hamradioshop.ro
Articole > Software pentru radioamatori Litere mici Litere medii Litere mari         Tipariti

110 pagini despre radio

Francisc Grünberg, YO4PX, Gheorghe Oproescu, YO4BKM

Francisc Grünberg, YO4PX
Gheorghe Oproescu, YO4BKM

Ultima oră: Un mesaj la încheierea acţiunii

Stimaţi Colegi,

Avem deosebita plăcere de a vă putea oferi CD-ul "110 pagini despre radio"! Materialele prezentate sunt selectate dintr-un număr de peste 850 de titluri, publicate pe internet în anii 2005-2008 pe saitul Radioamator.ro cu concursul, asistenţa tehnică şi sprijinul moral al d-lui Ciprian Sufiţchi N2YO/YO3FWC (tks!), iar în 2010-2013 în publicaţia autorului de la http://yo4px.blogspot.ro.

Numeroase dintre articolele publicate au fost conjuncturale, prezentând evenimente, concursuri, opinii şi activităţi ocazionale, limitate în scopuri şi în timp. Însă printre ele se găsesc şi numeroase materiale care credem că au meritat efortul de a fi prezervate într-o formă perenă din faţa fragilităţii internetului.

Asidua lor consultare online de către radioamatori a demonstrat timp de 8 ani cunoscuta butadă potrivit căreia "nu există bancuri vechi, pentru un nou-născut toate bancurile sunt noi". Pentru cei care au citit sau au folosit deja aceste texte şi materiale educaţionale culegerea de faţă nu va constitui o noutate absolută. Dar nu trebuie să uităm că după fiecare examen de autorizare rândurilor noastre li se alătură noi radioamatori, care se vor putea informa acum şi prin intermediul articolelor selectate despre istoria comunicaţiilor radio şi a radioamatorismului, despre multiplele sale valenţe şi numeroasele modalităţi în care acest hobby poate fi gândit, abordat şi practicat. Ne gândim de asemenea la cei care ar putea fi atraşi de acum înainte în radioamatorism inclusiv prin consultarea acestui CD şi a celor 110 titluri provenind din pana a nu mai puţin de 66 de autori (surse) de limbă română, engleză şi franceză. Dorim să oferim un sprijin şi acelor amatori care nu dispun în permanenţă de o conexiune de internet.

CD-ul este structurat în 8 secţiuni, care caută să acopere prin tematica lor un domeniu cât mai larg al hobby-ului, fără a se erija însă într-un îndreptar atotcuprinzător - un ideal cu neputinţă de atins având în vedere marea diversitate a preocupărilor radioamatoriceşti. Sperăm însă că rodul muncii noastre va pune la dispoziţia unui număr cât mai mare de colegi actuali sau viitori informaţii, idei, sugestii şi instrumente de lucru pentru obţinerea unor satisfacţii şi performanţe în traficul uzual în diverse moduri, în organizarea cluburilor şi a cursurilor de pregătire, în construcţii, în obţinerea unor diplome de referinţă, în fenomenul DX etc.

Iată şi cele 8 secţiuni ale CD-ului:

  • Resurse educaţionale (12 titluri, printre care "Ghidul de conversaţie pentru radioamatori în 6 limbi, "Practici de operare" de ON4WW, "Ghidul DX-manului începător" de K7UA)
  • Articole de opinie (22 titluri)
  • Construcţii, echipamente, software, CW, moduri digitale (21 titluri, printre care "Prescurtări uzuale în traficul de telegrafie")
  • Din istoria comunicaţiilor radio (5 titluri)
  • DX, DXCC, diplome, QRP, lucrul cu sateliţii, propagare (14 titluri)
  • Călători, radioamatori şi inventatori celebri (20 titluri)
  • Întâmplări adevărate (10 titluri)
  • Umor (6 titluri)
Denumirea CD-ului "110 pagini despre radio" nu trebuie luată ad litteram. Pe lângă textele articolelor - echivalente cu 570 de pagini A4 - CD-ul conţine sute de imagini şi linkuri utile spre alte surse de informare şi include în pofida limitărilor tehnice impuse de formatul adoptat chiar şi 32 de filme scurte.

Citirea CD-ului se face cu un editor care deschide fişiere în format PDF (de exemplu versiunea 11 a programului gratuit Adobe Reader, compatibil cu Windows 2000, XP, Vista, 7, 8 care se poate descărca de la această adresă sau FoxitReader de aici).

CD-ul poate fi comandat prin e-mail la yo4px@rdslink.ro cu menţionarea numelui solicitantului, a adresei sale poştale şi a indicativului (dacă există), înscriind "CD" în rubrica Subject a mailului. Pe aceeaşi adresă pot fi trimise şi eventuale comentarii. Informaţii suplimentare la tel. 0722.742.671.

Acest proiect are un caracter ham spirit, fiind 100% non-profit. CD-ul se distribuie gratuit, toate cheltuielile aferente vor fi suportate de autor şi de editor. Oferta este valabilă pentru primele 100 de solicitări. Se recomandă călduros copierea CD-ului şi distribuirea sa GRATUITĂ către toţi cei interesaţi.

Vă dorim lectură şi vizionare plăcută şi, mai ales, utilizare fructuoasă!


La încheierea acţiunii "110 pagini despre radio"

Stimaţi Colegi,

Sunt deosebit de impresionat de interesul Dumneavoastră faţă de acest proiect. Primele 100 de solicitări au epuizat oferta iniţială în doar trei zile de la apariţia articolului de prezentare, pentru ca în zilele următoare acestea aproape să dubleze planul iniţial, ceea ce a dus la necesitatea suplimentării cu materialele necesare. Deşi numeroşi colegi s-au oferit cu amabilitate să achite prin ramburs cheltuielile de producere şi de expediere, proiectul îşi păstrează caracterul de gratuitate şi de non-profit.

Prima tranşă de plicuri a fost pusă la cutia poştală miercuri 30 aprilie 2014, iar a doua va fi expediată în ziua de 7 sau 8 mai, prin aceasta fiind onorate absolut toate comenzile primite până la data de astăzi.

Doresc să mulţumesc tuturor celor care au însoţit solicitările lor cu cuvinte de apreciere. Cu permisiunea lor - cerută prin mailurile prin care am anunţat expedierea CD-ului - voi include în articolul publicat şi pe pagina mea eventualele lor comentarii după consultarea materialelor prezentate. Apreciez în mod deosebit intenţia multor colegi care au semnalat că vor da curs recomandării de a multiplica CD-ul şi de a-l distribui colegilor, în cluburile lor sau cu ocazia întâlnirilor radioamatoriceşti (de ex. la Pecica sau la Frasin).

În fine, doresc să adresez cu această ocazie mulţumirile mele publice d-lui Gheorghe Oproescu YO4BKM, editorul CD-ului şi autor a trei dintre cele 110 "titluri", colaboratorul ideal fără a cărui dedicaţie, pasiune şi impecabil profesionalism acest proiect nu s-ar fi putut realiza.

O veste bună pentru cei care dispun de o conexiune de internet şi sunt interesaţi să descarce şi să deţină conţinutul CD-ului şi în calculatorul personal: acum, după încheierea primei faze a acţiunii şi cu ajutorul preţios al webmasterului acestui sait selecţia "110 pagini despre radio" va fi găzduită pe Radioamator.ro şi va putea fi accesată alături de alte materiale educaţionale din rubrica "Rubrici populare" sau prin intermediul linkului spre titlul respectiv care va figura în meniul publicaţiei mele.

Cu colegiale urări de sănătate şi succes, 73,
Francisc Grünberg, YO4PX


Dintre comentariile după primirea CD-ului

Vreau să-ţi mulţumesc public şi eu, în primul rând pentru iniţiativă, interes constant şi îndelungat pentru publicistica destinată radioamatorilor, pentru energie şi învingerea lungii "curse cu obstacole" care, după cum se vede, nu se mai termină. Dar, ce nu te omoară, te intăreşte! Colaborarea cu tine m-a apropiat de un om erudit, cu un mare bagaj cultural şi un orizont de colaborări cum nu am mai întâlnit, de la care se poate învăţa orice, de la traficul de amator până la morală.
Gh. Oproescu, YO4BKM

Vă mulţumesc, şi apreciez în mod deosebit una dintre puţinele, dacă nu unica, iniţiativă altruistă a unui HAM YO adevărat!
Cu aleasă preţuire,
Adrian B., YO8RGB

Articolele dumneavoastră m-au ajutat la obţinerea licenţei de radioamator. În aprilie 2013 am obţinut licenţa şi am început să transmit de abia din aprilie anul acesta. Vă admir pentru multele şi importantele lucruri pe care le faceţi pentru a întreţine ham spirit-ul viu şi actual, mai ales astăzi în epoca comunicaţiilor moderne.
73
Ştefan Rotaru, YO3IQB

Bună seara ! Vă confirm primirea CD ului şi vă mulţumim frumos.Am deschis mai multe fişiere şi vă apreciem munca deosebită. Nu am reuşit să parcurgem în întregime conţinutul pentru că necesită timp. Calitatea conţinutului este foarte bună. Vă dorim succes şi sper să apară şi CD numărul 2 .
Cu respect,
Marian Cioacă YO4GNJ, secretarul Radioclubului din Brăila YO4KAK

Materialele prezentate în CD reprezintă o adevărată enciclopedie, foarte utilă amatorilor începători cât şi avansaţi. El reflectă şi multă muncă depusă pentru colectarea şi prezentarea concentrată, uşor de accesat, pe extrem de diverse probleme de interes amatoricesc. Am convingerea că este şi va fi foarte apreciat de radioamatori. Câteva exemplare din acest CD vor ajunge la Radioclubul Judetean YO9KAG pentru a fi la dispoziţia şi a altor amatori. Mulţumesc pentru trimiterea CD-ului şi felicitări realizatorilor lui (YO4PX si YO4BKM ).
73 !! YO9BIV

Mulţumesc, a sosit CD-ul aşteptat!
Aşa cum mă aşteptam este un material documentar foarte bun, bine structurat, un material în care fiecare radioamator, vânător de DX, concurent, constructor...ori pur şi simplu doar HAM găseşte ceva de citit! Chiar dacă unele materiale le-am citit la vremea lor, mi-a făcut plăcere să le recitesc acum! Iniţiativă bună, mulţumesc autorilor şi, aşa cum am promis, voi multiplica şi distribui CD-ul şi altor radioamatori din zonă, precum şi celor interesaţi de acest hobby minunat!
Cu mulţumiri , Laci, YO5FMT

Mulţumesc pentru CD-ul trimis. Informaţiile conţinute sunt deosebit de interesante şi utile radioamatorilor. A fost o iniţiativă generoasă din partea dvs. şi toata stima pentru munca depusă. Multă sanatate şi toate cele bune de la YO5CST, Jac din Zalau 73’

Astăzi am primit CD-ul. Vă mulţumesc.
Materialele prezentate sunt de bună calitate iar conţinutul este bine structurat.
Cred că fiecare radioamator poate găsi informaţii interesante, datorită diversităţii temelor prezentate. Felicitări pentru iniţiativa dvs. altruistă şi pentru munca depusă.
Cu stimă, YO9IIC

Acum că am lecturat o parte din materialele de pe CD vreau să vă felicit pentru această realizare şi pentru modul în care a fost pus la dispozitia celor ce au solicitat acest CD. Materialele prezentate sunt deosebite pentru cei ce vor să le folosească (cârcotaşii sunt excluşi de la discuţie). Voi prezenta în QTC-ul de Duminică conţinutul CD-ului şi-l voi multiplica tuturor celor ce-l doresc. Am să vă transmit ce impact a avut asupra colegilor radioamatori din zona mea.
Cu deosebit respect,
YO5PCB

Servus, dragă Feri,
Îţi mulţumesc de mii de ori pentru acest nesperat cadou. Este o lucrare remarcabilă utilă tuturor radioamatorilor cu sau fără experienţă. M-am mirat că pe un CD încap atâtea interesante probleme radioamatoriceşti tratate atât de bine şi atât de explicit. N-am avut probleme cu deschiderea CD-ului. Felicit toţi prietenii care au facut o asemenea lucrare care presupune o groază de timp şi muncă şi faptul că este gratuit este cu totul neobişnuit, mai că mă jenez pentru asta. HI. Vă mulţumesc călduros pentru acest dar nepreţuit şi vă doresc toate cele bune, sănătate, noroc şi prosperitate vouă şi celor dragi. Cu stimă şi afecţiune, 73& gd. dx.
Ady, YO2AQB.

Bună ziua,
M-am bucurat foarte mult de primirea CD-ului realizat de către Dumneavoastră şi de către Domnul Oproescu Gheorghe! Este o colecţie interesantă şi utilă de articole, utilizatorul putând avea la îndemână informaţiile necesare; dar câtă muncă a stat în întocmirea acestui CD ?! Vă rog să primiţi din partea mea şi a radioamatorilor craioveni recunoştinţa pentru eforturile depuse şi vă dorim multa sănătate şi bucurii!
Cu stimă, Marian Trincu, YO7CKP

Multumesc am primit cd-ul ,initiativa buna felicitari.Util pt. toti. In Pecica a inceput distribuirea cu ajutorul lui Carol yo2las care la primit mai repede. Succese in continuare, 73!
Doru Waldeck, YO2LFP

Nu m-am îndoit nici o clipă de calitatea conținutului acestui CD, dar aștepările mele au fost cu mult depășite. Sunt multe materiale pe care le-aș recomanda oricui, regăsind în ele informații de care aș fi avut nevoie în preajma examenelor sau a altor situații din practica acestui hobby minunat. Faptul că sunt fericitul posesor al unui CD semnat aduce o tușă personală acestui demers nobil. Excelentă inițiativă, atât în spirit cât și în conținut. Felicitări ambilor autori și mulțumirile mele.
73 !! YO3ITI

Am primit CD-ul acum câteva zile. N-am răspuns imediat, deoarece am vrut să citesc măcar câteva articole. Este foarte interesant. Mă bucur că mai există spiritul HAM ! Am făcut şi eu 10 copii pe care le impart radioamatorilor, sau celor interesati de radio, in acelasi spirit HAM. Prima copie a si plecat spre Bucuresti. Multa sanatate si succes in ceea ce faceti!
73! de YO6FNN – Doru

Am primit CD-ul acum câteva zile. Vă mulţumesc mult .Bucuria de a-l studia a fost maxima. Din cauza timpului (ce să facem, vremurile moderne Hi) nu am reuşit să studiez decât o parte din materiale, dar satisfacţia a fost maximă. Interesante şi foarte interesante mai ales pentru noi cei mai tineri în domeniu. Mulţumim mult pentru strădania şi eforturile Dvs . Cu stimă,
Viorel Maties, YO2MNL
P.S . Am început să multiplic şi eu pentru a putea dărui şi altor pasionaţi.

Bună ziua dr. Fery , am primit CD-ul de la dv. şi vă mulţumesc. Consultandu-l o parte bună din articole le-am văzut de-a lungul timpului la apariţia lor. Am primit în 2006 cartea “Ghid de conversaţie pentru radioamatori”. Eu vă doresc sănătate, să continuaţi în activitatea hobby-ului nostru frumos pe care îl îndrăgesc chiar şi regi şi împăraţi. Voi da mai departe CD-il multiplicat. Încă o dată TNX.
Ştefan, YO4RIH

Cu deosebit respect, domnule Francisc,
Confirm primirea CD-ului pentru care vă mulţumesc foarte mult. În zilele următoare am să-l multiplic pentru a fi distribuit şi altor radioamatori din judeţul Sălaj, cercurilor tehnico-aplicative de radio de la Palatele Copiilor şi din şcoli.
Felicitări şi din partea mea pentru această iniţiativă de asigurare a unei documentări în domeniul radioamatorismului.
Cu stimă,
Director Manager Casa-muzeu Brusturi
Ing. UNGUR FLORIAN - YO5BWQ

Sunt extrem de încântat de materiale, în special faptul că sunt ,,strânse în acelaşi CD’’ şi când dau clic pe ,,Cuprins’’, intru direct în materialul dorit.
Sunt articole deosebite, adunate de-a lungul anilor. Personal apreciez câteva, astfel: zonele ITU/IARU, Prefixe vechi şi noi, PSK31, Pileup Killer, Totul despre DXCC (acest material când a fost publicat m-a ajutat enorm ca astăzi să fiu pe lista de aşteptare în baza de date a ARRL pentru DXCC), Radioamatori celebri … etc.
Voi copia CD-ul şi îl voi distribui. Felicitări, aţi dat dovada de mult ham spirit. Vă doresc să aveţi şi alte acţiuni la fel de interesante.
Cu deosebită consideraţie,
Lari, YO9CSM, Alexandria

Confirm primirea CD-ului. Acest proiect dupa părerea mea este de nota 10, articolele conţinând multe date utile radiamatorilor. Deja trebuie să-l distribui la colegii radioamatori din Alba, membrii radioclubului YO5KDV. Vă mulţumesc încă o dată, felicitări pentru efortul depus în realizarea acestui proiect.
73! YO5GHA

Am primit CD-ul cu articolele despre radioamatorism în conditii foarte bune şi îi mulţumesc d-lui Grünberg YO4PX pentru amabilitate. Îi urmăresc de mult timp saitul şi publicaţiile şi pot să afirm că activitatea dânsului este un câştig pentru noi toţi. Sunt printre noi foarte rari asemenea OMs care fără să urmărească câştiguri materiale oferă comunităţii de radioamatori informaţii şi traduceri fără nicio pretenţie – dovadă toate articolele traduse din alte limbi - şi acum colecţia trimisă prin poştă fără ramburs. Nu în ultimul rând remarc colaborarea cu dl. Oproescu YO4BKM la articolele ştiinţifice, în final obţinându-se practic un excelent suport tehnic pentru toţi hamii YO mai tineri sau mai experimentaţi.
Dan, YO3GH

Dragă Feri OM,
Confirm primirea CD ului original de la Dv, pentru care vă mulţumesc foarte mult! Am crezut că citind cele anunţate pe Radioamator.ro am luat cunoştinţă despre toate despre care aţi scris pe Net... Dar multe din cele citite pe CD-ul primit se pare că încă sunt noutăţi pentru mine. Felicitări dragă Feri şi vă mulţumesc pentru promptitudinea trimiterii CD ului. Să fiţi sănătos şi să ne mai informaţi cu noutăţi în special în zona DX... şi nu numai ...!
73s Dan, YO5DAS

Astăzi am primit CD-ul care a ajuns în condiţii bune. Nu cred că vor apărea surprize neplăcute la redare. Nu ştiu cum să vă mulţumesc mai mult pentru amabilitatea D-voastră de a-mi trimite CD-ul cu materiale pe care nu le-am mai găsit nicăieri şi pe care mi le doresc de peste 50 de ani, aşa cum v-am mai scris. Dacă pot face ceva pentru D-voastră vă rog să-mi spuneţi şi voi considera o onoare să mulţumesc încă o dată pentru ajutorul pe care mi l-aţi dat. Vă doresc multă sănătate şi o zi bună.
Cu deosebit respect,
Col.r. ing. Harabagiu I.Al.Sorin, YO3AU

Am primit CD-ul şi după o trecere sumară în revistă pot spune că este o colecţie deosebit de utilă radioamatorilor, în special cei incepători, dar nu numai.
Felicitări deci, o colecţie foarte bună, şi mulţumim frumos pentru efortul depus, Francisc.
73, Liviu, YO3DLL

Bună ziua domnule Francisc Grünberg. Vă mulţumesc foarte mult pentru CD-ul transmis. Munca şi efortul Dv. constant pentru radioamatorism şi implicit pentru radioamatori este utilă şi apreciată, pentru care noi radioamatorii suceveni suntem recunoscători. Vă doresc multă sănătate. Cu stimă,
Gh.Ştirbu, YO8RDX

Mii de mulţumiri!
L-am primit astăzi şi bineînţeles că l-am introdus în computer... şi imediat am frunzărit câteva articole ...
Cel puţin până acum le-am găsit foarte, foarte interesante, foarte bine documentate şi la obiect. Sunt sigur că îmi va fi util şi de asemenea tuturor celor care vor avea şansa să citească aceste articole.
Voi face câteva copii şi le voi trimite la câţiva prieteni care sunt sigur că vor aprecia atât munca autorului cât şi iniţiativa şi cheltuiala cu distribuirea.
Vă mulţumesc încă o dată,
WA3APO/YO3APO

Am parcurs CD-ul cu multă plăcere şi interes, reprezintă o valoroasă colecţie de articole utile radioamatorilor de toate categoriile, prezentate într-o formă plăcută şi usor accesibilă. Lucrarea umple un gol apărut în ultimul r>timp în special la noi prin dispariţia unor publicaţii scrise de profil şi reprezintă un ajutor preţios atât pentru tinerii care înca nu ştiu ce înseamnă radioamatorismul cât şi pentru cei mai avansaţi sau pentru aceia care au
o imagine deformată despre ceea ce reprezintă cu adevărat radioamatorismul. Mulţumesc autorilor pentru deosebitul efort depus la realizarea acestui deosebit CD. Vă doresc multă putere de muncă în continuare pentru promovarea acestui frumos hobby şi, ca şi ceilalţi, aştept cu interes noi lucrări. Cu deosebită stimă şi respect,
73
Romeo Gheorghian, YO8CAN

Stimate domnule Francisc Grünberg, YO4PX
Mulţumim pentru CD.
L-am multiplicat şi difuzat deja. Materialul este foarte bine ales atât pentru radioamatorii începatori, cât şi pentru cei avansaţi. Sunt informaţii utile despre viaţa radioamatorilor din ţară şi străinatate, care au ca hobby radioamatorismul. Voi încerca şi eu să-l trimit nu numai la radioamatori, ci şi la cei care ar putea fi interesaţi pe viitor de acest hobby, elevi de şcoli generale sau liceu, studenţi şi tineri pasionaţi de tehnică. Cu mulţumiri anticipate pentru viitoarele articole pe care le veţi mai publica.
Cezar, YO6CUF, Codlea

CD-ul este foarte bine venit în momentele acestea când nu mai găseşti nimic interesant pe nicăieri despre acest sport. Felicitări colectivului de redacţie şi felicitări pentru iniţiativă.
Pot spune că este o colecţie ce nu trebuie să lipsească din biblioteca electronică a unui radioamator începător sau experimentat.
Articolele sunt bine structurate, iar partea video a fost o surpriză pot spune. :)
73 si spor la lectura tuturor.
Cu respect ,
Dr. Codreanu Alin Daniel, YO9JNX

Francisc Grünberg, YO4PX, Gheorghe Oproescu, YO4BKM  

Articol aparut la 24-4-2014

10088

Inapoi la inceputul articolului

Nu exista comentarii postate.
Comentarii (0)  

La acest articol nu se (mai) primesc comentarii.

Opiniile exprimate în articole pe acest site aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al redacţiei.

Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact