hamradioshop.ro
Articole > Evenimente, insemnari de calatorie Litere mici Litere medii Litere mari     Comentati acest articol    Tipariti

"Et in Arcadia ego"

Partea I: Si noi am fost in Revillagigedo

Victoria Olaru (Nora), YO4AYL si Gheorghe Andrei Radulescu, YO4AUP


Partea II: Din Revillagigedo la Oceanul Inghetat de Nord
Cap. 2.1: Juneau, Miercuri 30 iulie 2008
Cap. 2.2: Skagway, 31 iulie 2008
Cap. 2.3: Glacier Bay si College Fjord, doua zile pe mare, 1 si 2 august 2008
Cap. 2.4: Seward, Kenai Fjord, Anchorage, 3 si 4 august 2008
Cap. 2.5: Prudhoe Bay, the last frontiere, 4 si 5 august 2008
Partea a III-a: De la Oceanul Inghetat de Nord inapoi in Anchorage
Cap. 3.1 Rafting pentru varsta a treia
Cap. 3.2 Cercul Polar si Fort Yukon
Cap. 3.3 Denali Park si varul Grizzly
Cap. 3.4 McKinley, Ancorage si din nou acasa la copii in Portland
Cap. 3.5 In loc de Epilog

În Peloponezul Greciei Antice exista un tinut numit "Arcadia", loc de întâlnire al poetilor, scriitorilor si alartistilor în general. Cei care participau acolo, la întoarcere exclamau emotionati: "Si eu am fost în Arcadia!" - de unde a ramas celebra sintagma "Et in Arcadia ego!". Daca pentru un crâmpei de bucurie trecatoare, cei din antichitate exclamau fericiti "Et in Arcadia ego!", cu atât mai mult noi, cei de aici, suntem îndreptatiti ca la întoarcerea din Revillagigedo sa spunem celor de acasa: "Et in Arcadia ego!".

Despre "Et in Arcadia ego" s-a scris mult dupa ce expresia a fost imortalizata pe pinza de Poussin, prin anul 1640, in tabloul intitulat Pastorii din Arcadia. Curiozitatea consta in faptul ca mormintul din tablou exista in realitate, si in legatura cu el exista o intreaga literatura legata de Maria de Negre, de capela familiei seniorale de Negre, de abatele Sauniere, de Maria Magdalena, si de multe alte cotloane ale istoriei medievale, mergind chiar pina in vremea Arcadiei celei fericite. Vezi si www.vavivov.com/articole/rennes.php si de asemenea http://en.wikipedia.org/wiki/Et_in_Arcadia_ego

 

 

 

Asadar unde este Arcadia contemporana?

Prietenul meu Google imi afiseaza pentru Revillagigedo urmatoarele:

1. Revillagigedo Islands 22700 adrese
2. Revillagigedo Island 11600 adrese
3. Count of Revillagigedo 6170 adrese
4. Palace Revillagigedo 5640 adrese

Al doilea Conte de Revillagigedo, pe numele sau intreg Juan Vicente de Güemes Padilla Horcasitas y Aguayo, al 2-lea Conte de Revillagigedo, s-a nascut in 1740 la Havana in Cuba, a fost viceregele Mexicului, si si-a dat obstescul sfirsit la 2 mai 1799, la Madrid in Spania. Pentru o scurta biografie vezi si:

http://en.wikipedia.org/wiki/Juan_Vicente_de_G%C3%BCemes_Padilla_Horcasitas_y_Aguayo%2C_2nd_Count_of_Revillagigedo

Pro memoria, numele lui a fost atribuit urmatoarelor 4 locatii.

 • Insula Revillagigedo [ Revillagigedo Island ] care este situata in Arhipelagul Alexandru [ Alexander Archipelago ] din sud-estul Alaskai.
 • Arhipelagul San Juan [ San Juan Islands ] aflat intre Seattle si Vancouver si care apartine statului Washingtond din nordvestul Stelor Unite ale Americii la granita cu Canada.
 • Insulele [Arhipelagul] Revillagigedo [ Revillagigedo Islands ], prefix XF4 , aflate in sudvestul Californiei si care apartin Mexicului. Arhipelagul este alcatuit din patru insule vulcanice, fara surse de apa dulce, nelocuite. Insulele care formeaza acest arhipelag sunt:

  1. Soccoro [ http://en.wikipedia.org/wiki/Socorro_Island ] ,
  2. San Benedicto [ http://en.wikipedia.org/wiki/San_Benedicto_Island ]
  3. Roca Partida [ http://en.wikipedia.org/wiki/Roca_Partida ] si
  4. Clarion sau Santa Rosa [http://en.wikipedia.org/wiki/Clarion_Island ]

  Niciuna dintre insule nu se numeste Revillagigedo!
  Si totusi arhipelagul poarta acest nume.

 • Exista de asemenea in Gijon - Spania un palat care poarta numele Revillagigedo. care poate fi vazut aici, la aceasta adresa: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/de/Sede_Juan_Barjola.JPG/800px-Sede_Juan_Barjola.JPG

  Stra, stra, stra, stra-nepotul celui de al doilea conte de Revillagigedo, Saul Aguayo, este Grande de Spania. [Descendentii contelui de Revillagigedo au fost ridicati la rangul de Grande de Spania de catre Regele Carol al IV-lea al Spaniei care a domnit intre 14 Decembrie 1788 si 19 Martie 1808.

  Vorbim deci de Insula Revillagigedo [ Revillagigedo Island ] 55N, 131W

  Localnicii nu folosesc numele intreg al insulei, Revillagigedo,. Ei o numesc scurt, Revilla.

  Aceasta insula , care este cit un sfert din Dobrogea noastra [ 89x48 km], are 2755 km? si este a douasprezecea ca marime intre insulele Statelor Unite ale Americii si a 166-a de pe glob. Ea este plasata la intersectia paralelei 55 Nord cu meridianul 131 Vest. Populatia stabila este de 13.950 locuitori. Insula are doua orase, Ketchikan si Saxman si citeva locatii nepermanente, legate de exploatarea forestiera. Activitatile economice puternic dezvoltate in insula sint pescuitul, exploatarea forestiera, prelucrarea lemnului si bineinteles, turismul. Zilnic prin Ketchikan trec patru cinci vapoare cu aproximativ 1500 turisti la bord fiecare. Asta da industrie turistica !!!


  Asadar "Si noi am fost in Revillagigedo"

  27 iul 2008. Ziua intai

  Punctul de plecare in aceasta expeditie a fost Portland in Oregon. De aici am zburat cu Air Canada la Vancouver unde, dupa un scurt tur al orasului, pe la orele prinzului, ne-am imbarcat pe MS Volendam, un pachebot aflat sub pavilion Olandez.[ http://www.hollandamerica.com/cruise-vacation-onboard/Volendam ]

  Dupa amiaza la ora 17.00 am ridicat ancora si am pornit spre nord, printre continent si insula Vancouver pe ruta cunoscuta sub numele Inside Passage.


  Pe aeroport in Portland


  Portland vazut de sus.


  Vancouver - Turul orasului


  Parasim portul Vancouver


  Vancouver dispare in zare

  Imediat dupa imbarcare se desfasoara un exercitiu de salvare dupa care incepem cercetarea vaporului si aflam citeva din lucrurile care nu sint la vedere. Bineinteles ca sintem tot timpul cu aparatul foto in mina, atit inauntru cit si afara pe punte [am facut peste 3000 de fotografii in doua saptamini]. Cabina noastra are numarul 7054, ceea ce tradus inseamna puntea 7 babord cabina 54. "Locuim" asadar la etajul 7 intr-o garsoniera cu balcon cu vederea la mare [sic!].


  YO4AYL la bal mascat


  YO4AUP gata de exercitiu


  Admiram peisajul din balcon


  Cercetam vaporul


  Rezervarea mesei pentru cina


  Primul apus pe mare


  Plimbarea de seara

  28 iul 2008. Ziua a doua

  Vaporul isi continua drumul spre Revillagigedo. Dimineata am fost initiati in citeva din secretele croazierei. Am vazut cum se fac aranjamentele florale care constituie mindria celor de la HAL [ Holland America Line ], am vazut cum se fac torturile de ciocolata si am facut cunostinta cu locuitorii nativi din Alaska. In timpul unei plimbari pe punte, aici in Inside passage am vazut si prima balena. Am vizitat una din bucatariile vasului si am vazut pepeni sculptati si sculpturi in gheata. Astazi este prima cina de gala si miine dimineata la 7.00 am ajungem in Revillagigedo la Ketchikan.


  Buna dimineata


  Pe puntea superioara


  Asa se fac aranjamentele florale


  Tort de ciocolata


  Prin bucatarie


  Pepeni sculptati


  Sculptura in gheata


  Prima balena


  Despre locuitorii nativi ai Alaskai


  Rezervarea pentru cina


  La masa de seara


  Miine dimineata ajungem in Revillagigedo la Ketchikan

  29 iul 2008. Ziua a treia

  Am ajuns la Ketchikan cu noaptea in cap. In lift se schimba covorasele in fiecare zi, asa ca sa nu uiti pe ce lume traiesti. In port si… surpriza !!! Vaporul nu gaseste "loc de parcare" la cheu, asa ca raminem la ancora si debarcam cu salupele vaporului. Bineinteles ca ploua. Am nimerit cel mai polios an din cei inregistrati in analele meteo ale Alaskai [ultimii 80 ] Totusi in fiecare zi ploaia se opreste pentru noi. Localnicii ne-au invidiat pentru acest noroc.


  Azi e marti


  Nu e loc in parcare


  Ketchikan vazut de la etajul 7


  Debarcarea cu salupa


  Volendam ramine la ancora in rada


  Am debarcat in Revillagigedo

  Aici in Ketchikan avem programate patru lucruri foarte interesante de facut:

  a) Initiere in simbolistica totemului atabaskan,
  b) Vizitarea unei fabrici de conserve de somon de pe la 1900, restaurata si introdusa in circuitul turistic,
  c) Plimbare cu o salupa in rezervatia care a fost repopulata cu vulturi cu capul alb si
  d) Vizitarea expozitiei de bijuterii si piese de arta lucrate in coral negru de catre Bernard K. Passman.

  Muzeul totemurilor se afla linga Ketchikan in locatia numita Saxman. Aici am ajuns cu autobuzul care ne-a preluat de pe cheu. Cind am ajuns aici a stat si ploaia.


  Asa a fost constituit muzeul


  Miinile adunate pe piept simbolizeaza ocrotirea acordata celor care locuiesc aici


  Abraham Lincoln este si el reprezentat aici


  Si astazi se sculpteaza totemuri


  Nelipsitul magazin cu amintiri

  Atentie la micile "Amintiri", marea lor majoritate [99,99%] sint " Made in China"!

  La plecarea din muzeul in aer liber un ultim bun ramas.


  Rugam totemurile sa ne aiba in paza lor

  Plecam cu autobuzul pe o sosea de coasta pret de vreo 15 mile. Mai ploua un pic si apoi se opreste. La fabrica de conserve se termina si soseaua. Proprietarii restaureaza cladirile in forma initiala si au repus in functiune masinile care au fabricat conserve de somon la inceputul secolului trecut. Demonstratia este convingatoare, masinile merg. Tot aici aflam ca "somonul" este de fapt o familie care se compune din cinci "frati" asa ca acum, in cunostinta de cauza...


  Pe soseaua de coasta spre fabrica de conserve


  O scurta plimbare pe jos


  Cei trei R in actiune


  Cele cinci specii de Somon


  Aici se faceau cutiile de ambalaj


  Se fabricau si cutiile de conserve

  Cutiile cu peste erau sterilizate in autoclave care functionau cu abur. La iesirea din fabrica vedem capcanele folosite astazi in Marea Behring la pescuitul crabilor. Actualii proprietari isi cistiga existenta si din pescuitul crabilor uriasi la nord de insulele Aleutine.

  Plecam sa vedem vulturii cu cap alb in mijlocul naturii. Pe cei de pe stema Statelor Unite ale Americii ii stiam de mai multa vreme. Ne imbarcam pe Kalinin Express, zicem in gind o incantatie adresata totemurilor care ne aveau in grija si plecam pe apa in mare viteza. Am vazut citeva perechi care aveau si pui. Aparatul foto este amatoricesc, fara teleobiectiv, totusi se vede si vulturul!! Populatia acestor pasari numara astazi cca 35.000 de exemplare numai in Alaska, reusindu-se salvarea speciei de la disparitie.


  Capcane pentru crabi


  Kalinin Express


  Cu ochii dupa cuiburile de vulturi


  Vulturul cu cap alb

  Dupa ce am reusit acest DX pasaresc, i-a mai tras o ploaie scurta in timp ce ne indreptam spre port. Am ajuns destul de tirziu in port. Noroc ca distantele de parcurs pe jos siont mici. Alaska este tara fara drumuri. Se circula cu avionul pe ici pe colo, cu hidroavionul peste tot, iar daca nu ai benzina, cu barca.


  Pe ploaie spre port


  Din nou in Ketchikan

  Am avut numai trei sferturi de ora pentru expozitia de bijuterii montate in coral negru lucrate de Bernard K. Passman. Am vazut lucruri minunate, de la serviciul de masa pentru nunta pintesei Diana a Angliei, la piese mari decorative si pina la mici bijuterii pe care si le doreste orice femeie. [Din fericire n-am avut de rezolvat dilemma clasica de-acuma Bratara si cercei sau Transceiver. Subiect incheiat la noi acasa. Bratara, cerceii si poseta se vad in Fig.23 La masa de seara iar transceiverul este acasa. Hi, Hi ] . Comentariile sint de prisos si ma rezum la a arata cele mai reusite poze facute de Nora side mine , amindoi fiind fotografi foarte amatori. [ vezi si www.passman.com ]


  Recunoastere


  Declaratia Domnului B.K. Passman


  Regina Angliei


  Serviciul de masa de la nunta Printesei Diana.


  Serviciul de masa de la nunta Printesei Diana.


  Candelabru


  Crab


  Octopod


  Fluture


  Colibri


  Ursoaica cu pui


  Mici bijuterii


  Asta imi vine bine


  Si asta

  Din pacate timpul a trecut asa de repede…. Am prins penultimul Tender spre vapor, ne-am schimbat si stind la masa zimbim, de acuma, amintirilor in timp ce vaporul ne duce tot mai departe spre polul nord.


  Revillagigedo este amintire


  O dulce amintire

  Au urmat Jouneau, Skagway, Glacier Bay, Seaward, Deadhorse pe malul Oceanului Inghetat de Nord, Coldfoot cu Cercul polar de Nord si ratarea intilnirii cu W1AW/KL7, Fort Youkon, Parcul National Denali, McKinley cu ai lui 6300m inaltime ascunsi in nori, intilnirea cu prietenul Grizzly, Fairbanks si in final Ancorage de unde am revenit cu avionul acasa. Despre toate aceste minunate lucruri intimplate dupa plecarea din Revillagigedo, poate, altadata.

  Deocamdata, 88 si 73, Nora, YO4AYL & Andrei, YO4AUP

  Victoria Olaru (Nora), YO4AYL si Gheorghe Andrei Radulescu, YO4AUP  

  Articol aparut la 3-9-2008

  18796

  Inapoi la inceputul articolului
 • Comentarii (19)  

 • Postat de Paul Florian - YO2LME la 2008-09-04 14:13:07 (ora Romaniei)
 • Nu vad legatura cu radioamatorismul....

 • Postat de Bela - YO6OAF la 2008-09-04 16:24:36 (ora Romaniei)
 • Nu numai radioamatarismul este interesant ! Eu de pilda am citit cu mare placere, parca as fi fost acolo...hi... Asemenea descrieri de peisaje sunt binevenite, unde au mai fost radioamatorii nostri...si se pare ca raman numai cu peisajul "pictat" de Nora si Andrei ( nu cred ca voi cedea acestea in viata de acum...
  Multumesc Nora si Andrei.
  73 tuturor Bela

 • Postat de B - YO6OAF la 2008-09-04 16:27:43 (ora Romaniei)
 • P.S. Am uitat sa mentionez mai inainte principalul subiect: Pacat de tranceiverul ramas acasa..

 • Postat de Remus - YO2CNH (yo2cnh) la 2008-09-04 18:03:38 (ora Romaniei)
 • Mda interesant si cam atat asta este radioamatorism?

 • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2008-09-04 21:27:04 (ora Romaniei)
 • Personal prin natura meseriei am vizitat Vancouver.Din pacate l-am vazut numai noaptea cand terminam job-ul si in mica parte.Articolul este de un clar profil radioamatoricesc.Cei ce isi prezinta calatoria sunt radioamatori.Descrierea este placuta ochiului si gandului (cati vor putea vizita Alask in timpul vietii?Iata ocazia!
  In vara asta am fost in vacanta in Bretania si in Normandia.Chiar ma pregatise-m sa scriu un articol despre "Orasul telecomunicatiilor" pe care l-am vizitat la Ploumeur Boudu in Bretania.De asemeni in Normandia am vizitat Utah beach (debarcarea) si am gasit o mica expozitie de echipamente radio care au fost folosite in timpul debarcarii.
  Acum stau si ma intreb, ca si despre articolele de ATV daca are rost....
  Eu personal astept continuarea calatoriei.
  73 dragi prieteni!

 • Postat de Safriuc Vasile - YO5PEZ la 2008-09-04 22:35:12 (ora Romaniei)
 • Pozele facute cu un aparatul foto amatoricesc, au iesit bine, povestea a ramas la nivel de radioamatori (dar fara radio). Fara sa emotioneze, putina invidie creeaza. Felicitari Nora si Andrei pentru frumoasa calatorie. Multumesc, ca sciind articolul, am calatorit impreuna citeva minnute. 73!

 • Postat de iulian - YO8CRU la 2008-09-05 00:32:03 (ora Romaniei)
 • Felicitari pentru ca ne-ati adus in paginile radioamator.ro o alta fateta a vietii unor radioamatori! Ar fi interesante si detalii suplimentare asupra modului in care ati putut organiza o astfel de "expeditie" si , totodata, acel "va urma" promis! Pentru unii radioamatori inseamna a naviga numai pe calea undelor iar pentru altii si pe calea aerului sau a apelor.Felicitari pentru cei care reusesc sa impartaseasca si altora astfel de momente din viata lor! Toate bune si frumoase!

 • Postat de Berni - YO2CMI la 2008-09-05 09:31:49 (ora Romaniei)
 • Articolul nu prea are tangenta cu radioamatorismul. Pentru cei interesati de calatorii exista 'National Geografic', 'Discovery' etc. 73.

 • Postat de Alex Farkas - YO5AMF la 2008-09-05 13:31:07 (ora Romaniei)
 • Frumos articol! Am vazut cu nostalgie, plaiurile canadiene. Imi aduceau aminte de calatoria facuta de mine si xyl in Calgary - Alberta in 2006.
  Eu personal consider benefic astfel de articole. Noi radioamatorii suntem porniti spre cutezanta, spre descoperiri, si... nu numai in ramura noastra "ingusta" tehnica. Draga Andrei va urezi un drum placut la revenire (daca inca nu ati revenit in tara) si astept continuarea relatarii.73/dx! Alex

 • Postat de Marcel - YO4ATW la 2008-09-05 21:04:19 (ora Romaniei)
 • Frumos scris! Nora si Gelu dovedesc inca odata ca abordarea tainelor scrisului o fac cu placere si foarte documentat. Nu fiti rautaciosi pentru ca de multe ori ati alergat dupa o mare DX-peditie si nu ati avut curiozitatea sa o cautati pe harta si sa aflati mai multe despre locatia respectiva.Merita sa stim si astfel de amanunte cum le-au prezentat colegii nostrii.Va reamintiti ca si YO4PX a descris cu multe amanunte alte diferite locatii geografice unde urma sa se desfasoare o activitate radio si nu ne-a trimis la National Geografic.
  Asa ca Florentin - YO9CHO - nu te opri si continuati gindul.
  Nora si Gelu, eu va multumesc sincer pentru calatoria imaginara facuta!
  73's Marcel

 • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2008-09-06 01:07:30 (ora Romaniei)
 • Salut Marcel,nu mai am nici o intentie de a impartasi clipele mele de revelatie ca radioamator intr-o atmosfera ostila care nu vede in articol decat ultima fotografie postata si trage concluzii "nationalist geografice".Constat ca am uitat sa ne bucuram de bucuria aproapelui.Bine nu este, vremurile sunt dure, dar cei ce au deschidere vor reusi sa iasa din impas.
  Am avut ceva discutii interesante (de incurajare) cu amici radioamatori, insa realitatea este mult mai simpla."Da eu ce castig?" omoara din fasa orice comunicare.Suntem impartiti de facto in Rich and Poor.Apriori, nu poti nici macar sa te aperi.
  Problema este esentiala! Da de ce eu? Simplu, explicatia care o vad rapid este ducerea pe val.Unii incearca , ca "tampitii", sa mearga impotriva curentului.La prima vedere, articolul socheaza prin lipsa referintelor domeniului.Daca insa privesti mai profund , este expresia bucuriei unor oameni, RADIOAMATORI ce descopera lumea si nu posteaza drept "pai vezi ma neica la ce masa stau eu, sau in traducere sociala directa : am bani, am valoare" (citat fotbalistico-manelist al zilelor noastre).
  Unde se indereapta societatea noastra ma intreb?Urmaream un clip pe YOUTUBE cu un tip care spala in Bucuresti un Lamborghini cu o galata.Absolut MORTAL!
  Aici Nora si Gelu nu spala un Lamborghini.Ei isi povestesc o aventura a vietii lor, o aventura ce asa cum spui ar trebui sa ii faca sa vibreze si pe cei din jur.
  Acesta este motivul pentru care refuz sa continui.Am lucruri mai importante ce trebuiesc finaliate.Pentru ce sa scrii?Si aici ma repet, pentru pierderea de timp a cititorului care in aceeasi masura este si o pierdere a autorului?Sa fim seriosi, dar prea multe experiente de acest gen sunt suficiente Marcel.cazi in penibil insistand.Pe mine experienta lor m-a incantat, eu evoluez in alt tip de societate, mai deschisa, evident si ea cu problemele ei binecunoscute, dar orizontul este altul modul de a trata informatia este diferit. Poate sunt exagerat facand atata critica insa eu am obligatia morala sa imi spun parerea.Este a mea.
  73!(in telegrafie Hi!) tuturor celor ce interpreteaza corect parerea mea, celorlalti, asta este....nu ma duce capul la mai mult.... :-(
  Si hai sa fim sanatosi!

 • Postat de Florentin - YO9CHO (yo9cho) la 2008-09-06 01:45:18 (ora Romaniei)
 • Si apropos Marcel, un articol lipsit de comentarii eu il consider fara impact, neinteresant.Cum se vede aici sunt comentarii!

 • Postat de Ovidiu - YO2DFA la 2008-09-06 20:54:03 (ora Romaniei)
 • Foarte interesant rticol! Are si legatura cu radioamatorismul!
  Revillagigedo, XF4, este una din tarile foarte dorite de radioamatori!
  Nu stiu de ce, eu traiam cu impresia ca acele insule sunt pustii, sau ma rog, ceva baze militare, sau rezervatii naturale, avand in vedere cat de greu se obtin autorizatii de emisie de acolo! Acum constat cu surprindere ca sunt destule orase in insule si turismul este in floare pe acolo!
  Sau este vorba de alte insule Revillagigedo, nu cele din zona WAZ 6, respectiv zona ITU 10???
  Posibil sa fac eu ceva confuzii, oricum un reportaj ... jos palaria!
  73 Ovidiu / YO2DFA

 • Postat de Vasile - YO6EX (yo6ex) la 2008-09-07 10:41:22 (ora Romaniei)
 • O poveste interesanta. Stia cineva pana acum, ca insula Revilla Gigedo (KL7 zona 1) nu este tot una cu arhipelagul Revilla Gigedo (XF4 zona 6) ?

 • Postat de Ovidiu - YO2DFA la 2008-09-07 15:29:14 (ora Romaniei)
 • Eu unul nu stiam! Cu atat mai mult multumesc pentru articol! Este o vorba care spune ca omul cat traieste ... invata! Iata ca se dovedeste adevarata!
  Multumiri lui Andrei & XYL!!!

 • Postat de DIANA - NU SUNT RADIOAMATOR la 2008-09-11 13:52:58 (ora Romaniei)
 • Felicitari pentru articol si multumesc pentru ocazia de a "vibra" alaturi de voi(cum frumos spune Florentin). Astept cu interes urmatorul articol ! Cu multa dragoste, Diana

 • Postat de magda martinescu - (neradioamator) la 2008-09-12 22:44:37 (ora Romaniei)
 • ... Atat de departe si atat de vie, astept continuarea - cu real interes!; am descoperit un loc (site!)cu oameni minunati, care traiesc intamplari minunate de care stiu sa se bucure si ii fac partasi si pe altii la amintirile lor. Va multumesc ca existati!

 • Postat de Cezar - VE7MR la 2008-09-13 00:00:00 (ora Romaniei)
 • Va faceam cu mina de pe antena daca as fi stiut ca veneati prin zona, articolul este scris foarte bine si YO6EX are dreptate despre ce a sesizat. Ma bucur ca ati vazut putin pe unde mi-am petrecut eu jumate de viata! Toate bune si sa speram la reauzire.

 • Postat de Paul - YO9JIM la 2008-09-18 09:44:18 (ora Romaniei)
 • Buna ziua, Ma intereseaza cum a-ti putut planuii o asemenea croaziera si mai ales care au fost documentee necesare cu privire la statul canadian. Am lucrat si eu ptr o companie de croaziera si tare mi-as fi dorit sa ajung pe unele din vasele ce "faceau" Alaska nu a fost sa fie din pacate a trebuit sa "cutreier" locuri mai calde. Felicitari ptr articol ....

  Scrieti un mic comentariu la acest articol!  

  Opinia dumneavoastra va aparea dupa postare sub articolul ""Et in Arcadia ego""
  Comentariul trebuie sa se refere la continutul articolului. Mesajele anonime, cele scrise sub falsa identitate, precum si cele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse iar dupa caz se va ridica dreptul de a posta comentarii.
  Comentariu *
   
  Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.


  Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

  Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
  Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Despre Radioamator.ro | Contact