l
hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Cat de des folositi ciocanul (pistolul, statia) de lipit?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 28-iunie-2010 si s-a incheiat la 5-iulie-2010

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (5)  

  • Postat de Oproescu Gheorghe - Tavi (yo4bkm) la data de 2010-06-28 12:02:02 (ora Romaniei)
  • Instrumetul de lipit se foloseste, de regula, cu mana dreapta si dupa oarece experienta. Ma intreb insa, cum il folosesc cei ce au doua maini stangi? Si, vorba marelui nostru povestitor: 'cand ma gandesc la anii copilariei', primele lectii din 'Manualul radioamatorului constructor' care mi-a cazut in mana pe la 14 ani, incepeau cu 'Sa invatam sa facem lipituri'. Nu existau cablaje imprimate, lipiturile se faceau 'in aer', uneori iti trebuiau cateva maini in plus daca nu deprindeai oarece indemanare. Si chiar la atelierele de depanare radio (TV nu exista inca) se foloseau ciocane de lipit cu rezistenta sau cu flacara de spirtiera. Imi amintesc ca prin 1970-72 am depanat un TV foarte vechi, din seria Rubin, cu tub de 70 de grade unghi de deflexie si transformator de retea, cu lipituri 'in aer' dar facute cu un aliaj ce nu se topea sub ansa unui pistol de 100W, trebuia un ciocan incalzit la flacara. Iar acum nu se mai poate face ceva modern fara pistoale cu aer cald, plite de preincalzit etc. 73 de YO4BKM!

  • Postat de Dan la data de 2010-06-29 13:01:41 (ora Romaniei)
  • Am folosit mult pistolul de lipit, insa odata cu trecerea la componente MOS a trebuit sa folosesc si ciocanul de lipit.Desi am statie cu aer cald, realizarea montajelor care folosesc componente SMD se poate realiza doar cu letconul.Dezlipirea componentelor smd este alta poveste, acolo ai nevoie de statie cu aer cald.
    Pentru tot ce tine de lipituri "in aer" pistolul de lipit este imbatabil, cablurile coaxiale si diferite ale cabluri audio-video la care trebuie conectate mufe sunt cateva exemple.
    La toate tehnologiile secretul este exercitiul.
    Pot defrisa o placa de baza pentium 4 cam in 10-15minute daca folosesc unealta potrivita.

  • Postat de Marius la data de 2010-06-29 17:39:40 (ora Romaniei)
  • "Ciocanelul" de lipit cu gaz tip stilou este de departe cea mai buna achizitie pe care am facut-o vreodata. Fara fire, fara camp electro-magnetic, temperatura reglabila, capete de mai multe forme si dimensiuni. Ar mai fi fost si pistolul de dezlipit cu ajutaje de mai multe diametre, temperatura reglabila si pompa cu dublu sens, vacuum sau aer cald, pe care regret amarnic si acum ca l-am uitat in bagajele de mana si mi-a fost confiscat la controlul de la aeroport...

  • Postat de MIRZAN DANIEL la data de 2010-06-30 10:04:53 (ora Romaniei)
  • Cred ca-l folosesc zilnic,cu exceptia zilelor in care sunt la job.

  • Postat de Mircea (yo4si) la data de 2010-07-03 10:50:14 (ora Romaniei)
  • 1955-56 ciocan de lipit tip "tziganesc". Lampa cu petrol. Cositor, tzipirig de tinichigiu. In 1997 am avut marea sansa sa privesc o doamna cu aspect foarte casnic, ce facea lipituri sub microscop privind totul pe un ecran TV. Ultima data am lipit cu "pistolul" o mufa. Acum trei zile... 73s !

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact