l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Intentionati sa participati in Campionatul Național de Unde Scurte Multiband al României YO DX HF Contest, care se va desfasura in perioada 27-28 august 2022?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 22-august-2022 si s-a incheiat la 30-august-2022

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (6)  

  • Postat de Ilie (yo6oct) la data de 2022-08-26 07:18:16 (ora Romaniei)
  • Da, o sa particip la categoria low power,CW, single op,in benzile de 3,5;7;14,21 si 28 MHz. Bafta tuturor! 73! Ilie, YO6OCT.

  • Postat de LINGVAY Iosif (yo5avn) la data de 2022-08-26 21:43:54 (ora Romaniei)
  • Nu am sa lucrez din doua motive:
    - in 2020 am lucrat, amiesit pelocul I la categoria mea -pana azi 26. aug. 2022 ( 2ani) organizatorul nu a eliberat (nici macar online) diploma aferenta;
    - acelasi organizator fererist) - a decis si practica (contrar indicatiilor IARU) ca QSL-urile sosite radioamtorilor romani care nu considera oportun sa finanteze cu cotizatie/taxa impostorii fereristi - sunt aruncate la gunoi - (chestia cu retur este o gogorita = costa mai mult trimiterea in strainatate decat trimiterea interna spre districte).

  • Postat de Ilie (yo6oct) la data de 2022-08-26 22:17:39 (ora Romaniei)
  • Participam de dragul sportului!Eu particip la categoria low power, single op, CW.Motive pentru ne participare nu exista! Nu ne suparam ca cineva pe tot satul!Trebuie sa fim uniti, sa dam dovada comunitatii ham-radio ca suntem o forta in domeniu!

  • Postat de LINGVAY Iosif (yo5avn) la data de 2022-08-27 07:28:50 (ora Romaniei)
  • @yo6oct - BRAVO "sportman" - mult succes!
    Cu "unitul" - ramane de vazut .... e o vorba "cei ce se aseamana se aduna". Prefer sa nu ma "unesc" cu cei ce "concureaza sportiv" limitand /conditionand din start recunoasterea rezultatului - poate chiar performanta - de diverse criterii nesportive (pupindorsisme, sustinerea financiara a imposturii etc.). Bunicu avea o vorba: ..."nu te amesteca in taratze ca te mananca porcii".
    Deci - NU am sa particip - doresc sa va dau sansa sa va demonstrati "forta" si sa luati Dvs. locul I urmand sa si primiti diploma si sa va bucurati de "performanta sportiva".

  • Postat de Ilie (yo6oct) la data de 2022-08-27 14:24:26 (ora Romaniei)
  • Nu ma comparati cu oameni genul Mitrut!Acest om, Mitrut este un impostor batut in cuie la FRR! Nu am platit cotizatie la FRR in ultimii ani, a trebuit sa cer insistent sa-mi trimita factura pe care am platit-o!Am platit taxe la FRR ani de zile, am trimis QSL-uri in urma cu multi ani Post am diferite idei dar ne este frica unora sa spunem nume!Daca QSL-urile pe care le-am trimis in perioada cand eram membru FRR si vin dupa ani de zile, ce se intampla cu ele? Eu cred ca FRR este depasita de situatie, mai ales cat timp sunt la FRR oameni ca Mitrut.

  • Postat de LINGVAY Iosif (yo5avn) la data de 2022-08-28 22:48:39 (ora Romaniei)
  • -1) - incasarea se sume - inclusiv sub titlul de "taxa membru" sau "cotizatie" FRR - fara eliberarea facturii si/sau a chitantei fiscale aferente este FRAUDA FISCALA si in RO intra sub incidenta codului penal;
    - dupa "silent key" a regretatului YO3APG aceasta "practica sportiva" de nefiscalizare a incasarilor este practica curenta la FRR (practicat de "secretarul general" sub obladuirea / indrumarea presedintelui FRR si a "comisiei de cenzori" = COMPLICI);
    - 2) - problema QSL - aceasta "inovatie" de netrimitere in teritoriu a QSL-urilor pentru neafiliatii FRR este o gogorita prin care de fapt CA FRR a urmarit:
    - 2.a.)-divizarea radioamatorilor YO in "baieti buni" (platitori de "spaga" nefiscalizata) si "baieti rai" (nesupusii care NU vorsa contribuie la fauda fiscala - si care, evident sunt vinovatii pentru ineficienta FRR);
    - 2.b.) - desfiintarea practica / de fapt a biroului central de QSL.

    Nu uitati! - cartarea miilor de QSL-uri sosite este de cel putin de 10 ori mai greu de facut dupa criteriul individual "taxa la zi" si "neafiliat" (presupune la fiecare bucata verificarea listei platitorilor de spaga nefiscalizata) decat sa cartezi pe districte!!!!! - deci practic prin aceasta "masura organizatorica" parsiva practic CA FRR doreste sa justifice nefunctionarea biroului QSL si aruncarea la gunoi a corespondentei sosite!

    = Domnilor platitori de "spaga nefiscalizata" ("sportiva") Atentie! - va imbatati cu apa rece daca in aceste conditii credeti ca primiti toate QSL-urile sosite in tara (conform uzantelor la biroul central) - poate din cand in cand, foarte rar, veti primi cateva QsL-uri RATACITE (scapate prin minune de "tocatorul" / lada de gunoi a FRR).
      Comentariu modificat de autor.

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact