ca o concluzie,esti liber sa reorganizezi radioamatorismul romanesc....dar doar daca stii ca va fi cu succes.Dar in asa fel incat sa fie multumita toata suflarea radio din YO.Eu unu te astept cu o forma de organizare neperimata. 73! de YO8TK

  • Postat de Petrica (yo9rij) la data de 2022-07-17 08:49:47 (ora Romaniei)
  • @8TK...ma uit la cifrele sondajului si nu prea bate poza cu originalul si anume:
    Radioamatorii doresc sa socializeze si cam in egala masura doresc sa se implice in proiecte! Apoi nici un comentariu nu spune ca doresc sa realizeze la club performante..
    Chiar domnia ta afirmi mai sus faptul ca ..sunt SI radiocluburi cu rezultate!!!.. deci nu sunt majoritare ca numar deci nu pot fi luate in calcul pentru o caracteristica generala a concluziei!
    De fapt putem vedea clar din sondaj ca organizarea actuala sacrifica dorinta majoritatii si impune o caracteristica care nu este definitorie! 73! de YO9RIJ

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2022-07-17 11:32:12 (ora Romaniei)
  • Radiocluburile trebuie sa fie, inainte de toate, un loc de indrumare si formare pentru radioamatorii de toate varstele. Aceasta a fost si motivarea infiintarii lor la scurt timp dupa descoperirea undelor radio si a potentialului oferit de ele. Nu conteaza ce meserie au cei interesati de radio, medici, juristi, preoti au prins tainele radiocomunicatiilor in cluburi. La fel si multi tineri, inainte de a-si alege profesia.
    Un lucru trebuie sa fie clar: asocierea in cluburi are succes numai daca membrii radiocluburilor, asa cum scria mai sus Cristian Sandor YO6PPX, au disponibilitatea pentru asa ceva. Si cred ca cea dintai disponibilitate trebuie sa fie asigurarea prezentului si viitorului cluburilor, prin atragerea de incepatori, instruirea acestora si perfectionarea celor avansati pentru ca ... totul curge, totul se schimba si este nevoie de informatii, dar mai ales practica mai greu de gasit pe alte cai. In zilele noastre multi neradioamatori sunt obisnuiti cu traficul pe unde radio datorita mijloacelor aflate la dispozitie. Dar, chiar daca au cunostinte despre operare in traficul "profan" sau despre benzile de frecventa folosite in telefonia mobila ori internet, ca radioamator ai nevoie de multe altele precum codurile de comunicatii, LOG-urile, modurile de lucru, antenele, SWR-ul, QRM-ul, propagarea etc care nu se livreaza odata cu pachetul telefonului mobil ori al calculatorului si de care, practic, se ocupa altii. Radiocluburile trebuie sa ofere teren celor care au pasiunea experimentelor, nu celor interesati de un altfel de chat.
    Domeniul de activitate cel mai raspandit in radicluburi este cel al competitiilor, care include multe: baza materiala, antrenament, lucru in echipa. Intr-un comentariu se scoteau in evidenta meritele cluburilor afiliate FRR, atat prin performante proprii cat si ale membrilor lor. Dar, urmarind pe radioamator.ro clasamentele concursurilor pe 2022, de la "LMA 2022" pana la "ZT-Fair Play 2022", am gasit ca participarea cluburilor a fost intre 0 si 6 pe concurs, cele mai multe participari erau in jur de 2-3 statii de club. Cel mai trist este clasamntul la "ZT-Fair Play 2022" care, datorita slabei participari la ultimele editii (sub 40 de statii dupa propriile reguli), va fi inchis pentru viitor. Dar mai vad ca la CN US SSB 2021 din 35 de participanti (la ZT-Fair Play 2022 au fost 32 de participanti) numai 6 sunt statii de club.
    Asta inseamna ca cluburile, fie cele 52 afiliate la FRR, fie cele independente, trebuie sa vina in intampinarea altor cerinte. In primul rand, asa cum reiese din rezultatul voturilor, cerinta de integrare a celor curiosi ori pasionati de undele radio si implicarea in proiecte ale clubului. Dar si aici se poate intampla ca proiectele celor dornici sa le initieze si sa participa la ele sa nu fie pe placul "sefilor", mai ales la cluburile afiliate FRR si sa apara frane din teama de "destabilizare", am vazut asa ceva.
    Cluburile nu vor muri cat timp vor exista radioamatori, dar vor trece prin prefaceri cu sau fara voie, chiar daca sunt respinse sau ignorate.
    72 de Tavi YO4BKM!
      Comentariu modificat de autor.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact