l
hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti
Corespondenta din Budapesta

Imagini de la intâlnirea internaţională a radioamatorilor - "BURABU-2006" din R. Ungaria

László Hadnagy YO5AEX

Peste 2600 de persoane au participat in cel de al doilea weekend din luna iunie a acestui an, la Tabara Tineretului de pe insula Csepel din sectorul XXI al capitalei ungare, la intalnirea internationala a radioamatorilor "Burabu-2006". Intalnirea a fost organizata de Filiala din Budapesta a Federatiei Ungare de Radioamatorism (MRASZ), Primaria si Radioclubul "Csurgay Arpad" HA5KRX din cadrul sectorului XXI, cu aportul financiar al mai multor sponsori.

Alaturi de participantii din tara gazda au fost prezenti iubitori ai sportului pe unde din Austria, Belgia, Canada, Croatia, Elvetia, Germania, Romania, Serbia si Slovacia.

Sambata, din cauza ploii torentiale deschiderea festiva a trebuit mutata in sala de mese.

Dl. Horvath Gyula, viceprimarul sectorului XXI, Budapest-Csepel si Dl. Bekei Ferenc HA5KU, organizatorul principal, redactorul sef al revistei Radiotechnika rostesc in deschidere scurte alocutiuni. Participa la festivitate D-na Dr. Csurgay Edit, nepoata celui care a infiintat Radioclubul HA5KRX din Csepel, alte oficialitati, invitati, reprezentanti ai presei si televiziunii locale.

In incheierea festivitatii de deschidere se comunica rezultatele si se acorda premii castigatorilor care au participat la competitiile organizate pentru radioamatorii maghiari. Apoi se trece la programul comunicat, discutii si expuneri pe teme de radiocomunicatii, dar cei mai multi participanti se indreapta catre standurile cu produse unde spatiul devine insuficient si spre cortul care adaposteste bufetul.

Radioamatori si comercianti au oferit spre vanzare diferite feluri de aparate si componente, unele noi iar altele second hand si chiar lucruri vechi ori foarte vechi care nu mai au cautare. Nu au fost prezenti reprezentantii fabricilor si a firmelor care produc si comercializeaza echipamente pentru radioamatori.

Chiar daca ploaia torentiala a intrerupt de cateva ori, pentru scurt timp, desfasurarea probelor de concurs, au fost acordate primilor trei clasati diplome si premii constand in cutii de bere.

Dl Matuska Andras HA5BSC, organizatorul cu logistica, a asigurat pentru radioamatorii din YO cazarea in casute cu patru paturi si locurile de parcare in mod gratuit. Spre seara, in salonul de protocol din cladirea comandamentului taberei, la initiativa D-lui Vasile Ciobanita YO3APG, secretarul general al Federatiei Romane de Radioamatorism, s-a organizat Ziua Romaniei. Cu aceasta ocazie s-au purtat discutii amicale despre problemele radioamatorilor si s-a apreciat calitatea si taria tuicii de Bucuresti, Baia-Mare, Oradea, Cluj, fursecurile si tortul adus de Nagy Miklos HA7PR originar din Oradea.

In premiera, la Burabu, a participat echipa Radioclubului "Transilvania Connection" YO5KIP din Cluj-Napoca compusa din YO5IP, YO5PTB, YO5PME, YO5VAA, YO5VAB si YO5VAD.

Din discutiile purtate cu Ioan Purcelean YO5IP, coordonatorul echipei, am retinut ca YO5KIP are peste 130 membri, este in relatii de parteneriat cu FRR si isi desfasoara activitatea in mai multe judete din vestul tarii. La standul echipei s-au prezentat preocuparile colectivului pentru instalarea unor repetoare pentru radioamatori, crearea unei retele de urgenta TARES (Transilvania Amateur Radio Emergency Services) si organizarea expeditiei Echo-radio in perioada 25 - 27 august 2006 la Rosia Montana pentru ocrotirea mediului inconjurator.

Vasile Ciobanita YO3APG, Ioan Purcelean YO5IP si Theodoros Bobotas YO5PTB au purtat un amplu schimb de opinii cu organizatorii, conducerea MRASZ si reprezentantii mass media.

Duminica este ziua de impachetare, pornirea spre casa si ziua despartirilor. Deci, inainte de final, duminica dimineata, radioamatorii romani au optat pentru vizitarea Parlamentul Ungariei, motiv pentru care coloana de masini s-a deplasat spre Piata Kossuth Lajos. Dupa ce s-au parcat masinile la Televiziunea ungara MTV ne-am intalnit cu ghidul specializat care a condus pe cei prezenti in cladire.

La despartire, Matuska Andras HA5BSC, din partea gazdelor, a multumit radioamatorilor romani pentru participare, a dorit celor prezenti multa sanatate si mult succes in activitatile pe care le desfasoara si drum bun. Deasemenea a transmis invitatia amatorilor din Romania sa participe in numar mult mai mare la editia anului urmator.

Ne revedem la Burabu - 2007, tot la Tabara de tineret de pe insula Csepel din Budapesta.

Fotografii:


Vedere din Tabara de tineret de pe insula Csepel din Budapesta


Dr. Csurgay Edit nepoata celui care a infiintat Radioclubul HA5KRX,
Matuska Andras HA5BSC, Horvath Gyula viceprimarul sectorului XXI Csepel.


Intalnirea reprezentantilor radioamatorilor din Romania cu organizatorii Burabu-2006
(Istvan Vas, Andras HA5BSC, Nelu YO5IP, Dr. Csurgay Edit, Theodor YO5PTB,
Marta HA5FQ, Vasile Ciobanita YO3APG secretarul general al FRR, Bekei Ferenc HA5KU
presedintele filialei din Budapesta a MRASZ).


Vasile YO3APG, Laci YO5AEX, Boby YO5OEF, Zoli YO5CRQ, Paul YO5BRZ, Lucian YO3AXJ


Boby YO2AAG, Nelu YO5IP, Viorel YO5PVC la standul Transilvania Connection YO5KIP


Nelu YO5IP, Laci YO5AEX, Vasile YO3APG, Feri HA5AZZ la standul YO5KIP


Stand cu aparate si componente


Stand cu reviste si componente


Stand cu diferite componente


Intr-un cort, un stand cu echipament militar radio


Geza OM8CA, in etate de 89 de ani, un vechi prieten al radioamatorilor romani


Grupul radioamatorilor din YO dupa vizitarea Parlamentului Ungariei

Copyright © 2006 Hadnagy Laszlo (Hungary)

László Hadnagy YO5AEX

Articol aparut la 20-6-2006

10550

Inapoi la inceputul articolului

Comentarii (1)  

  • Postat de aly - la 2006-06-23 20:24:56 (ora Romaniei)
  • va rog sa-mi spuneti cam ce echipamente aveatzi acolo in cort ? sau sa-mi spuneti daca un sony crf 320 intra in acest domeniu ! va multumesc!

    Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

    Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul "Imagini de la intâlnirea internaţională a radioamatorilor - "BURABU-2006" din R. Ungaria"
    Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
    Comentariu *
     
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


    Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact