hamradioshop.ro

Rezultate la intrebarea saptamanii

Alte intrebari mai vechi Comentati intrebarea acestei saptamani
Intrebare: Obisnuiti sa faceti postari pe DX Cluster pentru a semnala diverse indicative pe care le descoperiti pe benzile de radioamator in afara concursurilor?
Valori absolute
Valori absolute

Valori procentuale
Valori procentuale

Intrebarea a fost lansata la 21-iunie-2022 si s-a incheiat la 28-iunie-2022

Aveti dreptul la un singur vot. Se poate alege o singura optiune. Sondajul de opinie "Intrebarea saptamanii" de la Radioamator.ro nu este stiintific si reflecta numai opiniile utilizatorilor acestui site care au decis sa voteze. Rezultatele nu trebuie considerate a reprezenta opiniile comunitatii de radioamatori din Romania. Aceste intrebari nu sunt comandate de nimeni. Intrebarile saptamanii sunt initiate de redactorii Radioamator.ro, care incearca sa puna in discutie subiecte la ordinea zilei, unele cu specific local, cu referiri la situatia actuala a radioamatorismului YO, dar si teme care constituie preocupari ale radioamatorilor de pretutindeni, cum ar fi activitatea DX, participarea in concursuri, modurile de lucru preferate, conditiile de lucru, problema TVI etc. Rezultatele sondajelor se transpun in cifre si procente. E greu de spus daca ele sunt de folos vreunei institutii (FRR, ANCOM) sau daca ar putea avea vreo consecinta concreta, dat fiind ca reflecta opiniile unui numar mic de radioamatori, de aceea nici nu avem pretentia ca se pot trage din ele concluzii valabile. Participarea este benevola.

Comentarii (3)  

  • Postat de Csiki Mihail Adalbert Misi (yo6aei) la data de 2022-06-22 16:10:57 (ora Romaniei)
  • Folosesc de mult timp DXCluster-ul, dar nu am semnalat niciodată prezența indicativelor auzite. Nu credeam că și eu aș avea acest drept. Dar in concursuri e foarte avantajos, dacă cineva te postează.

  • Postat de Marius (yo6rk) la data de 2022-06-23 20:15:02 (ora Romaniei)
  • In mod normal, postarea pe cluster nu este un drept, este un privilegiu, oferit de administratorii clusterelor. Toti radioamatorii pot posta pe cluster, dar postarea se poate face respectand regulile clusterului pe care suntem conectati.
    Pentru a posta un indicativ pe cluster se pot folosi aplicatii diferite, sau web. Radioamator.ro are o astfel de interfata construita de Ciprian, la "DX si propagare > YO Cluster". Clusterul interfatat cu pagina web este si el facut in totalitate de N2YO.
    Pentru a posta pe clusterul de pe radioamator.ro va trebui sa fiti autentificati; se merge in DX si propagare > YO Cluster si in partea stanga este un buton "Raportati un DX". Apasati acest buton, introduceti statia auzita si asta este tot! Datele se transmit la clusterul lui Ciprian si de aici in toate serverele de cluster!
      Comentariu modificat de autor.

  • Postat de Ciprian Sufitchi (n2yo) la data de 2022-06-24 11:00:38 (ora Romaniei)
  • Multumesc pentru comentariu Marius, dar nu este tocmai "clusterul lui Ciprian". In spatele interfetei web se afla un Raspberry Pi pe care ruleaza programul DX Spider. Clusterul se poate accesa si direct prin "telnet dxc.n2yo.net 7300"

    Scrieti un mic comentariu pentru intrebarea acestei saptamani!  

    Comentariul dumneavoastra va aparea dupa postare imediat sub rezultate. Va rugam sa aveti o opinie cat mai concisa si in legatura cu subiectul intrebarii curente.
    Mesajele care contin (fara a se limita la) atac la persoana, injurii, jigniri, expresii obscene vor fi sterse.
    Comentariu *
    Trebuie sa va autentificati pentru a putea adauga un comentariu.

    Copyright © Radioamator.ro. Toate drepturile rezervate. All rights reserved
    Articole | Concursuri | Mica Publicitate | Forum YO | Pagini YO | Call Book | Diverse | Regulamentul portalului | Contact